- Hepar sulfur: agravarea simptomelor la curentii de aer si in special noaptea; raguseala asociata bronsitei; senzatia de gadilitura in fundul faringelui; expectoratie fetida, uneori cu miros de branza veche.
- Lycopodium: tuse iritanta (senzatia ca de vapori de fum pe caile respiratorii); agravarea bolii - noaptea; expectoratie de culoare gri si gust sarat; asociere intre simptomele respiratorii si digestive; senzatia de durere arzatoare intre umeri.
- Natrum sulfuricum: agravarea crizei in timpul umed si la mare; semnele bronsitei se asociaza frecvent si cu sufocari, mai cu seama in a doua jumatate a noptii; expectoratie este galbena, foarte vascoasa, se rupe greu; frecvent bolnavul are si dureri toracice localizate mai des la baza plamanului stang.
- Phosphor: durere toracica arzatoare; tuse agravata in contact cu aerul rece, mai mult seara; paradoxal, bolnavul are o dorinta vie pentru lichide in cantitate mare si reci; sputele sunt adesea amestecate cu striuri de sange; remediul se preteaza mai bine la oamenii slabi, inalti, blonzi, cu ochii albastrii, astenici, frigurosi.
- Silicea: expectoratie muco-purulenta, senzatie de slabiciune toracica; tendinta la dilatii bronsice; bolnavul se simte mai rau, dimineata si in timpul iernii; de asemenea femeile au agravari ale bolii in timpul menstruatiei.
- Sulfur: senzatia de arsura la nivelul bronhiilor; durere resimtita in mijlocul plamanului stang; bronsita este precedata, cel mai adesea, de rinita si uneori de episoade diareice.
Se folosesc dilutii joase (CH5-CH9) in sezonul rece, la primele semne de boala; la interval de 2-3 zile, cate o priza.
Bronsita cronica
·
remedii naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
·
tratament homeopatic pentru bronsita cronica
homeopatic pentru bronsita cronica
Tratament homeopatic pentru bronsita cronica
0 comments :
Trimiteți un comentariu