background img

Articole noi

Cercetatorii ignora cancerul

Cercetatorii ignora cancerul care nu este la moda

Leucemia şi cancerul la sân înghit cele mai multe fonduri de cercetare şi beneficiază de cea mai multă atenţie media. Deşi necruţător, cancerul la plămâni sau pancreas stârneşte mult mai puţin interes.

Unele dintre cele mai periculoase forme de cancer, precum cele de plămâni şi de pancreas, primesc cele mai puţine resurse publice, în timp ce în topul cinci al afecţiunilor de acest gen, când vine vorba de finanţare, se regăsesc cancerul la sân şi leucemia. Acestea din urmă, deşi cu o rată mult mai bună de vindecare, iau aproape două treimi din sumele totale alocate luptei cu maladia. Concluziile aparţin unui raport făcut public de National Cancer Research Institute din Marea Britanie, arată „The Independent“.

Experţii în cancer pulmonar consideră rezultatele raportului dezamă­gitoare şi amintesc că 80% dintre cei afectaţi de acest cancer mor în primul an, în principal din cauza faptului că sunt diagnosticaţi prea târziu.

Potrivit experţilor, cercetătorii sunt mult mai atraşi de formele de cancer în care progresele sunt mai uşor de realizat şi care sunt totodată mai uşor de studiat. Simpatia generală a publicului, precum şi campaniile făcute de celebrităţi dirijează la rândul lor atât banii, cât şi interesul înspre aceste cancere. Cancerul pulmonar reprezintă forma de cancer în urma căruia mor cei mai mulţi oameni: 1,4 milioane de de­cese anual la nivel global, după cum arată cifrele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Cu toate acestea, Jesme Fox, director la Roy Castle Lung Cancer Foundation, constată dezinteresul pentru maladie: „Este foarte stigma­tizat şi atrage fonduri de cercetare ridicole“. Nu este doar o boală a celor fumători, confirmă şi Lorraine Williamson, o fostă bolnavă de cancer pulmonar care s-a vindecat între timp.

De cealaltă parte, cancerul la sân este cel mai frecvent dintre cancere, chiar dacă la nivel mondial numărul de decese anuale din această cauză e de jumătate de milion. Iar Norman Freshney de la Breakthrough Breast Cancer consideră justificate sumele investite: „O mare parte din cercetarea asupra cancerului la sân e relevantă şi pentru alte tipuri de cancer, aşa încât cunoştinţele acumulate devin transferabile“.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE