background img

Articole noi

Cum sa canti la chitara

Cam toata lumea incepe invatand unele tipare, asa-zisele “strum patterns”, pe chitara. Desi cele de baza sunt deja destul de greu de invatat, odata ce ai reusit, chiar ca te poti bucura de cantatul la chitara. Dar daca vrei ca si cantatul tau sa sune mai bun decat chiar este, atunci a venit vremea sa inveti niste tehnici noi, care ii vor da muzicii tale viata.

Cand incepi sa canti la chitara, o vei face cu miscari ascendente si descendente. Cele ascendente sunt cele in care iti misti pana inspre tine, pe directia jos-sus, iar cele descendente incep de sus si merg in jos. Toate tiparele tale vor fi variatii ale acestor doua miscari de baza. Cand incepi sa adaugi variatii si masuri diferite, atunci cantatul tau va suna de-a dreptul bun.

Tiparele cele mai simple sunt formate din miscari ascendente si descendente egale. In acest tip de tipar, totul este egal, corzile nefiind apasate nici prea tare, nici prea incet. Ia-ti timpul de a gasi echilibrul potrivit, iar tiparele tale vor incepe sa sune corect.

Viteza e un factor important al cantatului. Tempoul pe care-l folosesti ii da un anumit timbru muzicii. Incearca sa canti un tipar simplu incet, iar apoi dubleaza viteza aceluiasi tipar, pentru a vedea diferenta in efectul in ansamblu al muzicii, desi tiparul este acelasi, singura diferenta fiind viteza notelor.

Cand simti ca ai stapanit tiparele simple, e timpul sa avansezi la metode mai bune de cantat. Exista multe moduri de a le invata. Poti sa iti gasesti un profesor, sa cumperi carti si filme despre aproape orice stil, sau sa intri pe internet si sa le cauti.

Daca ai rabdare sa inveti cateva tipare diferite, muzica ta va capata viata. Poti sa canti orice stil sau tip de muzica vrei, numai prin invatarea tiparului corect.

Tiparele sunt o parte a cantatului la chitara la care va trebui sa lucrezi ceva timp. Mana dreapta este la fel de importanta ca si cea stanga cand vine vorba de chitara. Gaseste cea mai buna metoda de a invata, iar dupa aceea da-i metodei destul timp sa functioneze, si muzica ta va suna grozav intr-o clipa.
Sursa articolului: Paragraf.ro

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE