background img

Articole noi

Apoplexia Tratamente naturiste

Apoplexia

Tratamente naturiste

Se va incepe cu o cura de ceai de vasc. Se beau 3 cani de ceai, zilnic, timp de 45 zile, apoi 3 saptamani cate 2 cani, iar timp de 2 saptamani, cate 1 cana.

Se prepara un ceai din urmatoarele plante: sunatoare, ventrilica, levantica, roinita, rozmarin, salvie, care se amesteca in parti egale. Se opareste 1 lingurita din amestecul de plante la 250 ml de apa clocotita si se lasa cateva minute in repaus. Se bea o cana dimineata si una seara. Se pot aplica comprese cu biter suedez pe regiunea occipitala, partea superioara a corpului se frictioneaza cu esente de coada soricelului, sunatoare, traista ciobanului sau cimbru, precum si frectii cu ulei de cimbru, sunatoare, facute pe zonele paralizate. Se fac bai de sezut cu coada soricelului si coada calului, sau bai complete cu cimbru (200 gr la o baie). Pentru bai se lasa plantele peste noapte la macerat, se incalzeste totul a doua zi, se strecoara si se toarna ceaiul in apa de baie. Durata baii este de 15-20 minute. Se va folosi saptamanal numai o singura planta pentru baie.

Zonele paralizate se invioreaza cu comprese calde cu frunze de tataneasa. Noaptea bolnavul va dormi pe o perna umpluta cu frunze de feriga uscate, fara tulpini. Se tine o dieta cu sucuri de legume si fructe, grau incoltit, cura cu boabe de ienupar, se beau ceaiuri din urmatoarele plante: 40 gr cretisoara, 30 gr salvie, 30 gr coada soricelului, 20 gr ciubotica cucului, 40 gr coada calului, 30 gr urzica, 30 gr cimbrisor, 20 gr sunatoare. Se infuzeaza 1 lingurita din amestecul de plante la 250 ml de apa clocotita, timp de 2 minute, se beau 4 cesti pe zi, cu 1 lingurita de tinctura suedeza. Se mai poate pune suc proaspat de macrisul iepurelui, care se administreaza cate 5 picaturi la fiecare cana de ceai.

Alta reteta de ceai: 30 gr tataneasa, 30 gr trifoi rosu, 20 gr sunatoare, 10 gr ventrilica, 10 gr levanda, 20 gr roinita, 10 gr rozmarin, 20 gr salvie, 10 gr isop. Se prepara ca mai sus, se beau 2 cani pe zi, una dimineata si una seara, cu 1 lingurita de biter suedez, alternativ cu prima reteta. Se face baie de trunchi de 2 ori pe zi timp de 25 minute, o baie generala calda cu lut, de 3 ori pe saptamana timp de 15-30 minute, o baie calda de sezut timp de 20 minute, o data pe saptamana, cu muguri de pin, sunatoare, salvie, musetel, cimbrisor, coada calului, urzica. Este indicat dusul scotian alternant, de 2 ori pe zi, dusul rece general sau frectie cu apa rece, de 3 ori pe saptamana. Se aplica o compresa cu tinctura suedeza, timp de 30 minute pe coloana vertebrala, sau o cataplasma cu lut lombo-abdominala, de 3 ori pe zi. Membrele se frictioneaza cu tinctura de arnica, sunatoare, cimbrisor sau traista ciobanului, de 2-3 ori pe zi. Este indicata baia de soare, gimnastica medicala de recuperare, reflexoterapia, prin masarea zonelor hipofiza - suprarenale - rinichi - uretra - vezica urinara - paratiroide - organele de metabolism - sistemul limfatic - zona afectata.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE