background img

Articole noi

Candidoza

Candidoza  este cauzata de dezvoltarea excesiva a ciupercii Candida albicans. Candida traieste  in mod normal pe piele, in intestine, in flora microbiana vaginala sau in cavitatea bucala, si cand devine patogena, se dezvolta in general peste tot.

Important de stiut este faptul ca si barbatii pot fi afectati de Candidoza.
La nivel genital, Candidoza, produce inflamatie a vulvei si a vaginului, scurgeri dense, albe, urat mirositoare, senzatie de disconfort in timpul actului sexual care pot fi insotite,  de  mancarimi, de senzatii de durere sub forma de arsura fara o localizare precisa si, in unele cazuri, dispareunie. Netratata, aceasta ciuperca, se poate extinde pana la nivelul intregului perineu (zona dintre picioare), la nivelul stinghiilor, coapselor, zona anala. 
Cind afecteaza  cavitatea bucala, provoaca acumulari albe si cleioase pe limba
In intestine, provoaca un proces de fermentare, cu simptome de iritare, balonare si dureri, precum si diaree alternind cu constipatie.Momentele prielnice pentru multiplicarea ciupercii sunt cele in care imunitatea este scazuta, dupa un tratament incorect cu antibiotice, tratamentelor cu medicamente antiulceroase, modificari hormonale (folosirea contraceptivelor orale),  purtarea lenjeriei sintetice, a pantalonilor strimti, o igiena intima inadecvata.

Sunt cazuri in care unele femei se imbolnavesc de Candidoza in perioada menstruatiei, in timpul sarcinii sau pentru ca sufera de diabet zaharat, deoarece toate aceste situatii provoaca o modificare a aciditatii in vagin, stimuland dezvoltarea ciupercii. 
Cu toate ca aparitia infectiei nu este direct legata de actul sexual transmiterea se poate face si pe cale sexuala.
 
Se poate depista prin efectuarea unui exsudat nazo-faringian insotit de cultivarea Candidei si efectuarea antibiogramei in vederea stabilirii sensibilitatii ei la antibiotice (in acelasi fel se recolteaza si de la nivel genital).
In timpul tratamentului este de preferat reducerea de zaharuri si fermenti intrucit ciuperca se hraneste cu acestia.
Pentru a combate Candidoza este necesara precizarea cauzei de catre un medic si instituirea unui tratament de specialitate.

Ca adjuvant al tratamentului de baza, rezultate considerabile se obtin prin combinarea tratamentului intern cu cel extern (spalaturi), folosind plante specifice pentru aceasta afectiune. 

Tratamente naturiste Candidoza

 



Flori de Galbenele (Flores Calendulae)- care au si actiune cicatrizanta.- Infuzie de 1 lingura de flori la o cana de apa; 2-3 cani pe zi inainte de masa
- Spalaturi locale cu 10g de tinctura(preparata din 20g de flori macerate, timp de 8 zile, in 100ml de alcool) la 100ml de apa fiarta si racita
- Spalaturi locale cu infuzie preparata din 2 linguri de flori la o cana de apa.

Flori de Urzica moarta alba
 (Flores Lamii albi)- Infuzie din 1/2 lingurita de flori la o cana de apa; se beau 1-2 cani pe zi
- Spalaturi locale cu infuzie preparata din 50g de flori la un litru de apa.

Amestec din Traista ciobanului (Herba Bursae postoris)-30g, Urzica moarta alba (Herba Lamii albi)-30g, flori de Galbenele (Flores Calendulae)-40g- Infuzie din 1/2  lingurita de amestec la o cana de apa; se beau 2 cani pe zi, in curs de 1-2 saptamani. 

 Amestec din flori de Galbenele (Flores Calendulae)-20g, frunze de Urzica (Folium Urticae)-10g, Coada calului (Herba Equiseti)-20g, Urzica moarta alba (Herba Lamii albi)-30g, Troscot ( Herba Polygoni)-20g.- Infuzie din 1 lingurita de amestec la o cana de apa; se beau 2-3 cani, timp de 1-2 saptamani.

Amestec din flori de Musetel (Flores Chamomillae) sau flori de Coada soricelului (Flores Millefolii)-30g,flori de Galbenele (Flores Calendulae)-30g, flori de Iasomie (Flores Philadelphii)-20g, frunze de Salvie(Folium Salviae)-10g, Urzica moarta alba (Herba Lamii albi)-10g.- Spalaturi locale cu infuzie preparata din 30 g de amestec de plante la 1 litru de apa.

Amestec, in parti egale, din flori de Musetel, flori de Galbenele, frunze de Salvie, Urzica moarta alba, Troscot, Rachitan (Herba Salicariae)- Spalaturi locale sau irigatii vaginale cu infuzie preparata din 30g de amestec de plante la 1 litru de apa.
 





0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE