background img

Articole noi

Tratament homeopatic


Tratament homeopatic
  • Arsenicum album: tuse cu sufocare declansata mai adesea in pozitia de decubit (culcat) si intre orele 1-3 noaptea; senzatia de arsura pe trahee si bronhii, accentuata de fiecare respiratie, tusea este cu sputa spumoasa, uneori cu striuri de sange.
  • China: are indicatii la bolnavii ale caror crize de sufocare sunt precedate de cefalee, balonare, greturi.
  • Drosera: tuse seaca, in crize intense, prelungite pana cand bolnavul devine cianotic (se invineteste la fata), tusea se declanseaza mai adesea in decubit sau cand bolnavul rade sau plange; uneori numai simpla examinare a gatului o poate declansa; de asemenea, apare sau se intensifica la caldura.
  • Dulcamara: raguseala, tuse, expectoratie dificil de eliminat; caracteristica principala a acestui remediu este agravarea simptomelor la frigul umed.
  • Ignatia: in homeopatie este considerat un remediu feminin; bolnavele considerate tip de Ignatia sunt foarte sensibile, blande, cu o pudoare exagerata, sunt labile, uneori capricioase; senzatia de nod sau bila in gat; traumele psihice determina sau agraveaza simptomele; intoleranta mare la tutun, cafea si mirosuri, care le precipita crize de sufocare, greturi, ameteli.
  • Lachesis: senzatia de uscaciune a gatului; tuse seaca; senzatia de constrictie laringiana; crize de sufocare, mai intense si mai frecvente dimineata, si insotite de valuri de caldura; acest remediu este mai indicat in cazurile cand boala astmatica s-a instalat in menopauza.
  • Natrum muriaticum: un remediu important al astmaticilor care au si rinita alergica; sunt tipi slabi, mancaciosi; au agravari ale simptomelor in jurul orei 10 dimineata si la malul marii; crizele de tuse sunt insotite de cefalee (dureri de cap).
  • Natrum sulfuricum: coriza si secretii purulente, vascoase in fundul gatului; crizele de astm apar mai mult in a doua jumatate a noptii si sunt agravate de timpul umed; expectoratie vascoasa, dificil de eliminat.
  • Thuya: obstructie nazala intr-o incapere calda; coriza (secretie nazala) apoasa in aer racoros; polipoza nazala in prezent sau in antecedente; este mai indicat in crizele de astm ale copilului, in special cand boala se declanseaza dupa unele vaccinari.
Astmul bronsic este un exemplu tipic de boala psihosomatica; de accea este greu de recurs de la inceput la o anume dilutie. Ca idee generala, la bolnavii la care predomina fenomenele bronsitice se indica dilutii joase, la intervale scurte (zilnic sau la doua zile); cand predomina crizele de sufocare (fara fenomene bronsitice) sunt de preferat dilutiile inalte (CH30-CH200), la intervale mari (3-15 zile sau mai mult - in functie de evolutia clinica).
Daca nu se obtin rezultate bune, se incearca metoda dilutiilor succesive unice: de ex. CH5-CH7-CH9-CH15-CH30-CH200, cate o priza la 3-4 zile in ordine crescanda; se observa reactia la fiecare dilutie si, in continuare, se recurge la dilutia cu efectele cele mai bune.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE