background img

Articole noi

Comprese, cataplasme si unguente folosite in artroza

Comprese, cataplasme si unguente folosite in artroza

Compresele folosite in caz de atroza se vor prepara din infuzii la care se vor folosi, de regula, 2-3 linguri de planta uscata, sau 3-4 linguri de planta proaspata, din una din plantele indicate mai jos. In cazul cataplasmelor, plantele se vor infasura intr-o cirpa curata si se vor aplica pe locul dureros (tratamentul este valabil si in artrite si reumatisme).

1. Se amesteca 3 linguri de troscot cu 2 linguri de frunze de mesteacan si 2 linguri de fructe de maces. Se pune amestecul intr-un termos si se toarna deasupra un pahar de apa fiarta. Se lasa peste noapte, iar a doua zi se adauga in infuzie si 2 lingurite de sare. Se inmoaie o cirpa curata de bumbac in infuzia aceasta, se stoarce si se aplica pe locul bolnav. Se acopera cu ceva gros si se mentine pina la disparitia bolii.

2. Se iau paie de ovaz, se toarna o cantitate corespunzatoare de apa si se fierbe timp de 30 de minute pe foc mic. Se aplica cataplasma calduta.

3. Se toarna ulei de masline peste frunze tinere de nuc si se lasa timp de 3-4 ore, dupa care se aplica frunzele in 3-4 straturi pe locul bolnav.

4. Se aplica peste locul bolnav cataplasme cu ceapa tocata sau usturoi pisat.

5. Se ia radacina de brustur, se spala bine si se da prin masina de tocat sau pe razatoare, fara a o curata. Se umple pina la jumatate o sticla de 1/2l si se toarna votca pina se umple sticla. Se acopera bine si se lasa o saptamina la loc intunecos. Se aplica comprese pe locurile bolnave, se pune deasupra un prosop sau un fular de lina si se lasa pina trece durerea.

6. Se prepara un decoct din radacina de brustur: se toarna un pahar de apa clocotita peste o lingura de radacina data de razatoarea mica si se pune la foc mic, timp de 20 de minute. Se ia cite o lingura, de 4 ori pe zi, inainte de masa. Extern, se prepara un unguent din radacina de brustur, amestecata cu unt (se poate folosi din radacina de la decoct).

7. Peste o lingura de frunze de plop se toarna un pahar de apa clocotita si se lasa o ora. Se vor aplica comprese, dar este recomandat sa se foloseasca si intern: cite 1-2 linguri, de 5-6 ori pe zi.

8. Se vor aplica de asemenea comprese calde din decoct de radacini si seminte de brindusa de toamna. Peste o lingura de radacina se toarna un pahar de apa. Se fierbe la foc mic, timp de 15 minute.

9. Se prepara un unguent din flori tocate de liliac amestecate cu unt in parti egale. Concomitent, se va folosi o infuzie de flori de liliac (proportie 1:10). Se lasa timp de 4 ore, dupa care se poate lua cite o lingura de 3-4 ori pe zi.

10. Se pun intr-un borcan flori de cartof (fara a le toca) pina sus si se toarna deasupra spirt sau alta tarie. Se pune un capac etans si se lasa 7 zile la loc cald si intunecos. Se vor aplica comprese cu flori pe locul bolnav.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE