background img

Articole noi

Alimente care previn cancerul

Alimente care previn cancerul

Preventia cancerului si a bolilor in general nu presupune o mare filosofie, ori evolutia spectaculoasa a stiintei. Descoperirile de ultima ora ale cercetatorilor vin ca o nevoie de a compensa stilul de viata dezordonat pe care omenirea l-a adoptat cu bratele deschise odata cu evolutia.

In vremuri stravechi, cand omul era in perfecta comuniune cu natura, aceste boli nu existau. Ar fi deplasat sa spunem ca au venit drept o pedeapsa divina, insa adevarul este ca acestea se datoreaza tehnologizarii, poluarii, descoperirii numarului imens de substante chimice care ne “ajuta” sa nu mai gatim timp de 10 ore, pentru o cina fiind de ajuns numai 5 minute pentru a incalzi semipreparatele la microunde.

Asadar se poate spune ca preventia cancerului consta intr-o mare masura in intorcerea la natura, adoptarea unei alimentatii care sa excluda cat mai mult posibil substantele artificiale si, desigur compensarea celor ramase cu anumite alimente care aduc beneficii in plus. Iata 7 dintre cele mai importante asemenea alimente:

* Fructe acrisoare – lamai, grepfrut etc.

Fructele acre, pe langa beneficiile care le aduc prin continutul lor crescut in vitamine si nutrienti, au un mare avantaj: concentratia mare de vitamina C. In urma cu cativa ani cercetatorii vedeau in vitamina C marele leac al secolului. Acestia presupuneau ca vitamina C administrata intravenos ar putea vindeca chiar si stadiile avansate ale anumitor cancere. Daca vitamina C are asemenea proprietati, ramane de studiat. Un fapt este cert – aceasta este un puternic antioxidant care previne instalarea cancerului. Consumati asadar cu incredere aceste fructe.

* Cartofi fierti

Cartofii fierti sunt buni modulatori ai concentratiei de gastrina, adica acea substanta secretata in stomac care creste aciditatea gastrica. Aciditatea gastrica cronica provoaca gastrita, iar unul dintre subtipurile acestei boli poate evolua catre cancer gastric. Este deci evident de ce este importanta controlarea secretiei gastrice. In plus, arsurile gastrice, boala de reflux, ulcerul si gastritele in general pot fi evitate cu ajutorul alimentelor care scad aciditatea, precum cartofii fierti.

* Lapte cald

Se spune ca un pahar de lapte inainte de culcare favorizeaza un somn linistit, datorita continutului sau bogat de melatonina. Pe langa aceste beneficiu, melatonina este un puternic antioxidant, iar antioxidantii, se stie bine, sunt buni paznici impotriva cancerului.

* Peste – acizi omega 3

Acizii omega 3 sunt cunoscuti pentru multiplele lor beneficii printre care si scaderea “colesterolului rau”, stimularea imunitatii, prevenirea trombozelor, dar si capacitatea de a preveni instalarea anumitor tumori precum cele mamare, cancerelor de colon, prostatei dar si a unor leucemii. O portie de peste pe saptamana va avea cu siguranta efecte benefice asupra intregului organism!

* Fibre

Un tip de cancer care incepe sa ameninte tot mai multi oameni este cancerul de colon. Explicatia este simpla: multe dintre alimentele pe care le consumam in ziua de ani necesita o stradanie mai mare din partea tubului digestiv pentru a fi prelucrate pentru simplul motiv ca nu sunt naturale. In plus, devenim pe zi ce trece tot mai “carnivori” acumuland astfel un numar crescut de toxine si incarcand colonul cu alimente care la drept vorbind nu ajuta deloc eliminarea. Este necesar asadar sa ajutam colonul cu mai multe fibre, adica alimente care favorizeaza eliminarea. In plus, fibrele sunt foarte bune pentru diete fiindca ele nu asigura energie in cantitati considerabile, ci actioneaza mai mult in sensul reglarii tranzitului.

* Usturoi

Usturoiul contine intr-o concentratie foarte mare o substanta care, se pare, ar putea vindeca (sau daca nu, macar stopa dezvoltarea) cancerului de plamani cu pana la 50%. Conform uui grup de cercetatori americani usturoiul nu are efecte benefice numai asupra plamanilor, el fiind suspectat ca fiind un bun curant pentru o serie de alte boli. Pana una alta, fumatorii ar trebui sa se imprieteneasca cu usturoiul! Unde mai pui ca impreuna cu pestele de la punctul 4 iese o saramura de zile mari!

* Marar si patrunjel

Plante usor de folosit drept ingrediente in aproape orice fel de mancare, mararul si patrunjelul asigura un continut extrem de ridicat de vitamina C, cel mai puternic antioxidant comun. Daca doza zilnica recomandata de vitamica C este de 40 mg, aflati ca aceste plante o pot asigura lejer: 100 de grame de marar contin 100 mg de vitamina C, iar aceeasi cantitate de patrunjel are o concentratie dubla de vitamina C.

Exista intr-adevar oameni predispusi catre boli maligne. In egala masura insa trebuie stiut ca dat fiind mediul in care traim si stilul de viata pe care il avem, suntem toti predispusi la boli dintre cele mai grave. Ce avem de pierdut prin adoptarea unei alimentatii care ne poate feri de asemenea tragedii?

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE