COLITA
COLITA
Colita este o afectiune obisnuita, o usoara inflamare a intestinului. Cand devine
cronica, este suparatoare si necesita un lung tratament. Se recomanda o dieta stricta, din care sunt excluse: carnea, ouale
si albuminoidele. Sunt permise lactatele, piureurile de cereale si legumele, mai ales cartofii, cu unt. Se
permite si sucul de morcovi (un pahar pe zi). Alimentatia trebuie sa fie abundenta, colita
provocand deshidratare.
Tratament - se fac doua clisme. Prima, cu 3-4 pahare de apa calda. Imediat dupa scaunul produs, se
face a doua, compusa dintr-un
pahar de zeama de orez, amestecata cu 30 g zahar lactic.
Aceasta trebuie sa ramana in organism toata noaptea. Faptul ca provoaca gaze in stomac este o reactie normala,
neingrijoratoare. Dupa o saptamana de tratament, simptomele de colita dispar,
dar este indicat
sa se urmeze tratamentul inca o saptamana,
apoi sa se ia zahar lactic inca o saptamana (de doua ori pe zi,
cate 30 g). Impreuna cu tratamentul
de mai sus, se mai prescrie
urmatoarea reteta
- se pune intr-un ibric o cana de apa si se fierbe 15
minute cu o lingurita din amestecul: salvie
uscata (Salvia officinalis) + vinetele
(Centaura nigra) + flori de musetel (Matricaria Chamomille). Se strecoara si se ia cate o lingura la
2 ore, in timpul zilei.
Tratamentul poate
fi continuat dupa nevoie,
scazand treptat dozele si marind
intervalele dintre ele. Medicatia aceasta
este considerata drept
cea mai buna in toate tulburarile gastrice
si digestive.
0 comments :
Trimiteți un comentariu