background img

Articole noi

Alcoolul in primele luni de sarcina

Alcoolul in primele luni de sarcina duce la defecte faciale ale fatului


[Alcoolul in primele luni de sarcina duce la defecte faciale ale fatului] Femeile care consuma alcool in primele trei luni de sarcina sunt mai predispuse sa nasca copiii cu defecte faciale, cum ar fi despicaturi ale buzelor sau ale cerului gurii, conform Jurnalului American de Epidemiologie preluat de Reuters.
"Exista statistici conform carora mamele care beau alcool in perioada in care sunt insarcinate isi pun fatul in pericolul de a se naste cu malformatii la nivel facial. Insa e adevarat ca trebuie tinut cont de particularitatile fiecarei femei", a spus Dr. Lisa A. DeRoo.

Dr. DeRoo a realizat un studiu in care a implicat copiii nascuti in perioada 1996 si 2001, care prezentau malformatii faciale in urmatoarele proportii: 377 de copii cu despicaturi ale buzei, care puteau prezenta sau nu o malformatie a cerului gurii, 196 numai cu despicaturi ale cerului gurii si 763 de copii care nu prezentau defecte faciale de nici un tip.

Mamele lor au completat chestionare referitoare la consumul de alcool inainte de a naste.

Comparativ cu mamele care nu consumau alcool, cele care consumau in medie cam cinci bauturi la o ocazie prezentau un risc de doua ori mai mare de a naste un bebelus cu defecte faciale sau bucale. In cazul femeilor care consumau aceasi cantitate de alcool, insa la trei sau mai multe ocazii, riscul aparitiei malformatiilor la bebelusi se tripla.

"Aceasta descoperire demostreaza inca odata ca femeile insarcinate nu ar trebui sa consume deloc alcool pe perioada sarcinii", au spus cercetatorii.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE