background img

Articole noi

Febra - mituri

Febra - mituri

Tradiţional, când mercurul termometrului se ridică vertiginos, faptul vă înspăimântă şi vă face să administraţi leacuri, să vă împachetaţi în pături. Dar oare întotdeauna aceste metode sunt de folos? Multe persoane şi-au creat mituri despre febră, în realitate acestea fiind nefondate. Iată câteva dintre ele.

Febra - un indicator nedorit
Dacă motivul creşterii temperaturii rezidă în răceală sau infecţie, febra semnalează că aveţi o imunitate bună: organismul reacţionează activ la atacul viruşilor şi bacteriilor şi se străduie să-i nimicească. Aşa că nu întotdeauna temperatura înaltă trebuie să vă îngrijoreze.

Temperatura înaltă trebuie neapărat combătută
Doar în cazul în care temperatura depăşeşte 39 de grade trebuie să începeţi lupta. Dar în cazul temperaturilor mai mici, organismul are nevoie sa- i se ofere posibilitatea de a învinge de unul singur boala. Cât n-ar fi de curios, să ştiţi că viruşii care provoacă răceala încep a se distruge la 38 grade C.

Cât mai mult ceai fierbinte de zmeură
Zmeura conţine acetilsalicilate - substanţe care contribuie la combaterea febrei. Este un adevăr, însă în cantităţi mari ceaiul fierbinte de zmeură poate provoca o suprasolicitare a funcţiei cardiace, care şi aşa suferă de consecinţele febrei. De aceea, ar fi suficientă utilizarea doar a unei singure căni de ceai pe zi.

Cât mai multe pături şi haine călduroase
Dacă vă veţi împacheta fundamental, aerul din jurul corpului se va încălzi într-atât încât vă va deregla procesul de termoreglare a organismului. Pe acest motiv temperatura corpului se va majora şi mai mult, ceea ce poate cauza palpitaţii cardiace, creşterea tensiunii, dispnee.

Mâncare din abundenţă
La digerarea alimentelor, de fapt, se cheltuie multă energie, dar organismul sleit de boală şi aşa dispune de puţină energie. Pentru ca lui să-i ajungă forţe de a lupta cu maladia, nutriţia, dimpotrivă, trebuie să fie cât mai raţională şi uşurată: fructe, legume, peşte fiert sau înăbuşit, sucuri.

Combaterea febrei prin atac intensiv de aspirină
Febra mai înaltă de 39 grade trebuie combătută, desigur, dar nu brusc, ci treptat. Aspirina în acest caz nu este de mare folos, ci dimpotrivă - foarte dăunătoare pentru tractul gastrointestinal. Mult mai recomandabile sunt preparatele ce conţin paracetamol.

Doar infecţiile provoacă temperatură înaltă
Cât ar fi de straniu, dar coloana mercurului poate creşte chiar şi de la... stres. Acest fenomen este caracteristic pentru oamenii cu un sistem nervos sensibil, persoane intraverte, suspicioase. La copii febra poate fi condiţionată de diferite motive, nu doar de infecţii, ci, spre exemplu, la apariţia dinţilor.

Ce-i de făcut, dacă suferiţi cumplit de febră?

* Efectiv ajută la scăderea febrei şi îmbunătăţirea stării generale fricţiunile corpului cu soluţie slabă de oţet de masă sau soluţie de rachiu cu analgină, compresele reci pe ceafă şi tâmple.
* Temperatura va scădea cu 0,3-0,5 grade, dacă veţi mânca 1 grapefrut sau 2 portocale, ori o jumătate de lămâie.
* La răceală, urmaţi un regim de pat minimum 6 zile, dintre care 3 sunt necesare pentru combaterea febrei, iar 3 pentru recuperarea organismului.
* Beţi cât mai multă apă minerală călduţă de tipul „Borjomi”; băuturi vitaminice de fructe, care contribuie la eliminarea recipienţilor medicamentoşi din ficat.
* Dacă boala e însoţită de tuse, utilizaţi un „medicament”gustos şi benefic: preparaţi un piure din 1-2 banane, la cure adăugaţi puţin lapte fiert călduţ şi miere. Acest piure se mănâncă pe parcursul zilei.
* Urmaţi o dietă vegetariană, pe perioada bolii.(Vocea poporului)

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE