background img

Articole noi

Campionatul Naţional de Sanie în Parâng

Campionatul Naţional de Sanie în Parâng


Câteva zeci de sportivi din întreaga ţară s-au întrecut la sanie în acest sfârşit de săptămână în Parâng, în cadrul Campionatul Naţional la Sanie pentru Juniori.

Competiţia s-a desfăşurat pe singura pârtia naturală de gheaţă de sanie din ţară în lungime de 120 de metri. Zoltan Toth, directorul Clubului Şcolar Sportiv din Petroşani spune că la această competiţie au participat 30 de copii din cadrul a cinci cluburi sportive din ţară, iar pe lângă Campionatul Naţional de Sanie pentru juniori pe această pârtie din Parâng au mai avut loc alte două competiţii, Cupa Federaţiei şi Cupa C.S.S Petroşani.

„Este singura pârtie îngheţată din ţară şi am considerat că este un moment prielnic şi necesar ca aceşti sportivi să se dea pe gheaţă. Este o pârtie şcoală de 120 de metri, unde se poate învăţa pilotajul”, a declarat Toth.

Câştigătorii întrecerii au fost premiaţi cu diplome şi medalii care au fost înmânate de ministrul Tineretului şi Sportului, Monica Iacob Ridzi.
Campionatul Naţional de Sanie în Parâng
Potrivit profesorilor de sanie pregătirea unui sportiv pentru competiţii durează de la câţiva ani şi peste 10 ani în cazul celor care participă la dublu.

În acest sfârşit de săptămână, în Parâng au fost câteva sute de turişti, iar pe toate pârtiile s-a putut schia în bune condiţii.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE