FRUNZELE DE PATRUNJEL
FRUNZELE DE PATRUNJEL
Litiaza biliara (pietre la vezica biliara) - se beau zilnic, pe stomacul gol, 2-3 pahare de suc de patrunjel verde preparat dupa una din cele doua variante descrise in caseta.
Adjuvant in ciroza hepatica - se administreaza cu jumatate de ora inainte de fiecare masa un pahar de suc din frunze de patrunjel pe stomacul gol. Tratamentul se face trei saptamani, cu o saptamana de pauza.
Celulita, pletora (vinisoare rosii) - se face o salata numai din patrunjel (frunze) taiat foarte fin, suc de lamaie, putin ulei si eventual o rosie taiata marunt. Se consuma impreuna cu doua felii de paine prajita, inainte de masa de dimineata si de seara.
Atonie digestiva - se consuma salata descrisa mai sus cu jumatate de ora inainte de mesele principale.
Blefarita, conjunctivita - se pun pe ochi comprese cu suc din frunze de patrunjel, care se tin astfel vreme de 20-30 de minute. Tratamentul se face minimum sapte zile la rand.
__________________________________________________________________________________________
Mod de administrare
Pentru a beneficia la maximum de efectele echilibrante si tamaduitoare ale verdeturilor, respectati sfaturile urmatoare:
consumati-le in stare proaspata si neprelucrate termic
doza de zarzavat sa fie suficient de mare si administrata zilnic (asa incat sa se
declanseze si sa se mentina fenomenele dorite in organism) tratamentul sa fie asociat cu un regim lactovegetarian cat mai pur, care sa potenteze actiunea remediilor verzi
Pentru prevenirea bolilor si mentinerea echilibrului organismului este suficient sa adaugam zarzavaturile fin taiate in ciorbe, dupa ce s-au racit, sa le adaugam in salate sau sa le consumam ca atare, tocate si amestecate cu putina lamaie si untdelemn. Efectul cel mai rapid il au, insa, zarzavaturile administrate sub forma sucurilor, a caror modalitate de preparare o prezentam in continuare:
SUCUL - varianta I
Intr-un mixer electric se pune o mana de frunze proaspete, taiate nu foarte marunt, dupa care se adauga trei sferturi de pahar de apa. Se mixeaza vreme de 2-3 minute, apoi se lasa sa mai stea vreme de un sfert de ora, dupa care se filtreaza prin strecuratoarea pentru ceai sau prin tifon. Se obtine aproximativ un pahar de suc cu o culoare verde intensa, care va fi baut intr-o singura doza, dimineata, pe stomacul gol. Pentru curele de curatare a sangelui mai puternice se beau 2 pahare de suc pe zi: dimineata si seara.
SUCUL - varianta II
O mana de frunze proaspete se taie foarte fin, ca zarzavatul pentru ciorbe. Se pun intr-un vas de sticla sau ceramica, se toarna deasupra un pahar de apa calduta (dar in nici un caz fierbinte), dupa care se lasa sa macereze la temperatura camerei vreme de patru ore, dupa care se filtreaza prin tifon. Se obtine ceva mai mult de un pahar de suc cu miros puternic, specific frunzelor din care a fost preparat, doza care va fi consumata pe stomacul gol, imediat dupa preparare.
In cazul obtinerii prin alte metode a sucului pur din frunze, nediluat cu apa, ca in recomandarile noastre, e necesar ca dozele zilnice sa fie reduse in mod corespunzator (cel mai adesea nu se depaseste o cantitate de 100-150 ml de suc nediluat pe zi).
Plamadeala in vin
Frunzele zarzavaturilor taiate cat mai fin se pun intr-un borcan pana se umple pe trei sferturi, dupa care se adauga deasupra vin natural (de preferinta alb), asa incat sa fie completat volumul recipientului. Se inchide borcanul ermetic si se lasa continutul la macerat vreme de doua saptamani, dupa care se filtreza lichidul. Se consuma cate 1-2 linguri din acest preparat, inainte de mesele principale. In cazul in care nu este tolerat alcoolul, remediile din zarzavaturi se vor administra sub forma de suc.
Litiaza biliara (pietre la vezica biliara) - se beau zilnic, pe stomacul gol, 2-3 pahare de suc de patrunjel verde preparat dupa una din cele doua variante descrise in caseta.
Adjuvant in ciroza hepatica - se administreaza cu jumatate de ora inainte de fiecare masa un pahar de suc din frunze de patrunjel pe stomacul gol. Tratamentul se face trei saptamani, cu o saptamana de pauza.
Celulita, pletora (vinisoare rosii) - se face o salata numai din patrunjel (frunze) taiat foarte fin, suc de lamaie, putin ulei si eventual o rosie taiata marunt. Se consuma impreuna cu doua felii de paine prajita, inainte de masa de dimineata si de seara.
Atonie digestiva - se consuma salata descrisa mai sus cu jumatate de ora inainte de mesele principale.
Blefarita, conjunctivita - se pun pe ochi comprese cu suc din frunze de patrunjel, care se tin astfel vreme de 20-30 de minute. Tratamentul se face minimum sapte zile la rand.
__________________________________________________________________________________________
Mod de administrare
Pentru a beneficia la maximum de efectele echilibrante si tamaduitoare ale verdeturilor, respectati sfaturile urmatoare:
consumati-le in stare proaspata si neprelucrate termic
doza de zarzavat sa fie suficient de mare si administrata zilnic (asa incat sa se
declanseze si sa se mentina fenomenele dorite in organism) tratamentul sa fie asociat cu un regim lactovegetarian cat mai pur, care sa potenteze actiunea remediilor verzi
Pentru prevenirea bolilor si mentinerea echilibrului organismului este suficient sa adaugam zarzavaturile fin taiate in ciorbe, dupa ce s-au racit, sa le adaugam in salate sau sa le consumam ca atare, tocate si amestecate cu putina lamaie si untdelemn. Efectul cel mai rapid il au, insa, zarzavaturile administrate sub forma sucurilor, a caror modalitate de preparare o prezentam in continuare:
SUCUL - varianta I
Intr-un mixer electric se pune o mana de frunze proaspete, taiate nu foarte marunt, dupa care se adauga trei sferturi de pahar de apa. Se mixeaza vreme de 2-3 minute, apoi se lasa sa mai stea vreme de un sfert de ora, dupa care se filtreaza prin strecuratoarea pentru ceai sau prin tifon. Se obtine aproximativ un pahar de suc cu o culoare verde intensa, care va fi baut intr-o singura doza, dimineata, pe stomacul gol. Pentru curele de curatare a sangelui mai puternice se beau 2 pahare de suc pe zi: dimineata si seara.
SUCUL - varianta II
O mana de frunze proaspete se taie foarte fin, ca zarzavatul pentru ciorbe. Se pun intr-un vas de sticla sau ceramica, se toarna deasupra un pahar de apa calduta (dar in nici un caz fierbinte), dupa care se lasa sa macereze la temperatura camerei vreme de patru ore, dupa care se filtreaza prin tifon. Se obtine ceva mai mult de un pahar de suc cu miros puternic, specific frunzelor din care a fost preparat, doza care va fi consumata pe stomacul gol, imediat dupa preparare.
In cazul obtinerii prin alte metode a sucului pur din frunze, nediluat cu apa, ca in recomandarile noastre, e necesar ca dozele zilnice sa fie reduse in mod corespunzator (cel mai adesea nu se depaseste o cantitate de 100-150 ml de suc nediluat pe zi).
Plamadeala in vin
Frunzele zarzavaturilor taiate cat mai fin se pun intr-un borcan pana se umple pe trei sferturi, dupa care se adauga deasupra vin natural (de preferinta alb), asa incat sa fie completat volumul recipientului. Se inchide borcanul ermetic si se lasa continutul la macerat vreme de doua saptamani, dupa care se filtreza lichidul. Se consuma cate 1-2 linguri din acest preparat, inainte de mesele principale. In cazul in care nu este tolerat alcoolul, remediile din zarzavaturi se vor administra sub forma de suc.
0 comments :
Trimiteți un comentariu