background img

Articole noi

Remedii in tratamentul enurezisului

Remedii in tratamentul enurezisului

Ce este enurezisul si care sint cauzele bolii

Enurezisul este o afectiune caracterizata prin mictiuni involuntare si inconstiente in timpul somnului. Se poate spune despre un copil ca sufera de enurezis cind aceste mictiuni apar dupa virsta de 5-6 ani (enurezia nocturna este mai frecventa la baieti decit la fetite).

Enurezisul poate dura uneori pina la pubertate

Enurezisul poate dura uneori pina la pubertate cind, de cele mai multe ori, dispare spontan. Tratamentul enurezisului incepe de regula dupa virsta de 7-8 ani, dar foarte multi autori il recomanda chiar si mai inainte de aceasta virsta. In cazul unei enurezii primare, analiza urinei si o urocultura sint suficiente pentru a exclude cauzele organice ale enurezisului. Atunci cind enurezisul persista si dupa 8-10 ani, se impune o discutie cu copilul si cu parintii acestuia, pentru a stabili eventualele problemele de natura psihologica ale copilului. Cauzele enurezisului pot fi: starile emotionale negative, traumele psihice, igiena defectuoasa, diabetul zaharat sau anomaliile aparatului uro-genital.

Masuri de preventie si de protectie

Pentru a-si ajuta copilul, parintii vor avea grija sa ia urmatoarele masuri cu caracter general:

vor scula copilul din somn la ore fixe pentru a merge la toaleta si vor avea grija ca acesta sa fie treaz cind urineaza: in prima saptamina va fi trezit la ora 24, in cea de-a doua la ora 1, apoi in cea de-a treia la ora 2 si asa mai departe;

vor avea grija ca acesta sa mearga la toaleta inainte de culcare;

vor controla cantitatea de lichide ingerata de copil, in special cu doua ore inainte de culcare, iar in cazul in care aceasta este prea mare, o vor diminua;

copilul nu va viziona seara filme de groaza;

copilul va fi inconjurat cu multa dragoste, iar parintii vor avea grija sa nu-l certe, sa-l umileasca sau sa-l pedepseasca.

Masuri particulare

Printre masurile particulare, cel mai eficient (reusita 70 la suta) este dispozitivul de alarma, care intra in functiune atunci cind copilul incepe sa urineze (primul care a inventat acest dispozitiv a fost Pfoundler, in anul 1907, dar noua serie de dispozitive a intrat pe piata in anul 1980). Aceste dispozitive dau rezultate bune mai ales la copiii de 7-8 ani si vor fi folosite timp de 1-2 luni. Aceste dispozitive sint mai greu de procurat si costa destul de mult (circa 80$). Printre cele mai cunoscute medicamente pe plan european sint Desmopressinul (DDAVP), analog hormonului antidiuretic (ADH, imipraminul (clorhidrat de iminipramina), care sint si ele foarte scumpe (Desmopressinul costa in jur de 60$). Ambele au efecte secundare: dureri de cap, dureri abdominale in cazul primului si iritabilitate si anxietate, tulburari de somn si de apetit in cazul celui de-al doilea.

Plante medicinale si modul de utilizare

Circelul (Ephedra distachya): infuzie din 2-3 g de parti aeriene la o cana de apa clocotita. Se beau 1-2 cani pe zi.

Coada soricelului (Achillea millefolium): infuzie din 4 g de flori la o cana de apa clocotita. Se bea cite o jumatate de cana, de 3 ori pe zi, ultima inainte de ora 18.

Racusorul (Polygonum bistorta): decoct din 5 g de rizom pulbere la 1 litru de apa. Se bea cite o cana pe zi. Tinctura medicinala obtinuta din rizomi maruntiti (15 picaturi, de 3 ori pe zi) sau 2-4 grame de pudra de rizomi pe zi.

Stejarul (Querqus robur): decoct din 5 g de coaja la 300 ml de apa.

Tratament homeopatic

Arnica: remediu recomandat in enurezisul aparut in urma unei traume psihice sau fizice.

Belladonna: se va administra copiiilor cu somn agitat.

Cina: se va administra copilului cu parazitoze digestive. Un astfel de copil scrisneste din dinti si tresare in timpul somnului.

Sepia: se va administra copilului anorexic si apatic, cu intoleranta la zgomote.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE