background img

Articole noi

hemoroizi hemoroizii



hemoroizi / hemoroizii




Cine sufera de hemoroizi?

Aceasta este o afectiune extrem de raspandita, atat In randul femeilor cat si al barbatilor si foarte multe dintre persoanele care au trecut de varsta de 50 de ani, pot prezenta hemoroizi atat in faza necomplicata care nu deranjeaza, sau in faza complicata si care necesita obigatoriu tratament.
In timpul sarcinii, exista o predispozitie de a se forma hemoroizi, datorita presiunii pe care o exercita uterul gravid asupra vaselor hemoroidale si creeaza conditiile de aparitie a dilatatiilor venoase. Dupa nastere, insa, acestia dispar, deoarece dispare si conditia favorizanta.

Ce sunt hemoroizii?

Hemoroizii reprezinta dilatatia venelor de la nivelul canalului anal si a rectului inferior. Aceste dilatatii venoase se pot grupa in asa numitele pachete hemoroidale, ce pot ajunge la dimensiuni foarte mari, pot iesi prin anus si se pot complica cu sangerari, fisuri sau tromboze.
Din punctul de vedere al localizarii acestora, hemoroizii pot fi in interiorul canalului anal, asa numitii hemoroizi interni sau pot iesi in afara anusului-hemoroizii externi.

Cauze favorizante ale apartiei hemoroizilor:

  • sarcina si nasterea
  • constipatia cronica (eforturi repetate)
  • diareea cronica (duce la iritatia locala)
  • alimentatia (foarte condimentata, alcool, exces de alimente uscate)
  • bolile de ficat, hipertensiunea portala
  • tumori ale rectului ce determina presiune la nivelul venelor si dilatarea acestora (de aceea trebuie sa mergeti la medic pentru a stabili cauza exacta).
  • viata sedentara sau anumite sporturi precum ciclismul si motociclismul

Simptome

Hemorozii au manifestari diferite, precum durerea sau jena locala, senzatia de mancarime si mai ales sangerari la nivelul anusului, cu sange proaspat, care apare de obicei la sfarsitul defecatiei.

 Terapii naturiste Remedii Tratament hemoroizi : 

Nucul înfloreşte în aprilie şi are flori femele - nuca propriu-zisă – şi flori bărbăteşti – nişte moţuri verzi pline de polen galben, care după ce fecundează nuca cad şi se vor usca devenind negre. Se pot culege de pe jos şi se pot păstra 2-3 ani.
                   Tratamentul : În 2-3 litri de apă, când fierbe, se pune o mână [circa 20gr] de moţuri de nuc, se opreşte focul şi se acoperă. Când infuzia este suportabilă la cot, se pune într-un lighean cu moţuri cu tot, şi se fac băi de şezut până ce infuzia se răceşte. Se poate reîncălzi şi folosi încă o dată. Se for face 10 astfel de băi în 10 seri consecutiv. Bolnavul trebuie să se ferească de piper, ardei iute şi trebuie să menţină o igienă strictă la locul bolnav. Tratamentul a dat rezultate fără excepţie.


0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE