background img

Articole noi

o silueta perfecta

Drumul spre o silueta perfecta, pas cu pas

Pentru cei care nu se împacă cu matematicile aplicate sau nu suportă să scoată zilnic radicalul din totalul caloriilor, pentru cei care nu înghit poveştile din terapiile extreme şi pentru cei care s-au săturat să dea banii pe abonamente la săli de forţă sau să mai facă pe cobaii, testând anumite reţete, de care, nici măcar cei care le-au scris nu s-ar atinge, dansul poate fi aliatul perfect.

E drept că paşii sunt de obicei mărunţi, dar efectul asupra kilogramelor care vă deranjează e pe măsură. Dansul e o arta care dă o elasticitate fantastică corpului.
Nu e costisitor şi nici complicat. Nu ai nevoie decât de un corp şi de dorinţa de a te distra, iar efectele se vor vedea imediat. În plus, pe lângă faptul că te scapă de grăsime, dansul te ţine departe şi de stres.

E un exerciţiu perfect, atât pentru trup cât şi pentru suflet, că doar nu o să dansezi la evenimente triste sau printre oameni care nu-ţi plac. Îţi oferă oportunitatea să alegi şi locul şi momentul în care să te manifeşti. Nu trebuie să te trezeşti cu noaptea în cap, să te aşezi cu spatele la apus, să cheltui o avere pe echipamente sofisticate sau să te scufunzi în mirosul de transpiraţie al altora. Care e secretul?

Dansul te ajută să-ţi coordonezi mişcările şi să respiri mai uşor. Pune la muncă mai toţi muşchii corpului, iar acest lucru nu poate avea decât un efect benefic. Practic, într-o jumatate de oră arzi între 200 şi 400 calorii. Mişcările controlate, pentru că vorbim de dans şi nu de o zbânţuială haotică, te ajută să scapi de celulită şi să-ţi modelezi posteriorul.

Pe de altă parte, nu trebuie să ai cunoştinţe de specialitate în anotomie ca să ajungi uşor şi la concluzia că dansul îţi face organismul mai puternic, ridicând rezistenţa acestuia la efort fizic prin stimularea circulaţiei sângelui. În timpul mişcărilor ritmice, inima şi plămânii lucrează la fel de mult ca şi picioarele - aici e scos din discuţie un dans, des întâlnit pe plaiuri mioritice, care constă în mişcarea braţelor şi a capului, în timp ce fundul e scufundat într-un scaun. Mai mult, dă putere oaselor şi face articulaţiile mai flexibile.

Nu contează dacă e vorba de salsa, tango, vals, rock, sau vreun dans tradiţional. Caloriile sunt arse indiferent de stilul practicat.

E un lucru demonstrat de o mulţime de vedete, iar de Catherine Zeta-Jones poate mai bine ca nimeni. Şi-a păstrat un corp fantastic, care impresionează, în ciuda faptului că a trecut prin două sarcini. Iar vinovat de formele voluptuoase ale actriţei nu e nimeni altcineva decât dansul, după cum singură a declarat.

Fie că apelaţi la el din plăcere sau pentru a mai scăpa de câteva kilograme, dansul rămâne un prieten care vă poate oferi oricând o oază de linişte şi care vă poate pune în lumină. Şi nu e vorba doar de lumina reflectoarelor.

Un comentariu : Leave Your Comments

  1. e foarte adevarat pe mine dansul ma ajuta mult si in plus chiar imi place sa dansez foarte mult si e foarte distractiv sa dansezi fara sa te gandesti cate kilograme s-au ars.

    RăspundețiȘtergere

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE