background img

Articole noi

Raceala, fara medicamente


Raceala, fara medicamente

Baie calda la picioare. De cum se instaleaza primele semne ale racelii, faceti o baie calda la picioare. Intr-un lighean se pun circa 2 litri de apa calda (35 de grade), peste care se adauga progresiv apa fierbinte, pana se ajunge la 40 de grade. Baia dureaza 10-15 minute, apoi picioarele se usuca si se incalta sosete calde. Baia poate fi repetata zilnic.

Una-doua zile de stat in pat, la o temperatura egala, fac minuni. Corpul lupta singur cu raceala (copiii si batranii trebuie obligatoriu sa stea in pat).

O cura de transpiratie (daca nu aveti probleme de circulatie) - Seara, beti cantitati mari de ceaiuri fierbinti care produc transpiratia: soc, tei, salvie. O baie calda la final sporeste efectul. Culcati-va imediat, bine inveliti. Veti transpira puternic. Dupa una-doua ore, schimbati lenjeria si frecati-va trupul cu un servet uscat.

Doze marite de vitamina C - dar numai cand boala se instaleaza, altfel nu au efect. Ea trebuie administrata in mod curent, pentru intarirea sistemului imunitar.


Evitati alimentele care produc secretia de mucus: lactatele, ouale, amidonul, zaharul.

Baie cu sulfat de magneziu - umpleti cada cu apa cat de calda suportati si scufundati-va pana la gat. Dizolvati in ea doi pumni de sulfat de magneziu. Ramaneti in apa cat va simtiti bine, cu o compresa rece pe frunte. Iesiti, stergeti-va usor, inveliti-va intr-un prosop si bagati-va in pat. Atentie: acest tratament le este interzis copiilor, varstnicilor si persoanelor cu probleme circulatorii.

Bautura anti-raceala: intr-o cana de apa calda, amestecati un varf de cutit de piper, sucul unei lamai, un catel de usturoi dat pe razatoare si 1 g de vitamina C. Beti incet, inghititura de inghititura.
- beti multe lichide, pentru a le inlocui pe cele pierdute prin transpiratie
- faceti inhalatii cu aburi fierbinti si cateva picaturi de eucalipt (desfunda nasul)
- iesiti la aer, imediat ce va simtiti mai bine, si plimbati-va
- nu va imbracati prea gros, nu supraincalziti camera, nu va asezati langa o sursa de caldura. Lasati-va corpul sa-si piarda caldura in mod natural.


0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE