background img

Articole noi

Raceala - dieta anti-virus

Raceala - dieta anti-virus

Iaurtul, fructele, peştele sunt importante arme contra răcelilor şi gripelor.
Dacă îi veţi asigura organismului doze importante de vitamine, minerale, antioxidanţi şi probiotice, veţi reuşi să luaţi răcelile şi gripele din pripă. O dietă potrivită va reduce severitatea simptomelor şi va scurta durata bolii.

Probioticele din lactate
Aceste bacterii care transformă laptele în iaurt îi poate fi de folos sistemului imunitar. 70% dintre celulele care produc anticorpi se află în tractul digestiv. Dacă menţineţi aceste celule active, ele vă vor ajuta să luptaţi împotriva răcelilor şi gripelor.

Într-un studiu recent, cercetătorii germani au demonstrat, pe 479 de voluntari, că persoanele care iau, timp de trei luni, suplimente cu probiotice reuşesc să reducă durata răcelilor cu două zile şi să îşi scadă severitatea simptomelor cu 20%. Deşi probioticele se vând în capsule, o metodă mult mai simplă de a aduce aceste substanţe benefice în organism este să mâncaţi iaurt sau chefir, un tip de lactate făcute din „culturi active“.

Dacă luaţi vitamina C la primele semne de răceală, veţi suferi mai puţine zile. Studii recente arată că această vitamină nu este capabilă să prevină răcelile şi gripele, aşa cum s-a crezut până acum, însă le poate reduce durata şi severitatea. Astfel, dacă luaţi multivitamine şi mâncaţi fructe şi legume, veţi acumula suficientă vitamina C.

Zincul alungă strănutul
Acest mineral ar trebui să vă ajute să scăpaţi de strănuturi. „Virusurile se cantonează pe mucoasa nazală în molecule numite ICAM 1“, explică medicul Murray Grossan, specialist la Spitalul „Cedars - Sinai“, SUA, citat de publicaţia „Health“. Zincul se prinde şi el de aceleaşi molecule, deci ar putea „opri“ virusurile şi răcelile să atace.

Zincul poate fi obţinut din peşte, carne (de vită, porc, pasăre sau miel), cereale integrale, nuci, seminţe de dovleac şi produse lactate“, specifică medicul Dan Sorin Cadar, specialist homeopatie, instructor la Centre D’Enseignement et Developement d’Homeopathie. (Sursa: www.evz.ro)

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE