background img

Articole noi

Apendicita la copil

Apendicita la copil

Cum ar putea incepe apendicita? Daca de citeva zile copilasul tau se plange de durerti de burtica, nu ignora acest lucru. In afara de o simpla indigestie, ar putea fi vorba despre apendicita. Deci, despre ce e vorba? Apendicita este inflamatia unui saculet atasat intestinului. Acel saculet se numeste apendice. Apendice-ul nu indeplineste nici o functie in procesul de digestie. Tocmai de aceea, apendice-ul poate fi scos printr-o operatie chirurgicala simpla.

Cum ar putea incepe?

Daca de citeva zile copilasul tau se plange de durerti de burtica, nu ignora acest lucru. In afara de o simpla indigestie, ar putea fi vorba despre apendicita.

Ce este apendicita?

Apendicita este inflamatia unui saculet atasat intestinului. Acel saculet se numeste apendice. Apendice-ul nu indeplineste nici o functie in procesul de digestie. Tocmai de aceea, apendice-ul poate fi scos printr-o operatie chirurgicala simpla.

De ce se inflameaza apendicele?

De inflamatia apendicelui pot fi acuzati nu numai germenii intestinali, dar si stafilococul, streptococul sau pneumococul. Iar, printre factorii care inlesnesc inflamarea apendicelui se numara tulburarile de digestie, inflamatia amigdalelor (rosu in gat), bolile copilariei (pojarul, scarlatina, varicela, oreionul, etc) sau chiar parazitozele intestinale, dintre care viermii, ocupa un loc fruntas pe lista neagra.

Cum se manifesta apendicita?

In primul rand, micutul se va plange ca are dureri in partea dreapta inferioara a abdomenului. Iradierea poate ajunge pina in cosul pieptului (epigastru) sau in regiunea ombilicala (in jurul buricului).

Avand in vedere ca, fiind micuti, copiii nu pot spune cu exactitate unde ii doare, este bine sa observi expresia fetei (grimasele) la miscarile de apasare. Va evita cu siguranta pozitiile durerose.

Cazuri speciale

Exista insa cazuti cand apendicele este pozitionat anormal - in partea stanga sau in dreapta -sus (subhepatic) - in acest caz durerile apar ori in partea stanga ori sub ultimele coaste din partea dreapta.

Durerea este insotita de febra moderata, in jur de 38 grade C - care poate chiar lipsi in cazurile grave.
In forma cronica a apendicitei, crizele dureroase sunt mai reduse ca frecventa si intensitate, dar, in cele din urma - orice forma cronica se va transforma in apendicita acuta.

In aceasta ultima faza,durerea este continua, prezenta si in repaus, si din ce in ce mai accentuata, cu iradiere de-a lungul piciorului drept (in spatele coapsei).

Ce teste se fac pentru determinarea apendicitei?

Pentru a sustine diagnosticul de apendicita (acuta sau cronica) medicul are nevoie de analize de laborator. Una dintre cele mai importante este hemoleucograma. Aceasta analiza specifica pune in evidenta leucocitoza - adica cresterea numarului de globule albe peste numarul de 10.000 - 12.000/mm cub. Acesta este un semn clar ca este vorba despre apendicita.

Medicii sustin ca: febra, durerea si leucocitoza, sunt triada clasica de diagnostic in apendicita acuta.

Cum se trateaza apendicita?

Din pacate, singura cale de tratament a apendicitei este interventia chirurgicala. Dar, este de preferat ca aceasta sa se efectueze inainte de a se ajunge la faza acuta, pentu a evita riscul unor complicatii.

Operatia este simpla, de scurt durata si presupune o anestezie generala. De obicei, rahi-anestezia nu se plaica la copii pentru ca este greu sa fie tinuti nemiscati. Durata de spitalizare este scurta: doua, trei zile - pentru ca micutii se refac foarte repede.

Sfatul de la desprecopii.com

Dupa externare, efortul este interzis pina la refacerea completa. De asemeni, se impune un regim alimentar format exclusiv din lichede cum ar fi: compot, ceai, supica.
Ulteorior, se mai pot adauga, treptat, solidele - dar excluzand cruditatile si alimentele greu digerabile precum: ciocolata, alunele, mancarurile grase, sosurile si prejelile.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE