background img

Articole noi

Nasterea prin cezariana

Nasterea prin cezariana salveaza viata bebelusilor


[Nasterea prin cezariana salveaza viata bebelusilor] Cezariana poate salva viata majoritatii copiilor care se nasc foarte timpuriu (de la 22 la 25 de saptamani de sarcina, in loc de 40), arata un nou studiu preluat de Reuters.

Folosind date ale nasterii si ale mortii bebelusilor dintre anii 2000-2003, Dr. Michael H. Malloy de la Universitatea de Medicina din Texas a analizat efectul nasterii prin cezariana in ceea ce priveste supravietuirea copiilor in primele 27 de zile de viata, care au fost nascuti prematur.

Comparativ cu o nastere normala, cezariana a imbunatatit supravietuirea copiilor nascuti intre a 22-a si a 25-a saptamana de nastere, a descoperit Malloy.

Moartea de dupa nastere a bebelusilor nascuti prematur era cu 42% mai scazuta in cazul nasterii prin cezariana decat in cazul unei nasteri vaginale.

Exista insa multi alti factori care duc la necesitatea unei nasteri prin cezariana. Mai mult de 80% dintre femei care nasc intre a 22-a si a 31-a saptamana de sarcina prezinta un aspect care duce la necesitatea de a naste prin cezariana, cum ar fi nasterea multipla, defecte ale fetusului sau dureri mari la nastere.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE