background img

Articole noi

Cancerul intestinal

Cancerul intestinal diagnosticat cu ajutorul luminii

O nouă metodă de diagnosticare a cancerului intestinal, cu ajutorul luminii, ar putea fi disponibilă în următorii ani, potrivit cercetătorilor de la Queen's University din Belfast.

Noua metodă implică utilizarea unui medicament fotosensibil, care este atras cu precădere de celulele canceroase din intestin. Medicamentul este introdus în organism, după care, pe zona cercetată este aplicată o lumină albastră. Această lumină activează medicamentul, iar celulele bolnave devin roşii, informează bbc.co.uk.

Această tehnică permite identificarea cu uşurinţă a ţesuturilor anormale, ţesuturi care ar trece neobservate în condiţiile utilizării metodelor obişnuite.

Cunoscută sub denumirea de diagnostic fotodinamic, noua metodă este deja utilizată la identificarea unor alte tipuri de cancer, precum cel de piele.

Până acum, pentru a putea studia celulele din colon şi rect era necesar ca medicamentul să fie introdus intravenos în sistemul sangvin al pacientului. Această metodă provoca însă o serie de efecte secundare, precum ameţeli, greaţă sau schimbări ale presiunii arteriale. De asemenea, metoda utilizată creştea sensibilitatea pielii în urma expunerii solare, determinând apariţia arsurilor solare mult mai uşor decât în mod obşnuit.

Cercetătorii de la Universitatea din Belfast susţin că momentan încearcă să identifice o metodă de introducere a acestui medicament fotosensibil direct în colon, evitând astfel apariţia unor efecte adverse.

''Această metodă poate creşte şansele unei diagnosticări corecte a canceruluii nterstinal într-un stadiu incipient, ceea ce poate fi vital, pentru aceşti pacienţi'', a precizat coordonatorul echipei de cercetători, profesorul Rzan Donnelly.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE