background img

Articole noi

metastaza in cancerul de san

A fost descoperita gena responsabila pentru metastaza in cancerul de san

Gena responsabilă de apariţia metastazei în cazul cancerului de sân, care creşte rezistenţa tumorilor la chimioterapie, a fost descoperită de cercetătorii americani de la Universitatea Princeton, informează AFP.

Gena numită metadherin (MTDH ) este situată în cromozomul uman şi este activă la 40% dintre pacientele bolnave de cancer. MTDH permite celulelor canceroase să se ataşeze de vasele sanguine ale altor organe din corp, favorizând astfel apariţia metastazelor. De asemenea, această genă ajută tumorile maligne să reziste la tratamentele cu chimioterapie folosite pentru distrugerea celulelor canceroase.

Potrivit cercetătorilor, identificarea mecanismului genetic care produce metastazele în cazul cancerului de sân poate deschide calea către un nou tratament împotriva acestei boli, care să fie capabil să neutralizeze activitatea acestei gene şi, astfel, să reducă mortalitatea.

"Neutralizarea acestei gene la pacientele bolnave de cancer de sân permite atingerea simultană a două obiective importante: reducerea riscului de revenire a tumorii şi evitarea metastazelor, cele mai importante cauze din care mor pacientele bolnave de cancer mor", a subliniat prof. Yibin Kang, profesor de biologie moleculară la Universitatea Princeton.

Cancerul de sân este cea mai frecventă formă de cancer în rândul femeilor. În lume, la fiecare 14 minute, o femeie moare din cauza acestei boli. Depistat la timp, cancerul de sân este vindecabil. (Sursa: www.adevarul.ro)

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE