background img

Articole noi

Sanii si medicina neconventionala

Sanii si medicina neconventionala


"Sanii reprezinta un organ care poate fi apreciat ca un adevarat seismograf al raspunsului persoanei respective la stres", ne spune Bogdan Cupceancu, doctor in stiinte medicale in domeniul endocrinologiei ginecologice si senologiei. El propune, in cazul afectiunilor la san, un tratament neconventional, bazat pe soia.

La ce varsta apar patologiile mamare?
Aceste formatiuni apar din adolescenta pana la senectute. Difera insa formele pe care le imbraca. De exemplu, la femeia foarte tanara (13-15 ani) poate aparea fibroadenomul. De multe ori acestea nu observa aparitia formatiunii respective. La femeia tanara se intalneste mastopatia, iar la cele aflate in peri-menopauza se discuta despre chistul mamar.

Care sunt cauzele care duc la aparitia acestor formatiuni? Este alimentatia una dintre cauze?
O buna parte din aceste formatiuni sunt rezultatul unor modificari hormonale care apar odata cu pubertatea, dar si la orice alta perioada de varsta a femeii. De obicei apar dupa expuneri la soare, deci frecventa lor este in lunile de toamna-iarna. Alimetatia nu este o cauza a aparitiei lor, dar poate reprezenta un element important in tratatmentul nodulilor. De aceea pacientele sunt indemnate sa-si schimbe unele obiceiuri: sa renunte la fumat, sa nu exagereze cu cafeaua. Stresul a fost, este si va fi un factor agravant, dar si determinant al unei patologii a sanului. Sanii reprezinta un organ care poate fi apreciat ca un adevarat seismograf al raspunsului persoanei respective la stres.

Cum au evolut aceste patologii in ultimii ani?
A avut loc o evolutie nefavorabila in patologia sanului. Acum 30 de ani, patologia pacientelor era legata de modificari ginecologice determinate de un dezechilibru hormonal. In ultimii 10 ani, majoritatea pacientelor se adreseaza pentru o patologie subiectiva si/sau obiectiva la nivelul sanului.

Cand trebuie femeia sa se prezinte la medic?
Cum spuneam, tinerele de multe ori nu observa aparitia formatiunilor. De aceea este necesar ca ele sa mearga la doctor pentru un control de rutina cand li s-au dezvoltat sanii. Astfel se va constata daca au aparut modificari la nivelul sanului si unde este cazul se va preciza si diagnosticul.

Viata sexuala isi pune amprenta asupra unei patologii mamare?
Nu, viata sexuala nu are influenta asupra unei astfel de patologii. Necesitatea ei este optiunea fiecarei femei.

Dumneavoastra ati folosit, pe langa medicatia clasica, in tratamentul bolilor necanceroase ale sanului medicamentul Gydrelle Phyto pe baza de soia care da rezultate de exceptie. Ce ne puteti spune despre acest medicament?
Medicamentul este excelent pentru tulburari la menopauza, dar poate fi folosit si in unele forme de patologii mamare, in raport cu anumite caracteristici: varsta pacientei, durata formatiunii.

Exista posibilitatea de a putea face ceva benefic pentru paciente cu ajutorul unui tip de terapie neconventionala?
Medicatia utilizata de mine reprezinta o parte din "arsenalul" terapeutic avut la dispozitie de medicina, in momentul de fata. Se include un anumit gen de alimentatie, renuntarea la obiceiuri ce intoxica organismul. Ca atare, cred ca si o terapie neconventionala, daca e practicata de persoane serioase, poate oferi un sprijin in ansamblul modalitatilor pe care le folosim pentru a face un om sanatos.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE