background img

Articole noi

Soluţii împotriva căderii părului

Soluţii împotriva căderii părului

Vă răspunde Dr. COSTIN CĂRUNTU - medic specialist dermatolog, Ambulatoriul Institutului Naţional de Diabet, Nutriţie şi Boli Metabolice "N. Paulescu", Bucureşti.

Maria, 27 de ani, Bucureşti: În ultima vreme sunt foarte stresată. Îmi cade foarte mult păr. Credeţi că stresul este principala cauză? Ce aş putea să fac?

Stresul este unul dintre factorii implicaţi în căderea accelerată a părului. Acesta are o implicare importantă atât asupra părului, cât şi asupra pielii. Pe de altă parte, părul cade mai mult primăvara şi toamna. Deci, în această perioadă este normal să cadă mai multe fire de păr, decât în restul anului.

În primul rând, trebuie să acţionăm asupra cauzei: terapii antistres, relaxare, metode de a trece peste aceste probleme.

De asemenea, pacientul ar trebui să ia suplimente nutritive de minerale şi vitamine. Deficitul de fier în organism se asociază cu o cădere mai accentuată a părului. În această perioadă, din cauza consumului redus de legume verzi poate să apară căderea mai accelerată a firelor de păr. Este bine să suplimentăm cu minerale şi vitamine.

În plus, există nişte medicamente, tratamente, care se adresează căderii părului şi care se administrează local. Printre acestea, o substanţă care reduce căderea părului este minoxidilul. La noi există un produs bun, care conţine monoxidil, şi anume Hairgrow.

Mai sunt şi tratamentele care conţin, pe lângă vitamine şi minerale, şi substanţe extrase din plante. Acestea sunt de la firmele de produse cosmetice: Vichy, Foltaine.

Combinând toate aceste tratamente se pot obţine rezultate bune, stoparea sau încetinirea căderii părului.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE