background img

Articole noi

Sase semne care va trimit la medic

Sase semne care va trimit la medic

Acestea pot anunta boli precum tuberculoza, hepatita sau ulcer.

Afectiuni precum ulcerul, hepatita sau cancerul pot fi depistate din timp daca sunteti atenti la semnalele de alarma pe care le trage organismul.

Scaderea brusca in greutate, daca nu vine in urma schimbarii regimului alimentar, trage un semnal de alarma asupra a numeroase afectiuni precum tulburari digestive, ulcer, gastrita, tuberculoza sau chiar cancer. „Cauzele pot fi foarte multe: tulburari de dispozitie, depresii, afectiuni neuropsihice severe sau diverse boli organice”, subliniaza medicul de familie Calin Ciubotaru.

Febra asociata cu migrena indica infectie in corp, cum ar fi o meningita. „Daca nu poti sa-ti lipesti barbia de piept e un semn ca ai o meningita bacteriana”, considera Neil Shulman, profesor la Emory University School of Medecine din Atlanta, citat de publicatia „WebMD”.

O stare de oboseala brusca, daca nu este explicata printr-o perioada lunga de efort la serviciu si de privarea de somn, poate sugera o afectiune de ficat. „Hepatitele cronice sunt caracterizate de o stare de oboseala nejustificata”, spune doctorul.

Migrenele puternice ar trebui sa va trimita la medicul oftalmolog sau orelist. „Fie este o sinuzita, fie un defect de vedere necorectat ori o tulburare oftalmologica serioasa”, sugereaza medicul Ciubotaru. Nu sunt excluse nici tumorile intracraniene, afectiunile biliare sau hipertensiunea.

Schimbarea aspectului scaunului poate arata doar o modificare in alimentatie. Daca ati epuizat aceasta posibilitate, luati in considerare o eventuala enterocolita, o hepatita sau o hemoragie digestiva, sustin medicii.

Ameteala, combinata cu greutate in vorbire, inceput de paralizie si slabiciune in corp, indica un accident vascular. (www.evz.ro)

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE