background img

Articole noi

Tratamentul cu sucuri proaspete de legume

Tratamentul cu sucuri proaspete de legume




Hreanul ca remediu

Este deosebit de iute. Din aceasta cauza, nu se foloseste sucul, ci hreanul ras foarte fin, se amesteca cu zeama de la 2-3 lamii. Din aceasta compozitie se iau de doua ori pe zi cite o jumatate de lingurita. Hreanul mareste pofta de mincare, imbunatateste digestia, previne formarea calculilor renali si edemul, anemia si reumatismul.

Hreanul lichideaza procesele congestive. Cu ajutorul hreanului se trateaza si chiar se vindeca afectiunile cardio-vasculare si vederea slabita. De asemenea, hreanul este si un bun remediu cosmetic - inlatura petele de pigmentare si chiar alunitele sau nesuferitii pistrui.

ATENTIE! Dupa ce se bea preparatul din hrean si lamiie, nu trebuie sa se bea imediat apa, deoarece anuleaza efectul preparatului!

Usturoiul un antibiotic verde

Usturoiul, care mai este numit antibiotic verde, panaceu etc., abunda in uleiuri eterice, compusi de zot si vitamina C. Usturoiul verde aduce organismului un aport insemnat de vitamina C, provitamina A (caroteu), iar usturoiul matur (capatina) este mai bogat in vitaminele B1, B2, PP.

Calitatile curative ale usturoiului sint intarite si de continutul ridicat de potasiu, sodiu, calciu, magneziu, fier si fosfor. Efectele benefice ale usturoiului sint numeroase: reduce tensiunea arteriala, sporeste pofta de mincare, previne bolile infectioase, gripa si chiar tuberculoza. S-a demonstrat ca persoanele care consuma mult usturoi (mai ales in mod frecvent) sint foarte rar atinse de ateroscleroza, infarct sau congestie cerebrala.

Usturoiul este un puternic mijloc profilactic impotriva cancerului cavitatii bucale, tubului digestiv si intestinului. Bolnavii de ulcer gastro-duodenal si de gastrite trebuie sa fie atenti la utilizarea usturoiului.

Ceapa are o actiune antibacteriana

Ceapa are o actiune antibacteriana foarte puternica si este extrem de bogata in vitaminele A, B1, B2, K si PP. Ceapa verde (frunzele) contine o mare cantitate de vitamina C. Necesarul zilnic de vitamina C al unui om poate fi acoperit cu 80-100 g ceapa verde.

Ceapa uscata contine pina la 66 la suta carbohidrati, precum si compusi de sulf si hormoni de crestere, care reduc nivelul de glucide din singe. Calitatile pretioase ale cepei se datoreaza substantelor bioactive. Sucul de ceapa proaspat preparat stimuleaza functionarea vezicii biliare, a inimii, reduce tensiunea arteriala si este un excelent mijloc pentru combaterea aterosclerozei (normalizeaza continutul de colesterol in singe), combate gazele din tubul digestiv si, de asemenea, intareste parul si unghiile. In plus, albeste si curata petele de pe piele.

Medicina populara considera ceapa drept remediu sigur pentru problemele tipic barbatesti (stimulator al activitatii sexuale masculine).

Iata citeva sugestii pentru utilizarea cepei ca remediu:

n in ateroscleroza, se va lua de trei ori pe zi cite o lingura din amestecul preparat din suc de ceapa si miere, in parti egale;

n in hipertrofia prostatei se va minca la cina cite o ceapa mica;

n in guturai, se inmoaie tampoane de vata in suc de ceapa si se introduc, cite unul, in fiecare nara.

Prazul este bogat in polizaharide

Prazul este bogat in polizaharide, fitoncide, vitaminele B, C, PP, potasiu, fier, fosfor, calciu, magneziu. Sucul de praz are calitati mai putin evidente decit cel de ceapa sau usturoi. Persoanele sanatoase pot consuma praz in orice cantitate.

Inainte de orice, prazul este recomandat ca diuretic. De asemenea, este foarte potrivit pentru a fi introdus in dieta diabeticilor. Se va bea, in acest caz, cite un pahar (cca 80-100 ml) de suc de praz, de trei ori pe zi, inaintea meselor.

Sucul de praz, usor incalzit, este un usor laxativ. In acest scop se bea seara, la culcare cca 100 ml suc de praz incalzit. 

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE