background img

Articole noi

LEACURI DE LA CITITORI

LEACURI DE LA CITITORI

Zeama de tarate - o bautura-minune
Se poate spune, pe buna dreptate, ca, prin virtutile ei, apa de tarate este un panaceu in vindecarea si prevenirea multor boli. Bazica (la fel ca si apa de zarzavat), ea poate sa inlocuiasca o parte din apa de baut necesara intr-o zi (avand in vedere ca se recomanda minimum 2 litri de apa). Reteta e simpla: se pun 5 lingurite de tarate proaspete de grau la un litru de apa. Se lasa peste noapte, apoi se strecoara printr-un tifon. Pentru a obtine un litru de zeama curata, se folosesc 1,5 litri apa + 8 lingurite de tarate. In afara de faptul ca dezintoxica si curata organismul, ca vindeca constipatiile rebele si bolile de stomac, apa de tarate energizeaza (la fel ca si graul incoltit), curata tenul si catifeleaza pielea. Incercati si nu veti regreta!
POPESCU ANA - str. Grozescu nr. 2-4,
sc. B, et. 4, ap. 17, Arad

Ceapa si usturoiul in lupta cu ateroscleroza
Suc de ceapa - Se curata zilnic o ceapa, se rade marunt si se stoarce printr-un tifon. Sucul obtinut se bea cu apa, cate 30 de picaturi zilnic, inainte sau dupa masa. Cura dureaza o luna. Ceapa fluidizeaza sangele, micsorand riscul instalarii trombozei, a aterosclerozei si a infarctului de miocard.
Suc de ceapa cu miere - Se amesteca o jumatate de pahar de suc de ceapa rosie (preparat zilnic) cu 2-3 linguri de miere de padure. Intreaga cantitate se consuma in ziua prepararii, dupa mesele principale. Cura dureaza 3-4 luni, cu o pauza de o luna.
Macerat de usturoi cu lamaie - O capatana de usturoi pisat se pune intr-un borcan, se toarna peste el zeama si coaja rasa de la o lamaie, precum si un litru de apa clocotita. Se acopera si se lasa in repaus doua zile. Se ia cate o lingura pe zi, timp indelungat. Are efect si in combaterea colesterolului.
PUSCAS GEORGETA - str. 1 Decembrie nr. 27,
ap. 42, Medias, cod 3125, jud. Sibiu

Retete energizante
- Cu iaurt - Un borcan de iaurt natural (nepasteurizat) se amesteca bine cu o lingurita de miere, o lingurita de otet de mere, 20 g drojdie de bere proaspata si se consuma pe stomacul gol, dimineata. Dupa 20 de minute, se mananca micul dejun. Se fac cure de trei saptamani, cu o saptamana pauza intre ele.
- Cu fulgi de ovaz - Se inmoaie seara fulgii de ovaz in lapte, iar dimineata se adauga un morcov ras si putina miere, dupa gust. Imbunatateste tonusul si memoria.
- Oboseala psihica, somnolenta si lipsa de concentrare se combat cu: ceai verde, ceai de sunatoare sau de catina alba uscata.
- Se framanta intreg corpul, timp de 15 minute.
- Se consuma produse apicole (polen, otet de mere cu miere si laptisor de matca, apilarnil, miere etc.).
- Se iau vitamine (A, C, E, B12) si minerale: calciu, magneziu, seleniu.
- Se consuma mai multi hidrati de carbon (macaroane, orez, paine neagra, fulgi de porumb si ovaz, nuci).
- Se beau multe lichide.
OCTAVIAN PATRASESCU - b-dul N. Balcescu nr. 10, bl. 15 Dacia, ap. 7, Deva, jud. Hunedoara, tel. 054/22.00.63

Reteta simpla pentru vindecarea cistitei
Va spun un leac batranesc, cu ajutorul caruia m-am vindecat de-o cistita care ma chinuia cumplit, leac bun si pentru alte boli ale vezicii urinare.
Se pun la fiert, intr-o oala mare, circa 3-4 litri de apa. Cand da in clocot, apa se toarna peste 3 pumni de sare grunjoasa, pusa intr-un alt vas, cu gura mai larga. Cand aburii se mai racesc, persoana bolnava se asaza pe oala cu partile genitale, apoi, cand apa se mai raceste, se toarna intr-un lighean si se face o baie de sezut. E indicat ca aburii sa fie cat mai fierbinti, dar atentie sa nu va ardeti! Multa sanatate!
BALASOIU MARIA - str. I. Brezeanu nr. 1, Timisoara, cod 1900, tel. 056/22.75.91



Leac contra tumorilor
O tumora maligna are mari sanse de vindecare, daca este tratata cu frunze proaspete de patlagina faramitate, aplicate pe locurile bolnave. Eficient este si tratamentul cu maghiran (de preferinta, proaspat). O mana buna de planta se toaca marunt, se pune intr-o sticla, se adauga ulei de masline cat sa cuprinda planta si se lasa la macerat timp de 10 zile, la loc calduros. Maceratul se foloseste la ungerea glandelor bolnave. Apoi, se aplica frunzele de patlagina faramitate si se leaga cu o carpa de bumbac curata. Dimineata, se va aplica o cataplasma cu coada-calului - doua maini de planta se pun intr-o sita, deasupra unui vas cu apa in clocot, se fierb in abur pana cand planta se inmoaie, se infasoara intr-o panza de in si se aplica pe locul suferind. Se tine doua ore (in cazuri grave, se pun de doua ori pe zi - una dupa-amiaza). Este indicat ca bolnavul sa stea la cald si sa transpire. La pranz, se va aplica o compresa cu bitter suedez, dupa ce, in prealabil, s-a uns locul afectat cu untura de porc sau alifie de galbenele. Compresa se tine timp de 4 ore. Deasupra, se pune o carpa uscata si o folie de plastic, sa nu pateze. Dupa scoaterea compresei, se pudreaza pielea, pentru a evita mancarimile. Intern, cu 30 de minute inainte de micul dejun si cu 30 de minute inaintea cinei, se bea cate o cana de ceai de coada-calului. In timpul zilei, se beau 1,5 - 2 l de ceai din urmatorul amestec de plante: 300 g galbenele, 100 g coada-calului, 100 g urzica. In fiecare cana de ceai se adauga 3-5 picaturi de suc de macrisul-iepurelui.
Prof. biolog MARIA VELCIU - Bucuresti, tel. 01/211.56.94

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE