background img

Articole noi

Vulvovaginita micotica

Vulvovaginita micotica

Candida vaginala este responsabila pentru o mare parte avulvovaginitelor. Este o boala cu care se confrunta multe femei, careapeleaza destul de tarziu la doctor pentru tratarea ei. Dr. Magdalena Pasarica a explicat cum se transmite si cum se constata aceastaboala.

Transmitere: prin contact sexual. Consta in transformarea florei saprofitede Candida (care se gaseste in mod normal in vagin si este inofensiva)intr-o flora patogena (care produce vulvovaginitele). Factoriicare contribuie la aceasta transformare sunt: utilizarea recenta aantibioticelor, sarcina, agenti imunopresori, diabet zaharat.

Clinic se va constata: Prurit intens (in principal observat); Leucoree(scugeri) albicioasa, branzoasa, aderenta; Dispareunie (dureri intimpul actului sexual); Disurie (dureri in timpul urinarii); Eritemul(inrosirea ) si edemul labiei mici. Toate acestea cresc in intensitatein apropierea menstruatiei.

Diagnosticul se pune prin examen cu valve si examen al secretiei(microscopic si pe culturi). Important este faptul ca odata diagnosticatacu vulvovaginita micotica, chiar si cu tratament, de cele mai multe oriinfectia va revine periodic. Avantajele tratamentului fiind ca scapi deaceste efecte suparatoare pentru o perioada mare de timp. Bine de stiuteste ca in cazul sarcinii si diabetului, tratamentul este foarte dificil.

Tratamentul este:
1. Ca pentru toate vulvovaginitele; foarte important: evitareacontactului sexulal pana la vindecarea infectiei; tratarea concomitentasi a partenerului; aplicarea locala de corticosteroizi, daca prirituleste de nesuportat; toaleta locala cu antiseptice ca si Cloramina;evitarea lenjeriei sintetice
2. unul intre urmatoarele:
A. Cotrimoxazol - crema aplicata de 2 ori pe zi, timp de 7 zile (14 zilein cazuri refractere la tratament); ovule vaginale 1 pe zi, timp de 7zile. Puteti gasi aceasta substanta in urmatoarele preparate comerciale:Gynocanesten, Clotrimazol.
B. Miconazol - o aplicatie crema pe zi, timp de 7 zile; un ovul pe zi,timp de 7 zile; preparate comerciale: Miconazol, Gynozol.
C. Ketoconazol - un ovul pe zi, timp de 5 zile; o capsula pe zi, timpde 5 zile; Preparate comerciale: Nizoral.
D. Nistatin - un ovul pe zi, timp de 7-14 zile; tratament oral in functiede recurente.

Astfel un singur medicament, de preferat creme sau ovule, sunt suficientepentru o simpla infectie. In cazul recurentelor, va recomand nostatinsau nizoral pe cale orala, timp de 7-14 zile, si terapie locala (creme,ovule) inainte de menstruatie, 2 cicluri succesive.

In concluzie ar fi bine sa evitati prima infectie cu candida, dincauza recurentelor frecventa. In timpul actului sexual sa folositiprezervativul, mai ales daca banuiti ca partenerul a avut contactesexuale neprotejate cu mai multe femei. In cazul diabetului si gravidei,e necesara o atentie deosebita.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE