12/26/2008

Tratamentul homeopatic al nodulilor mamari benigni

Tratamentul homeopatic al nodulilor mamari benigni


Sesizarea prin palpare a unor noduli mamari de dimensiuni variabile, este o cauza importanta de anxietate la femei, anxietate intretinuta apoi si de medicul ginecolog sau endocrinolog care, in multe cazuri indica tratamentul chirurgical al acestora, pentru a evita eventuala transformare maligna.

Majoritatea pacientelor care se prezinta la homeopat cu noduli mamari benigni se tem de cancer si sufera de anxietate din aceasta cauza. Adevarul este ca majoritatea femeilor au asemenea noduli de la varste tot mai tinere si interventia chirurgicala nu este solutia, deoarece intr-un interval de timp oarecare, acesti noduli se refac. Ei se refac pentru ca prin operatie se indeparteaza numai efectul unui dezechilibru hormonal si energetic, acesta din urma ramanand neinfluentat.

Homeopatia este una din metodele de tratament ce se adreseaza cauzei tulburarilor, si anume dezechilibrului din planul cel mai subtil al organismului, cel energetic. Nodulii mamari, ca si orice alta boala, reprezinta numai una din manifestarile exterioare ale dezechilibrului energetic si hormonal. Homeopatia reface echilibrul organismului si ca urmare poate determina disparitia nodulilor sau stoparea dezvoltarii lor si previne aparitia unor noi noduli.

Modul in care se trateaza aceasta afectiune din punct de vedere homeopatic este acelasi ca si pentru orice alta afectiune. Pacienta se prezinta la homeopat si la prima consultatie acesta ii pune o serie de intrebari: Care sunt simptomele prezente, modalitati de agravare sau ameliorare ale acestora; de cand dateaza simptomatologia si ce alte afectiuni a mai avut in trecut sau ce suferinte mai are in prezent.

De asemnea, homeopatul trebuie sa noteze toate caracteristicile generale ale persoanei in cauza: modul in care aceasta persoana reactioneaza la stimulii externi (temperatura, vreme, alimentatie); modul in care functioneaza ea ca organism biologic (relatia cu alimentatia, foamea, setea, transpiratia, somnul) si ca entitate psihosociala (eventuale traume emotionale sau fizice, structura psihoemotionala); daca exista anumite cauze ce au declansat patologia prezenta; ce boli au existat in familie.

Astfel, la sfarsitul consultatiei, homeopatul determina care sunt simptomele cele mai importante pe baza carora va face prescrierea. In alegerea unui remediu homeopatic pentru o anume pacienta se ia in considerare totalitatea caracteristicilor mentionate mai sus si se prescrie asa numitul remediu constitutional. Deci, prescrierea tratamentului este strict individualizata, astfel incat nu exista un anumit remediu sau anumite remedii pentru nodulii mamari, ci exista femei cu noduli mamari care sunt tratate homeopatic. In homeopatie, noi tratam bolnavii si ca urmare se vindeca bolile.

Desi exista indubitabil un substrat hormonal al nodulilor mamari, contextul general in care ei exista la o anumita femeie poate fi diferit de al alteia si particular numai al ei. Aceasta unicitate si particularitate ne intereseaza in homeopatie. De exemplu, o pacienta cu noduli mamari poate avea asociat dureri lombare, menstruatii foarte reduse cantitativ, cu dureri pelvine cu senzatia ca ii cad organele genitale, fiind foarte nervoasa, foarte plangacioasa, obosita si cu nevoia de a sta singura. Aceste simptome sugereaza remediul Sepia. Alta pacienta cu noduli mamari poate avea dureri si tumefierea sanilor inainte de menstruatie, balonari de la orice aliment, nevoia de a manca dulciuri, tendinta la ingrasare mai ales in zona coapselor, timiditate, lipsa de incredere in sine, emotivitate exagerata, ceea ce sugereaza remediul Lycopodium.

La unele femei cauza declansatoare a simptomatologiei poate fi un stress, o suprasolicitare, de ex. munca multa in gospodarie si la serviciu, frica de somaj, ingrijirea unei persoane bolnave din familie, perioada de alaptare si de ingrijire a copilului in primul an de viata, etc, la altele poate fi o cauza emotionala: o despartire de cineva drag, un divort, moartea unei persoane dragi, sau o relatie conjugala nefericita prelungita etc.

0 comments:

Trimiteţi un comentariu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Imparte informatia cu prietenii tai !

Cautari frecvente

sanatate verde plante medicinal terapii naturiste leacuri babesti tratatement pentru dictionar plante medicinale plante medicinale.ro terapii complementare plante medicinale romanesti psoriazis tratament naturist referat plante medicinale tratament naturist plante medicinale poze plante medicinale galbenele remedii pentru hemoroizi tratament pentru matreata alifie pentru hemoroizi remediu pentru cosuri tratament remedii pentru diabet totul despre hemoroizi remedii diabet alifie Avertisment: sanatateverde.blospot.com va ofera informatii despre terapii complementare, naturiste, care vin în ajutorul bolnavului, si care nu exclud sau nu înlocuiesc tratamentele medicale(decat daca este optiunea dvs. strict personala), ci le completeaza. Noi nu suntem responsabili pentru aplicarea defectuoasa sau nereusita a vreunui tratament. Va multumim tuturor ca folositi sanatateverde.blospot.com !
//SEO SCRIPT POWERED BY www.alltechbuzz.in