background img

Articole noi

Maternitatea amanata are legatura cu cezariana

Maternitatea amanata are legatura cu cezariana


[Maternitatea amanata are legatura cu cezariana] Cresterea numarului de nasteri realizate prin cezariana pare sa fie asociata cu faptul ca din ce in ce mai multe femei se hotarasc sa aiba un copil la o varsta mai inaintata.



In cadrul unui studiu, testele de laborator arata ca odata ce mama naste la o varsta mai inaintata, scade rezistenta muschilor uterului pentru momentul contractiei, care ar trebui sa amelioreze durerile nasterii, aspect care duce la cresterea necesitatii cezarianei.

"Legatura dintre o varsta inaintata si durerile nasterii corespunde cu maturizarea uterului.", a spus Dr. Gordon C. S. Smith, de la Universitatea Cambridge din Marea Britanie.

Smith si-a bazat analizele pe un studiu la care au participat aproximativ 584 de femei despre care existau informatii intr-o baza de date scotiana, dintre anii 1980-2005.

Numarul de femei care au nascut prima oara intre 30-34 de ani a crescut de trei ori, numarul de femei intre 35-39 de ani a crescut de sapte ori, iar proportia de femei de 40 de ani si peste a crescut de pana la 10 ori.

In acea perioada, numarul de nasteri prin cezariana s-a dublat. Pentru fiecare crestere cu 5 ani, dupa varsta de 16 ani, cazurile de nastere prin cezariana au crescut cu 49%, iar durerile nasterii s-au prelungit cu 30 de minute.

"Cu cat femeile amana sa aiba un copil, cu atat e mai esential ca sa intelegem efectele varstei mamei asupra sarcinii.", a mai spus Smith.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE