Astenia de primavara
·
despre sanatate
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
·
tratament
Astenia de primavara
Astenia de primavara
O data cu venirea primaverii se face tot mai simtita "astenia de primavara" - o stare de oboseala generala, insotita de slabiciune fizica, fara cauze bine definite.
Desi se pare ca ne-am implinit somnul, n-am lucrat prea intens la serviciu, oricum dimineata suntem epuizati. De ce? Fiindca a venit primavara, rezerva de vitamine e pe sfarsite si nu acopera necesitatile organismului ce "reinvie" o data cu natura.
Trebuie neaparat sa ne ajutam organismul sa treaca aceasta perioada de cumpana. Cum? Printr-o alimentare foarte bine gandita. Micsorati consumul de fainoase si dulciuri, substituindu-le cu toate sursele de vitamine accesibile. Mancati 4-5 mere pe zi, un morcov sau faceti o salata din cruditati, amestecand marul cu morcov si sfecla, adaugand o mana buna de patrunjel verde tocat. Varza murata pastreaza o cantitate foarte mare de vitamina C, la fel ca si coacaza neagra. Sucurile sunt o sursa nu numai de vitamine, dar si de pectine - beti cel putin un pahar de suc pe zi.
Mai puteti procura un complex de polivitamine cu minerale ce corespunde varstei dvs., genului de activitate pe care il practicati si starii de sanatate. Nu uitati ca aceste vitamine sunt preparate farmaceutice si trebuie utilizate numai dupa consultarea medicului de familie, conform indicatiilor de pe ambalaj. (Timpul)
O data cu venirea primaverii se face tot mai simtita "astenia de primavara" - o stare de oboseala generala, insotita de slabiciune fizica, fara cauze bine definite.
Desi se pare ca ne-am implinit somnul, n-am lucrat prea intens la serviciu, oricum dimineata suntem epuizati. De ce? Fiindca a venit primavara, rezerva de vitamine e pe sfarsite si nu acopera necesitatile organismului ce "reinvie" o data cu natura.
Trebuie neaparat sa ne ajutam organismul sa treaca aceasta perioada de cumpana. Cum? Printr-o alimentare foarte bine gandita. Micsorati consumul de fainoase si dulciuri, substituindu-le cu toate sursele de vitamine accesibile. Mancati 4-5 mere pe zi, un morcov sau faceti o salata din cruditati, amestecand marul cu morcov si sfecla, adaugand o mana buna de patrunjel verde tocat. Varza murata pastreaza o cantitate foarte mare de vitamina C, la fel ca si coacaza neagra. Sucurile sunt o sursa nu numai de vitamine, dar si de pectine - beti cel putin un pahar de suc pe zi.
Mai puteti procura un complex de polivitamine cu minerale ce corespunde varstei dvs., genului de activitate pe care il practicati si starii de sanatate. Nu uitati ca aceste vitamine sunt preparate farmaceutice si trebuie utilizate numai dupa consultarea medicului de familie, conform indicatiilor de pe ambalaj. (Timpul)
0 comments :
Trimiteți un comentariu