background img

Articole noi

PORUMBUL (Zeamays)

PORUMBUL (Zeamays)

Alte denumiri: calambuc, cocenasi, colibas, cucuruz, grinisor, malai, papusoi, penche, tenchiu, tengheri. In ultima vreme s-a raspindit foarte mult cultivarea porumbului. In timpul infloririi, din tecile lungi si ascutite ale frunzelor atirna in afara stigmatele sale filiforme. Ele se numesc si matasea- porumbului si constituie partea cea mai curativa a plantei. Perioada de inflorire se intinde din iunie pina in august. Matasea-porumbului este taiata inaintea polenizarii si uscata rapid la umbra. Daca aveti nevoie de un produs diuretic confirmat, atunci beti acest ceai de matasea-porumbului, care este si un mijloc de slabire eficace si inofensiv (actual pentru numerosii supraponderali din societatea bunastarii). Daca matasea-porumbului este depozitata timp mai indelungat fara a fi complet uscata, atunci isi pierde efectul diuretic si devine laxativa.
Ceaiul de matasea-porumbului este la fel de eficient in bolile cailor urinare cu formatie litiazica (formare de calcul), in edeme si anasarca (edeme generalizate), ca si in nefrita, catar vezical, artrita si reumatism. El poate fi folosit cu succes impotriva incontinentei urinare la copii si batrini si a colicilor renale. In toate aceste boli se ia la fiecare 2-3 ore cite 1 lingura plina de ceai de matasea -porumbului.

MOD DE FOLOSIRE
Prepararea ceaiului : Se opareste 1 lingura (cu virf) de matasea-porumbului cu 1/4 litru de apa fierbinte. Se lasa putin in repaos, nu se indulceste.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE