background img

Articole noi

Puterea apei - talasoterapia si hidromasajul

Puterea apei - talasoterapia si hidromasajul


Talasoterapia este un complex de metode prin care apa marii, namolul, algele si soarele sunt puse in slujba sanatatii si a tonusului tau. Insa, dincolo de tratamentele profesionale de care, daca vrei, poti beneficia in centrele speciale din hoteluri (dar nu vom vorbi despre acest lucru acum), ai la dispozitia ta marea, valurile, soarele si plaja, care, toate, daca stii cum sa le folosesti, conlucreaza in folosul tau.


Marea inseamna valuri, iar valurile sunt echivalentul a sute de maini profesioniste care iti maseaza si relaxeaza trupul. Profita cat mai mult cu putinta de forta si binefacerile lor. Stai pe plaja acolo unde marea atinge malul si lasa-te pe "mana" valurilor.

Ca sa aiba efect, o sedinta de masaj gratuit facuta de valuri trebuie sa dureze minimum 15 minute si trebuie repetata de patru-cinci ori, in fiecare zi. Ai grija insa: programeaza-ti sedintele dimineata sau seara, pentru a nu te expune mai mult decat este necesar razelor soarelui, sau profita de zilele cu cer acoperit sau de momentele in care soarele se ascunde in nori. Orice interval orar ai alege, foloseste creme cu factor de protectie solara adaptat pielii tale.

Pe langa masaj, bun pentru trupul tau, vei beneficia de o cura de minerale - ionii de calciu, magneziu, potasiu, iod, seleniu si inca multe altele, care trec din apa marii in tesuturile tale, prin piele. Transferul este cu atat mai eficient daca apa marii are o temperatura cuprinsa intre 20 si 25 de grade Celsius.

Cura de valuri este recomandata in cazul afectiunilor ginecologice si a celor reumatismale. Este o modalitate de atenuare a stresului, a nervozitatii, a oboselii cronice, este o cale de detoxifiere si remineralizare, mai ales daca te vei hidrata foarte bine (2-3 litri de apa pe zi).

Nisipul, scoicile, valatucii de alge, pietrele aduse de mare completeaza decorul marin. Daca plaja este un loc curatat periodic, adica riscul de a te rani este mic, uita de papucii de plaja si mergi desculta, indiferent daca trebuie sa calci pe pietre sau pe scoici.

Astfel, vei avea parte de un masaj cu totul special, care stimuleaza toate punctele de presopunctura aflate pe talpa piciorului (unde sunt reprezentate toate organele si functiile organismului tau). Mergi desculta pe nisip, mergi pe varfuri in nisip (iti tonifici muschii picioarelor, muschii feselor), alearga pe malul marii. Poti incerca sa mergi pe mal, cu picioarele in apa pana la genunchi. Efortul este placut si iti vei remodela coapsele.

Evident, secretul este sa repeti acest gen de exercitii. Totul, combinat, este in beneficiul intregului tau organism, reprezinta un excelent tonic psihic, previne celulita, activeaza circulatia venoasa, stimuleaza activitatea cardiaca, scade tensiunea arteriala, imbunatateste oxigenarea celulara, prin cresterea numarului de eritrocite, diminueaza sau vindeca anemiile.

Daca la beneficiile miscarii le adaugi si pe cele ale aerului sarat, tipic zonei litorale - si excelent pentru plamanii nostri, intoxicati de praf si de fum, si care, in plus, vindeca rinite, faringite, fluidizeaza secretiile bronsice, dar amelioreaza si astmul - vei avea o imagine completa a ceea ce iti daruieste marea.

Inoata, bucura-te de apa sarata, de fiecare data cand ai ocazia si cat de mult poti. Evident, nu risca nimic. Nu te aventura in larg, nu te suprasolicita, nu inota atunci cand marea este agitata si sunt valuri. Daca nu stii sa inoti, balaceste-te la mal, joaca-te in apa. Inotul este un medicament universal pentru organism, bun pentru inima, pentru muschi, articulatii, sistem digestiv si generator de tonus psihic.

Bucura-te de soare, dar respecta cu strictete intervalele bune de stat la plaja si evita-le pe cele nerecomandate. Soarele este un aliat in lupta impotriva bolilor de piele de natura micotica, dar si a psoriazisului si acneei. Exista si un revers al medaliei, razele soarelui fiind cele responsabile pentru cresterea incidentei cancerului de piele.

Uneori, simplul stat sub umbrela nu este suficient pentru a te pune la adapost de razele nocive ale soarelui, cel mai bine fiind sa te retragi de pe plaja. Si nu uita ca, atunci cand este vorba despre inot si stat la soare, excesele sunt extrem de periculoase.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE