background img

Articole noi

Tratamentul homeopatic al nodulilor mamari benigni

Tratamentul homeopatic al nodulilor mamari benigni


Sesizarea prin palpare a unor noduli mamari de dimensiuni variabile, este o cauza importanta de anxietate la femei, anxietate intretinuta apoi si de medicul ginecolog sau endocrinolog care, in multe cazuri indica tratamentul chirurgical al acestora, pentru a evita eventuala transformare maligna.

Majoritatea pacientelor care se prezinta la homeopat cu noduli mamari benigni se tem de cancer si sufera de anxietate din aceasta cauza. Adevarul este ca majoritatea femeilor au asemenea noduli de la varste tot mai tinere si interventia chirurgicala nu este solutia, deoarece intr-un interval de timp oarecare, acesti noduli se refac. Ei se refac pentru ca prin operatie se indeparteaza numai efectul unui dezechilibru hormonal si energetic, acesta din urma ramanand neinfluentat.

Homeopatia este una din metodele de tratament ce se adreseaza cauzei tulburarilor, si anume dezechilibrului din planul cel mai subtil al organismului, cel energetic. Nodulii mamari, ca si orice alta boala, reprezinta numai una din manifestarile exterioare ale dezechilibrului energetic si hormonal. Homeopatia reface echilibrul organismului si ca urmare poate determina disparitia nodulilor sau stoparea dezvoltarii lor si previne aparitia unor noi noduli.

Modul in care se trateaza aceasta afectiune din punct de vedere homeopatic este acelasi ca si pentru orice alta afectiune. Pacienta se prezinta la homeopat si la prima consultatie acesta ii pune o serie de intrebari: Care sunt simptomele prezente, modalitati de agravare sau ameliorare ale acestora; de cand dateaza simptomatologia si ce alte afectiuni a mai avut in trecut sau ce suferinte mai are in prezent.

De asemnea, homeopatul trebuie sa noteze toate caracteristicile generale ale persoanei in cauza: modul in care aceasta persoana reactioneaza la stimulii externi (temperatura, vreme, alimentatie); modul in care functioneaza ea ca organism biologic (relatia cu alimentatia, foamea, setea, transpiratia, somnul) si ca entitate psihosociala (eventuale traume emotionale sau fizice, structura psihoemotionala); daca exista anumite cauze ce au declansat patologia prezenta; ce boli au existat in familie.

Astfel, la sfarsitul consultatiei, homeopatul determina care sunt simptomele cele mai importante pe baza carora va face prescrierea. In alegerea unui remediu homeopatic pentru o anume pacienta se ia in considerare totalitatea caracteristicilor mentionate mai sus si se prescrie asa numitul remediu constitutional. Deci, prescrierea tratamentului este strict individualizata, astfel incat nu exista un anumit remediu sau anumite remedii pentru nodulii mamari, ci exista femei cu noduli mamari care sunt tratate homeopatic. In homeopatie, noi tratam bolnavii si ca urmare se vindeca bolile.

Desi exista indubitabil un substrat hormonal al nodulilor mamari, contextul general in care ei exista la o anumita femeie poate fi diferit de al alteia si particular numai al ei. Aceasta unicitate si particularitate ne intereseaza in homeopatie. De exemplu, o pacienta cu noduli mamari poate avea asociat dureri lombare, menstruatii foarte reduse cantitativ, cu dureri pelvine cu senzatia ca ii cad organele genitale, fiind foarte nervoasa, foarte plangacioasa, obosita si cu nevoia de a sta singura. Aceste simptome sugereaza remediul Sepia. Alta pacienta cu noduli mamari poate avea dureri si tumefierea sanilor inainte de menstruatie, balonari de la orice aliment, nevoia de a manca dulciuri, tendinta la ingrasare mai ales in zona coapselor, timiditate, lipsa de incredere in sine, emotivitate exagerata, ceea ce sugereaza remediul Lycopodium.

La unele femei cauza declansatoare a simptomatologiei poate fi un stress, o suprasolicitare, de ex. munca multa in gospodarie si la serviciu, frica de somaj, ingrijirea unei persoane bolnave din familie, perioada de alaptare si de ingrijire a copilului in primul an de viata, etc, la altele poate fi o cauza emotionala: o despartire de cineva drag, un divort, moartea unei persoane dragi, sau o relatie conjugala nefericita prelungita etc.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE