Cateva retete energizante
Cateva retete energizante
- Sucul cu nuci. Pregatiti la mixer un pahar de suc de fructe de sezon (mere, lamai, portocale, grapefruit), in care adaugati o mana de miez de nuca dat prin masina si o lingurita de miere de albine.
- Salata de verdeturi. Spalati bine sub jet de apa rece un manunchi format din toate verdeturile pe care le gasiti la piata: patrunjel, marar, leustean, hasmatuchi, tarhon etc. Taiati-le foarte marunt, apoi adaugati-le putin untdelemn (de preferinta de soia sau de masline), un fir de sare si sucul de la o jumatate de lamaie. Amestecati-le si puneti-le intr-un borcan. In fiecare dimineata, pe bucata de paine cu unt, puneti un strat din acest amestec.
- Supa de Combray. Orez, grau, porumb, fasole uscata, mazare uscata, orz, linte - cate o lingura mare din fiecare se fierbe trei ore in trei litri de apa. Se beau trei cani de decoct pe zi.
- Infuzie de papadie. O mana de radacini si frunze taiate acum, primavara, se fierb doua minute intr-un litru de apa. Se lasa sa se infuzeze zece minute. Se beau trei cesti pe zi, inaintea meselor.
- Vin de portocale. Lasam sa se macereze cojile a sase portocale intr-o jumatate de litru de tuica vreme de 15 zile. Adaugam doi litri de vin alb, in care am pus sa se dizolve 500 g zahar. Se filtreaza si se tine o saptamana; invechindu-se, devine mai bun. Se iau trei lingurite pe zi, inaintea meselor principale.
Salata andaluza
Ingrediente: 300 g. rosii, 2 castraveti mici, 1 ridiche de iarna potrivita, 2 oua, 100 ml. untdelemn, patrunjel verde si marar, otet dupa gust, piper, sare.
Mod de preparare: Legumele se taie in felii subtiri si se amesteca usor cu patrunjelul verde si mararul (mai mult) tocate marunt, untdelemn, sare, piper si otet dupa gust. Ouale fierte tari si taiate rotund se pot aseza sub salata.
Mazurca
Ingrediente: 6 oua, 300 g. zahar pudra, 300 g. faina, 200 g. nuci, 100 g. stafide, unt pentru uns.
Mod de preparare: Zaharul se freaca cu galbenusurile adaugate pe rand, apoi faina, nucile taiate bucatele si stafidele. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca usor cu compozitia, apoi se toarna intr-o tava tapetata unsa cu unt si se coace la foc potrivit. cand se raceste se taie in forme diferite.
- Sucul cu nuci. Pregatiti la mixer un pahar de suc de fructe de sezon (mere, lamai, portocale, grapefruit), in care adaugati o mana de miez de nuca dat prin masina si o lingurita de miere de albine.
- Salata de verdeturi. Spalati bine sub jet de apa rece un manunchi format din toate verdeturile pe care le gasiti la piata: patrunjel, marar, leustean, hasmatuchi, tarhon etc. Taiati-le foarte marunt, apoi adaugati-le putin untdelemn (de preferinta de soia sau de masline), un fir de sare si sucul de la o jumatate de lamaie. Amestecati-le si puneti-le intr-un borcan. In fiecare dimineata, pe bucata de paine cu unt, puneti un strat din acest amestec.
- Supa de Combray. Orez, grau, porumb, fasole uscata, mazare uscata, orz, linte - cate o lingura mare din fiecare se fierbe trei ore in trei litri de apa. Se beau trei cani de decoct pe zi.
- Infuzie de papadie. O mana de radacini si frunze taiate acum, primavara, se fierb doua minute intr-un litru de apa. Se lasa sa se infuzeze zece minute. Se beau trei cesti pe zi, inaintea meselor.
- Vin de portocale. Lasam sa se macereze cojile a sase portocale intr-o jumatate de litru de tuica vreme de 15 zile. Adaugam doi litri de vin alb, in care am pus sa se dizolve 500 g zahar. Se filtreaza si se tine o saptamana; invechindu-se, devine mai bun. Se iau trei lingurite pe zi, inaintea meselor principale.
Salata andaluza
Ingrediente: 300 g. rosii, 2 castraveti mici, 1 ridiche de iarna potrivita, 2 oua, 100 ml. untdelemn, patrunjel verde si marar, otet dupa gust, piper, sare.
Mod de preparare: Legumele se taie in felii subtiri si se amesteca usor cu patrunjelul verde si mararul (mai mult) tocate marunt, untdelemn, sare, piper si otet dupa gust. Ouale fierte tari si taiate rotund se pot aseza sub salata.
Mazurca
Ingrediente: 6 oua, 300 g. zahar pudra, 300 g. faina, 200 g. nuci, 100 g. stafide, unt pentru uns.
Mod de preparare: Zaharul se freaca cu galbenusurile adaugate pe rand, apoi faina, nucile taiate bucatele si stafidele. Albusurile se bat spuma tare si se amesteca usor cu compozitia, apoi se toarna intr-o tava tapetata unsa cu unt si se coace la foc potrivit. cand se raceste se taie in forme diferite.
0 comments :
Trimiteți un comentariu