aaa chestii postari stiri anunturi altele
·
Fierberea apei de baut
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
·
tratament
Fierberea apei de baut
Fierberea apei de baut
Chiar daca apa este limpede, ea poate contine microbi. Cea mai buna apa de baut este cea din reteaua de apa potabila a localitatii. Este foarte probabil ca apa din alte surse sa aiba microbi.
Microbii sunt distrusi prin fierberea apei. Deci apa scoasa din lacuri, izvoare, rauri, fantani, rezervoare trebuie fiarta si racita inainte de a fi bauta. Este deosebit de important sa se fiarba si sa se raceasca apa care se da sugarilor si copiilor mici. Rezistenta lor la microbi este mai mica decat cea a dultilor.
Daca aveti fantana particulara este bine sa o reparati, sa o curatati si sa o dezinfectati o data pe an, sau mai des, daca este nevoie.
Bolile pot fi prevenite prin folosirea apei curate
* Familiile care au la dispozitie o cantitate suficienta de apa potabila de la retea si stiu cum s-o foloseasca au mai putine cazuri de imbolnaviri.
* Familiile care nu dispun de apa potabila de la reteaua localitatii pot reduce numarul cazurilor de boala daca isi protejeaza sursa de apa impotriva microbilor, prin:
- acoperirea cu capac a fantanilor;
- evacuarea materiilor fecale si a apei reziduale ( in special din latrine), departe de orice sursa de apa folosita pentru gatit, baut, imbaiat sau spalat. Fantana trebuie sa fie la distanta de 10 - 30 metri de oricare dintre aceste surse de poluare; - pastrarea in conditii de curatenie a galetilor, franghiilor si vaselor folosite la scoaterea apei si pentru pastrarea ei (de exemplu tinand galetile agatate de un carlig, si nu pe pamant); - tinerea animalelor departe de apa de baut.
* Familiile pot pastra apa curata in casa, prin: - pastrarea apei de baut intr-un vas curat si acoperit;
- scoaterea apei din vas cu o cana sau cu un polonic curat; - nelasand pe nimeni sa-si bage miinile in vas sau sa bea direct din el; - tinerea animalelor in afara casei.
Putem preveni bolile prin spalarea cu apa si sapun a mainilor, dupa contactul cu materiile fecale si inainte de a atinge mancarea.
* Spalatul mainilor cu apa si sapun indeparteaza microbii. In felul acesta microbii nu mai pot ajunge pe alimente sau in gura. Sapunul si apa trebuie sa fie la indemana tuturor membrilor familiei, pentru a se putea spala pe maini.
* Este extrem de important sa va spalati mainile dupa ce v-ati facut nevoile, sau dupa ce ati sters copilul care si-a facut nevoile, inainte de a atinge alimentele. Este la fel de important sa va spalati mainile dupa ce ati atins alimentele si dupa pregatirea alimentelor crude.
* Foarte des copiii isi baga mainile in gura. Este important sa spalati mainile copilului cat mai des, mai ales inainte de a-i da sa manance.
* Fata copilului trebuie spalata cel putin o data pe zi. Aceasta ajuta ca mustele sa nu i se aseze pe fata ca si la prevenirea infectiilor ochilor (oftalmice). In acest caz, sapunul este folositor pentru spalat, dar nu este absolut esential.
Chiar daca apa este limpede, ea poate contine microbi. Cea mai buna apa de baut este cea din reteaua de apa potabila a localitatii. Este foarte probabil ca apa din alte surse sa aiba microbi.
Microbii sunt distrusi prin fierberea apei. Deci apa scoasa din lacuri, izvoare, rauri, fantani, rezervoare trebuie fiarta si racita inainte de a fi bauta. Este deosebit de important sa se fiarba si sa se raceasca apa care se da sugarilor si copiilor mici. Rezistenta lor la microbi este mai mica decat cea a dultilor.
Daca aveti fantana particulara este bine sa o reparati, sa o curatati si sa o dezinfectati o data pe an, sau mai des, daca este nevoie.
Bolile pot fi prevenite prin folosirea apei curate
* Familiile care au la dispozitie o cantitate suficienta de apa potabila de la retea si stiu cum s-o foloseasca au mai putine cazuri de imbolnaviri.
* Familiile care nu dispun de apa potabila de la reteaua localitatii pot reduce numarul cazurilor de boala daca isi protejeaza sursa de apa impotriva microbilor, prin:
- acoperirea cu capac a fantanilor;
- evacuarea materiilor fecale si a apei reziduale ( in special din latrine), departe de orice sursa de apa folosita pentru gatit, baut, imbaiat sau spalat. Fantana trebuie sa fie la distanta de 10 - 30 metri de oricare dintre aceste surse de poluare; - pastrarea in conditii de curatenie a galetilor, franghiilor si vaselor folosite la scoaterea apei si pentru pastrarea ei (de exemplu tinand galetile agatate de un carlig, si nu pe pamant); - tinerea animalelor departe de apa de baut.
* Familiile pot pastra apa curata in casa, prin: - pastrarea apei de baut intr-un vas curat si acoperit;
- scoaterea apei din vas cu o cana sau cu un polonic curat; - nelasand pe nimeni sa-si bage miinile in vas sau sa bea direct din el; - tinerea animalelor in afara casei.
Putem preveni bolile prin spalarea cu apa si sapun a mainilor, dupa contactul cu materiile fecale si inainte de a atinge mancarea.
* Spalatul mainilor cu apa si sapun indeparteaza microbii. In felul acesta microbii nu mai pot ajunge pe alimente sau in gura. Sapunul si apa trebuie sa fie la indemana tuturor membrilor familiei, pentru a se putea spala pe maini.
* Este extrem de important sa va spalati mainile dupa ce v-ati facut nevoile, sau dupa ce ati sters copilul care si-a facut nevoile, inainte de a atinge alimentele. Este la fel de important sa va spalati mainile dupa ce ati atins alimentele si dupa pregatirea alimentelor crude.
* Foarte des copiii isi baga mainile in gura. Este important sa spalati mainile copilului cat mai des, mai ales inainte de a-i da sa manance.
* Fata copilului trebuie spalata cel putin o data pe zi. Aceasta ajuta ca mustele sa nu i se aseze pe fata ca si la prevenirea infectiilor ochilor (oftalmice). In acest caz, sapunul este folositor pentru spalat, dar nu este absolut esential.
0 comments :
Trimiteți un comentariu