background img

Articole noi

Cancerul la copil

Cancerul la copil: a doua solicitare de proiecte din cadrul programului "Copilul meu conteaza"

Uniunea Internatională de Luptă Împotriva Cancerului (The International Union Against Cancer, UICC) si compania Sanofi-aventis lansează a doua solicitare pentru proiectele ce au ca scop combaterea cancerului la copiii din tările în care oncologia pediatrică continuă să fie incomplet dezvoltată.

Implementată în 10 tări pilot în cursul anului 2005, initiativa "Copilul meu contează" se lansează acum în alte sase state: Bolivia, Indonezia, Kenia, Mali, Peru si România.

Desi cancerul la copii reprezintă un mic procent din totalitatea cancerelor, diferenta dintre rata de supravietuire din tările industrializate si cea prezentă în tările în curs de dezvoltare este cea mai importantă, 80% din copiii diagnosticati cu cancer provenind tocmai din aceste tări cu resurse limitate. În fiecare an, mai mult de 160 000 de copii sunt diagnosticati cu cancer si aproximativ 90 000 vor muri. În tările industrializate, aproape 80% din copiii care urmează tratament împotriva cancerului supravietuiesc afectiunii.

Din nefericire, această rată de supravietuire scade la 20% sau chiar 10% în tările în curs de dezvoltare, unde de cele mai multe ori, accesul la informatie, detectarea precoce a bolii si tratamentul eficace nu sunt disponibile. Acest fapt este cu atât mai tragic, cu cât majoritatea copiilor bolnavi de cancer ar putea fi vindecati dacă ar avea acces la un tratament de bază instituit cu promptitudine.

Deoarece fiecare copil contează, initiativa "Copilul meu contează" are ca scop încurajarea tuturor organizatiilor si institutiilor de profil (precum spitale, organizatii non-guvernamentale, etc.) să prezinte modalităti inovatoare si catalizatoare privind depistarea precoce a bolii, accesul la tratament, calmarea durerii si nu în ultimul rând, tratarea aspectelor psihosociale si culturale ale cancerului care afectează atât copilul bolnav de cancer, cât si familia sa.

În 2005, Comitetul de Conducere Consultativ (Advisory Steering Committee) a selectionat 14 proiecte pentru primele 10 tări pilot: Bangladesh, Egipt, Honduras, Maroc, Filipine, Senegal, Tanzania, Ucraina, Venezuela si Vietnam.

În 2006, solicitarea de proiecte în cele sase state adăugate recent se va încheia vineri, 17 noiembrie 2006. Ca si în cazul proiectelor selectate anterior, beneficiarii subventiilor alocate pentru anul 2006 se vor afla sub îndrumarea expertă a Comitetului de Conducere Consultativ. În primul an va fi acordat un ajutor financiar de până la 50.000 euro. În functie de rezultatele obtinute - si pe baza evaluării acestora - se poate acorda un ajutor financiar suplimentar în cel de-al doilea an.

Selectarea proiectelor pentru finantare se va face în functie de: fezabilitate, beneficiile anticipate pentru copii si familiile lor, demonstrarea responsabilitătii si viabilitătii proiectului, inclusiv posibile reproduceri ale acestuia în alte tări.

În continuarea programului Copilul meu contează în aceste sase state adăugate, UICC si compania Sanofi-aventis promovează aceste proiecte pilot si răspândirea metodelor de vârf prin care copiii cu cancer din tările în curs de dezvoltare să ajungă să beneficieze de aceeasi sansă de supravietuire ca si cei din tările industrializate.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE