- Arsenicum album: tuse cu sufocare declansata mai adesea in pozitia de decubit (culcat) si intre orele 1-3 noaptea; senzatia de arsura pe trahee si bronhii, accentuata de fiecare respiratie, tusea este cu sputa spumoasa, uneori cu striuri de sange.
- China: are indicatii la bolnavii ale caror crize de sufocare sunt precedate de cefalee, balonare, greturi.
- Drosera: tuse seaca, in crize intense, prelungite pana cand bolnavul devine cianotic (se invineteste la fata), tusea se declanseaza mai adesea in decubit sau cand bolnavul rade sau plange; uneori numai simpla examinare a gatului o poate declansa; de asemenea, apare sau se intensifica la caldura.
- Dulcamara: raguseala, tuse, expectoratie dificil de eliminat; caracteristica principala a acestui remediu este agravarea simptomelor la frigul umed.
- Ignatia: in homeopatie este considerat un remediu feminin; bolnavele considerate tip de Ignatia sunt foarte sensibile, blande, cu o pudoare exagerata, sunt labile, uneori capricioase; senzatia de nod sau bila in gat; traumele psihice determina sau agraveaza simptomele; intoleranta mare la tutun, cafea si mirosuri, care le precipita crize de sufocare, greturi, ameteli.
- Lachesis: senzatia de uscaciune a gatului; tuse seaca; senzatia de constrictie laringiana; crize de sufocare, mai intense si mai frecvente dimineata, si insotite de valuri de caldura; acest remediu este mai indicat in cazurile cand boala astmatica s-a instalat in menopauza.
- Natrum muriaticum: un remediu important al astmaticilor care au si rinita alergica; sunt tipi slabi, mancaciosi; au agravari ale simptomelor in jurul orei 10 dimineata si la malul marii; crizele de tuse sunt insotite de cefalee (dureri de cap).
- Natrum sulfuricum: coriza si secretii purulente, vascoase in fundul gatului; crizele de astm apar mai mult in a doua jumatate a noptii si sunt agravate de timpul umed; expectoratie vascoasa, dificil de eliminat.
- Thuya: obstructie nazala intr-o incapere calda; coriza (secretie nazala) apoasa in aer racoros; polipoza nazala in prezent sau in antecedente; este mai indicat in crizele de astm ale copilului, in special cand boala se declanseaza dupa unele vaccinari.
Daca nu se obtin rezultate bune, se incearca metoda dilutiilor succesive unice: de ex. CH5-CH7-CH9-CH15-CH30-CH200, cate o priza la 3-4 zile in ordine crescanda; se observa reactia la fiecare dilutie si, in continuare, se recurge la dilutia cu efectele cele mai bune.
0 comments :
Trimiteți un comentariu