background img

Articole noi

OTITA

OTITA


Generalitati

Infectia urechii medii (otita medie) este o inflamatie sau infectie a urechii medii. Infectia incepe adesea cand o raceala cauzeaza o umflare si o inchidere a tubului de legatura dintre urechea medie si gat, tub numit trompa" class="contextlink">Trompa lui Eustache. Lichidul, care in mod normal curge, in caz de raceala se acumuleaza in urechea medie. Bacteriile si virusurile se dezvolta in urechea medie si cauzeaza infectia urechii.
Aceasta conditie se intalneste cel mai des la copiii mici, pentru ca in cazul lor, trompa lui Eustache este mai scurta si se poate bloca mai usor decat la copiii mari sau adulti.
Sunt doua tipuri de otita medie:
- otita medie acuta este o infectie a urechii medii. In cadrul infectiei apare durere (uneori severa). Alteori este prezenta febra
- otita medie supurata este acumularea unei secretii in urechea medie, fara infectie. Copilul poate sa nu prezinte simptomatologie de boala, dar secretia poate determina pierderea auzului sau senzatia de "ureche infundata".

Cauze

Infectia urechii medii este cauzata de bacterii si virusuri.
La frig, in prezenta infectiilor sinusurilor sau faringiene sau intr-un puseu de alergie, trompa lui Eustache care face legatura intre urechea medie si gat se poate bloca. Aceasta situatie impiedica drenarea secretiilor din urechea medie. Aceste secretii sunt un mediu prielnic de dezvoltare a bacteriiilor si virusurilor ce determina infectia urechii medii.
Infectiile bacteriene reprezinta aproximativ 65-75% din toate infectiile urechii. Cele mai frecvente bacterii intalnite sunt Streptococcus pneumoniae (intalnit si sub numele de pneumococ), Haemophilus influenzae si Moraxella catarrhalis.
Infectiile virale - virusurile pot determina si ele infectii ale urechii. Cel mai frecvent virus este Virusul Sincitial Respirator urmat de virusurile gripale.
Intr-o inflamatie determinata de o infectie de tract respirator superior sau manifestare alergica se blocheaza trompa lui Eustache iar aerul nu mai poate ajunge la urechea medie. Aceasta creeaza vid si aspirarea secretiilor dintr-o infectie sau alergie spre urechea medie. Apoi inflamatia impiedica secretia sa se evacueze. Infectia urechii medii apare cand in aceste secretii se dezvolta bacterii.
Inflamatia si acumularea de secretii pot apare si fara infectie si sa determine senzatia de "ureche infundata". Aceasta forma se mai numeste otita medie supurata.

Simptome

Simptomele infectiei urechii medii (otita medie) apar de obicei la 2-7 zile de la o raceala sau o infectie a tractului respirator superior. Simptomele unei infectii a urechii pot fi:
- durere a urechii (de la o durere medie pana la una severa). Sugarii de obicei trag sau smucesc de ureche cand ii doare. Cand se acumuleaza secretie la nivelul urechii medii timpanul se poate rupe. Odata timpanul rupt, secretia se scurge si durerea de obicei inceteaza. Ruptura timpanului se vindeca in cateva saptamani de la sine
- febra
- secretia care se scurge din ureche este subtire si galbena. Daca secretia contine si sange asta denota faptul ca timpanul s-a rupt
- scaderea apetitului, varsaturi, irascibilitate
- tulburari ale somnului
- este posibila pierderea auzului.
Simptomele acumularii de secretie includ:
- pocnete, tiuituri sau senzatia de plenitudine sau presiune in ureche. Copiii adesea au dificultati in descrierea simptomatologiei. Copiii isi freaca urechile in incercarea de a-si usura suferinta
- pierderea auzului.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE