background img

Articole noi

Remediu hemoroizi

Remediu hemoroizi


Se fierbe 1kg de varză dulce circa 30 de minute, în 2-3kg de apă. Cu zeama obţinută se fac zilnic băi de şezut călduţe. Se poate folosi şi praz, şi se poate ţine la frigider încălzindu-se înainte de folosire. Sau se mai poate folosi alternativ. După o baie de circa 30 minute se lasă să se usuce [nu se şterge] şi se unge locul dureros cu alifie de galbenele [hermozon] . Tratamentul durează cam o lună de zile .
                   Mătrăgună : cu un decoct de mătrăgună, planta trebuie fiartă 1/2ore, se va spăla locul bolnav şi se va sta 15minute cu fundul în acest decoct, ceaiul trebuie să fie cât mai cald. Băile se vor face în fiecare seară.

Despre hemoroizi:

Hemoroizi sunt dilatatii ale venelor hemoroidale anorectale. Pot aparea datorita unei predispozitii constitutionale (caz in care se asociaza si cu alte deficiente ale tesutului conjunctiv ca: varice, emfizem, diverse hernia), sau ca o consecinta a altor boli: ciroza, colita, hipertrofie de prostate etc, si in unele stari fiziologice cum ar fi sarcina. In puseele congestive apar dureri intense, arsuri in zona anorectala, mici hemoragii legate de emisia scaunului; in afara acestor crize, hemoroizii sunt asimptomatici.
Hemoroizi provoaca mancarimi, dureri sau sangerari ale tesuturilor umflate si ale venelor varicoase localizate in anus si rect. Din fericire, hemoroizii pot fi usor tratati si in multe cazuri aparitia lor poate fi prevenita. Datorita faptului ca starea hemoroizilor se poate agrava de-a lungul anilor, se recomanda un tratament sigur, delicat si cu efect atunci cand apar.
Hemoroizi afecteaza aproape 89% din populatie, intr-un moment al vietii lor. Hemoroizi l-au facut pe Napoleon sa stea pe sezut intr-o parte, l-au trimis pe presedintele Jimmy Carter in sala de operatii si l-au facut pe starul baseball-ului George Brett sa stea pe banca de rezerva in timpul Jocurilor Mondiale din 1980. Aproape doua treimi din populatia sanatoasa care este supusa unor examinari fizice are hemoroizi.
Hemoroizi interni apar in partea interna a canalului anal, unde nu sunt vizibili. Sangerarea este simptomul cel mai intalnit in cazul hemoroizilor interni, si adeseori doar unul din simptomurile intalnite in cazurile moderate.
Hemoroizi externi sunt vizibili si apar in partea exterioara a anusului. Ei sunt de fapt vene acoperite de piele care s-au umflat si au o culoare albastra. Ei apar de regula fara nici un simptom. Cand se inflameaza ei devin rosii si delicati.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE