background img

Articole noi

„Holocaustul românilor”, cerut la Roma


„Holocaustul românilor”, cerut la Roma


O svastică lângă care stătea scris „Holocaustul românilor”a fost descoperită ieri pe un zid din apropierea Parcului Caffarella.

Un mesaj care cerea „Holocaustul românilor” a apărut ieridimineaţă, alături de o svastică, pe un zid din Roma, în apropiere de Parcul Caffarella, unde pe 14 februarie a avut loc un viol pentru care sunt suspectaţi doi cetăţeni români.

Inscripţia a apărut în aceeaşi zi în care ministrul italian de externe, Franco Frattini, a anunţat că nu va tolera actele de represalii împotriva cetăţenilor români. Mesajul, acoperit de poliţie după sesizările localnicilor, a oferit un nou semn al tensiunilor dintre italieni şi comunitatea românească, după o serie de violuri comise de români şi mediatizate de presa din Peninsulă.

Ieri, statisticile oferite de Ministerul de Interne din Italia, şi citate de agenţia Ansa, au arătat că românii sunt responsabili pentru 7,8% din violurile comise în Italia, marea majoritate a agresorilor fiind italieni, şi pentru 24% dintre cele comise la Roma. În acelaşi timp, un alt incident a venit să completeze tabloul infrac ţi unilor. Un român, căutat pentru in fracţiuni comise în Elveţia, a fost arestat la Milano de poliţiştii italieni care au descoperit că acesta ar avea în proprietate 660 de maşini, potrivit Mediafax.

Cooperare cu rezerve

Intervenţia lui Franco Frattini în apărarea comunităţii româneşti a avut loc după ce, luni seară, Cristian Diaconescu a subliniat, într-o conferinţă comună, că este profund preocupat de siguranţa cetăţenilor români din Italia. Ministrul român de externe a mai declarat că România nu va limita dreptul la liberă circulaţie a cetăţenilor români şi a precizat că repatrierea infractorilor condamnaţi definitiv va fi făcută pe baza unei analize de la caz la caz.

Diaconescu i-a răspuns astfel lui Frattini, care a cerut României să comunice poliţiei italiene identitatea persoanelor care au comis delicte, în momentul în care acestea intră în Italia. Oficialul italian a solicitat totodată suplimentarea numărului de poliţişti români din Italia, precum şi simplificarea acordului care permite repatrierea infractorilor condamnaţi în Peninsulă.


"Nu vom tolera actele de represalii împotriva cetăţenilor români."
Franco Frattini ministrul italian de externe

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE