background img

Articole noi

Tratamentul homeopatic al nodulilor mamari

Tratamentul homeopatic al nodulilor mamari benigni

1. Pacienta in varsta de 39 ani, de profesie invatatoare, se prezinta la consultatie pentru durere la sanul drept unde prezinta un placard de mastoza (noduli), de aprox. 12 ani, aparut in urma unei sarcini. Tot la acest san a avut o mastita dupa nastere, in urma cu 13 ani, i s-a facut o dubla incizie si prezinta o cicatrice la acest nivel. Simptomele s-au ameliorat cu unguent mastoprofen, dar nu au disparut.

In prezent pacienta acuza senzatia de usturime la nivelul sanului drept, ce apare la efort. Deasemenea mai prezinta migrene de 2 ani, ce apar inainte de menstruatie. Aceste migrene s-au instalat treptat dupa ce mama ei a avut un accident vascular cerebral. Menstruatia este redusa cantitativ, cu durata de 3 zile. Din antecedentele personale patologice retinem o nefrita la varsta de 8 ani si o gastrita ce dureaza de mai mult timp.

Antecedente heredocolaterlae (boli in famile): mama - hipertensiune arteriala, accident vascular cerebral; sora melanom malign. Pacienta este o persoana inalta si slaba, cu o aparenta de seriozitate, conservatorism, dar si blindete si buna dispozitie. Este calduroasa, prefera fructele si ii plac foarte mult sarmalele. Nu este setoasa, transpiratia este scazuta, somnul linistit. Plange cand se gandeste la sora ei care a murit. (Chiar si in timpul consultatiei ii vine sa plinga dar isi retine plinsul).

Se descrie ca o persoana echilibrata, intelegatoare, maleabila cu cei dragi, orgolioasa, un pic inchisa; cand se supara nu-i trece repede, chiar daca nu reactioneaza; este generoasa: "renunt la multe pentru mine". Iubeste foarte mult copiii, ar fi dorit sa fie psiholog. O relaxeaza copiii: "sunt suflete curate". Se ataseaza foarte mult de copii, sufera cand se desparte de ei.
Remediul prescris a fost Natrum muriaticum 30c, care este un remediu al suferintei emotionale, al pierderii unei persoane dragi.

Si celelalte caracteristici amintite ale acestei femei se incadreaza in imaginea acestui remediu, astfel incat acesta este considerat remediul sau constitutional. Inca dupa prima luna de tratament durerile de san s-au ameliorat si migrena a fost mai usoara, apoi, pe parcursul a catorva luni de tratament, durerile de san si migrenele au disparut complet. In ceea ce priveste nodulii, acestia sunt prea vechi ca sa se resoarba, dar prezenta lor nu mai deranjeaza pacienta, a carei calitate a vietii a crescut prin cresterea nivelului de sanatate global (inclusiv o dispozitie mentala mai buna si disparitia migrenelor).

2. Pacienta in varsta de 33 de ani, se prezinta la consultatie pentru tumefierea sanului drept cu doua saptamani inainte de menstruatie. La examenul sanului se palpeaza un nodul de aprox 2 cm. Sanul drept este mai mare semnificativ decat sanul stang. Mentioneaza ca a alaptat copilul numai la sanul drept, la stangul neavand mamelon format si copilul neputand suge.
Alte acuze: arsuri la stomac, dureri lombare dupa alune sau sucuri, picioarele reci, varice la membrele inferioare, dureri de cap si ameteli la ridicarea brusca din pozitia aplecat. Ciclul menstrual este normal. In prima zi a menstruatiei are dureri de cap. Este friguroasa, simte nevoia sa manance fripturi de porc, acru, sarat, piperat, iute, ceapa, usturoi. Dupa ce mananca varza sau fasole are dureri de stomac. Prezinta constipatie cronica.

A avut carii dentare din copilarie, acum are placa in locul dentitiei superioare. Este o persoana de inaltime medie, foarte slaba, care se enerveaza usor, dar se abtine, se consuma in interior, isi face multe griji. Este corecta, plange usor, este foarte impresionabila. Are un copil de 7 ani. Si-ar mai fi dorit inca un copil, a mai avut o sarcina, dar durerile de sani au fost insuportabile, astfel incat a intrerupt sarcina. Acest caz este putin mai complicat decat primul, astfel incat vor fi necesare doua, trei remedii complementare folosite in dinamica, unul dupa celalalt, in functie de evolutia simptomelor.

Pe baza simptomelor ce dominau initial tabloul clinic, s-a prescris remediul Tuberculinum 30c. Efectul a fost pozitiv, durerile si tumefierea sanului s-au ameliorat semnificativ inca din prima luna si mai reveneau la stress. Tratamentul a continuat timp de aprox 2 ani, in care si celelalte simptome s-au diminuat progresiv: durerile de cap, gastrita, constipatia. Ceea ce este particular acestui caz este ca dupa doi ani de tratament, sanul stang a mai crescut in dimensiuni, ajungand la dimensiunea celui drept. In primul an, remediul prescris a fost Tuberculinum 30c si ulterior 200c, apoi cateva doze de Natrum muriaticum 30c si 200c, dupa care s-a revenit la Tuberculinum 1M.

La nivelul sanului drept s-a mentinut prezenta nodulului, dar simptomele au disparut, deci organismul s-a reechilibrat energetic si hormonal. Din experienta mea de aprox 11 ani de practica homeopatica, am observat ca la pacientele care se prezinta intr-un stadiu foarte avansat al afectiunii, cum a fost cazul celor doua paciente prezentate, care aveau nodulii de mult timp, acestia nu dispar, dar prin tratment homeopatic se pot amenda suferintele subiective nu numai ale sanului ci si alte suferinte prezente in contextul general al fiecarui caz in parte. Daca tratamentul homeopatic este initiat inca din primele stadii de aparitie a nodulilor, sunt sanse mari ca acestia sa se resoarba.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE