background img

Articole noi

DIABETUL ZAHARAT


DIABETUL ZAHARAT
Cand sangele contine prea multa glucoza, inseamna ca a aparut diabetul. Manifestarile tipice sunt printre altele: setea, foamea de lup, ranile care se vindeca greu, furnicaturile in extremitati, o stare de slabiciune. Evident, din cand in cand, starea omului se schimba. De exemplu, de fiecare data la aparitia febrei, dintr-un motiv oarecare, organismul omului consuma mai multa energie, ceea ce impune introducerea mai multor calorii in alimentatie si de mai multa insulina sau alte medicamente, care se consuma in mod frecvent. La schimbarea locului de munca sau la plecarea in vacanta, creste activitatea fizica, care implica cresterea cantitatii de insulina si nevoia de energie este mai mare. Este imperios necesara analiza urinei, chiar daca se presupune ca situatia este sub control. Prin aceasta analiza, facuta periodic, se va putea stabili exact momentul trecerii la schimbarea alimentatiei si a medicatiei. De exemplu, daca urina marcheaza valoarea 1+ pe banda test, care este inmuiata in esantionul de urina si brusc creste la 3+ sau 4+, atunci este nevoie de mai multa insulina. Aceasta doza se va mentine pana cand se mentine cauza schimbarii.
Astazi, cea mai mare parte a oamenilor folosesc trei tipuri de insulina: insulina izofona (MPH), insulina lenta si cea obisnuita. Toate acestea pot fi amestecate la nevoie in aceeasi seringa. Totusi este indicata folosirea separata a seringilor pentru fiecare tip de insulina. Daca se foloseste insulina izofona (semilenta), aceasta actioneaza la inceputul dupa-amiezii, daca injectia este facuta dimineata. Aceasta inseamna ca masa principala va fi la pranz, pentru a conferi maximum de energie organismului in momentul in care si actiunea insulinei ajunge la maxim. Insulina obisnuita are efectul la 2 ore dupa injectare. In acest caz o gustare inainte de culcare va acoperi nevoia unei doze suplimentare de insulina.
Tratamentul diabetului zaharat trebuie stabilit si monitorizat de catre medicul diabetolog.
Un aspect care nu trebuie neglijat este legat de sanatatea diabeticului, de tonusul lui muscular. Se considera ca celulele musculare pot folosi mai eficace caloriile si pot inmagazina propria lor energie sub o forma direct utilizabila, mult mai usor, atunci cand organismul este pe cale de a se imbolnavi de diabet, decat atunci cand boala este extinsa in corp. Bolnavul care are un tonus muscular crescut trece mai usor peste efectele bolii, decat cel care nu este "in forma".
TRATAMENTUL DIABETULUI PE CALE NATURISTA
Se recomanda cura de sucuri si cruditati timp de 2 luni, apoi cruditati 6-12 luni. Se recomanda zarzavaturile si plantele medicinale in salate - salata, conopida, vinete, ceapa, hrean, anghinare, sfecla, varza, usturoi, papadie, castravete, morcov, dupa cum sunt indicate si smantana, ouale, soia, proteina vegetala. Se consuma fructe ca: mere, pere, nuci, piersici, mure, portocale, pepene, mandarine. A se evita fructele foarte dulci. Se fac cure cu tije de papadie, cu suc de orz verde (3x50 ml. pe zi), carbune de tei (3x1 linguri pe zi), tinctura de valeriana (3x15 picaturi pe zi), ceaiuri, ceai de obligeana, se beau 6 linguri pe zi.
* Reteta 1: 40 gr. cerentel, 10 gr. mur, 20 gr. troscot, 10 gr. frunze de afin, 30 gr. cinci-degete. Se fierb 30 gr. teci de fasole intr-un litru de apa timp de 30 de minute, apoi se ia vasul de pe foc si se adauga 1 lingura din amestecul de mai sus, se infuzeaza 3 minute, se beau 3 cani pe zi, cu tinctura suedeza.
* Reteta 2: 20 gr. salvie, 20 gr. coada soricelului, 10 gr. frunze de afin, 10 gr. soc. 1 lingurita cu varf radacina de tataneasa se pune la fiert in 250 ml. apa. Dupa primul clocot se ia de pe foc si se adauga 1 lingurita din amestecul de mai sus, se infuzeaza 2 minute, se beau 3 cani pe zi, cu tinctura suedeza.
* Cura de sucuri, cruditati, pana la 12 luni.
* Zarzavaturi, plante medicinale in salate (conopida, vinete, ceapa, hrean, anghinare, sfecla, castravete, usturoi, varza, papadie, morcov, soia).
* Smantana, oua.
* Fructe: mere, pere, nuci, piersici, mure, banane, pepene, mandarine. Se evita fructele dulci.
* Sucul de varza cruda, praz, sparanghel, morcov, ceapa, usturoi, urzica, normalizeaza glicemia. Sucul de telina, 3 paharele pe zi, scoate cantitatea de zahar din sange. Se mai consuma: morcovi, 4-5 pe zi, suc de castraveti proaspeti, 100 ml. zilnic.
* Cura de vasc: se lasa in apa rece pana a doua zi, apoi se incalzeste usor, se strecoara, se beau 3 cescute pe zi, timp de 2-3 saptamani.
* Usturoi macerat in rachiu de secara. Se folosesc 3 capatani de usturoi zdrobite, intr-o sticla de 1 litru de rachiu, se macereaza 14 zile, se consuma 1 lingura in fiecare zi, inainte de micul dejun.
* Ceai din teci de fasole. Decoct de teci de fasole: se fierb 20 gr. de teci de fasole cu 1 litru de apa, la foc domol, timp de 30 de minute. Se raceste, se strecoara, se ia 1 lingura de 3-6 ori pe zi, numai la recomandarea medicului in caz de diabet. Decoct de teci de fasole cu alte plante: se amesteca cate 10 gr. teci de fasole, seminte de in, paie de ovaz, frunze de dafin. Se iau 3 linguri din amestec cu 3 pahare de apa, se fierb 10 minute la foc domol, se strecoara. Se bea 1 pahar de 3 ori pe zi, la 1 ora dupa mesele principale. Se utilizeaza pentru diabet, cu recomandarea medicului. Mancare de fasole verde, care inlocuieste insulina. 300 gr. de fasole verde echivaleaza cu 2 unitati de insulina.
"Proteina vegetala" se realizeaza din: 1 kg faina de grau, muiata in apa rece, framantata pana se obtine o coca vascoasa la care se adauga putina cafea de cereale. Se pune intr-un vas cu apa rece care sa acopere coca, se lasa de seara pana dimineata, se scurge apa, se framanta coca adaugandu-se apa rece, pana se indeparteaza amidonul, ramanand glutenul. Se adauga dupa gust usturoi, ceapa, marar, patrunjel. Se framanta, se pregatesc galuste sau chiftele, se fierb.
* Ceai anti-diabetic: frunze de afin, dud, nuc, flori de galbenele, teci de fasole, sunatoare. Regleaza functiile biliare, scade zaharul din sange. Se face infuzie in 400 ml. apa; se bea fractionat de 3 ori. Se mai folosesc brusturele, fasolea, nucul, salvia, care au actiune hipoglicemianta.
* Baia vitala de doua ori pe zi a cate 25 de minute, baia de soare, o data pe zi, baia de trunchi, o data pe zi, 25 de minute, baia de abur generala de 2-3 ori pe saptamana cate 15-20 de minute. Dusul rece general, de 3 ori pe saptamana. Baia alternanta de picioare o data pe zi. Dusul scotian alternant de 2 ori pe zi.
* Cataplasma cu carbune, alternanta cald-rece, aplicata in zona de proiectie, pe peretele abdominal, a stomacului si pancreasului: 8 minute cald, apoi 4 minute rece. Se alterneaza de 5 ori succesiv si se pune de trei ori pe zi.
* Cura de aer cu gimnastica respiratorie si fizica, dupa toleranta individuala.
* Supraveghere medicala riguroasa.
REFLEXOTERAPIE

Se maseaza urmatoarele puncte: 17 stomac, 19 duoden timp de 15 minute; punctul 34 intestin subtire timp de 5 minute; punctul 29 intestin gros timp de 5 minute; punctul 13 tiroida timp de 3 minute, punctul 4 timp de 5 minute si punctul 23 timp de 3 minute.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE