Caisa
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
Retete naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
Caisa
Caisa
Denumire stiintifica: Armeniaca vulgaris.
Compozitie chimica: zaharuri, levuloza, glucoza, protide, lipide, o substanta asemanatoare carotenului, brom, calciu, fier, fluor, cobalt, mangan, magneziu, potasiu, sulf, fosfor. Vitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, PP.
Actiune farmaceutica: foarte nutritiva mai ales uscata. antianemica, aperitiv, racoritoare, astringenta. Contribuie la mentinerea echilibrului nervos si chiar reface nervii. Reface celulele organismului, laxativ, antidiareic, indicat in reglarea digestiei. Intareste imunitatea. Samburii decorticati 4-6 bucati luati macinati sunt foarte utili contra cancerului.
Se poate folosi la: afonie, anemie, cancer, constipatie (in special cea uscata), convalescenta, depresie nervoasa, diaree, inapetenta, intarzierea cresterii la copii, insomnii, nervozitate, obezitate, rahitism, reumatism, senectute.
Preparare:
-Fructul crud sau sub forma de suc, fruct uscat, sirop, dulceata, gem, etc, in alimentatie.
-Caise uscate 6-8 bucati se vor pune de seara in 250 ml apa la temperatura camerei. Dimineata se consuma atat apa cat si fructele in constipatie, etc.
-In aplicatii externe sucul de caisa este un tonifiant al pielii normale.
Denumire stiintifica: Armeniaca vulgaris.
Compozitie chimica: zaharuri, levuloza, glucoza, protide, lipide, o substanta asemanatoare carotenului, brom, calciu, fier, fluor, cobalt, mangan, magneziu, potasiu, sulf, fosfor. Vitaminele: A, B1, B2, B3, B5, B6, B9, C, E, PP.
Actiune farmaceutica: foarte nutritiva mai ales uscata. antianemica, aperitiv, racoritoare, astringenta. Contribuie la mentinerea echilibrului nervos si chiar reface nervii. Reface celulele organismului, laxativ, antidiareic, indicat in reglarea digestiei. Intareste imunitatea. Samburii decorticati 4-6 bucati luati macinati sunt foarte utili contra cancerului.
Se poate folosi la: afonie, anemie, cancer, constipatie (in special cea uscata), convalescenta, depresie nervoasa, diaree, inapetenta, intarzierea cresterii la copii, insomnii, nervozitate, obezitate, rahitism, reumatism, senectute.
Preparare:
-Fructul crud sau sub forma de suc, fruct uscat, sirop, dulceata, gem, etc, in alimentatie.
-Caise uscate 6-8 bucati se vor pune de seara in 250 ml apa la temperatura camerei. Dimineata se consuma atat apa cat si fructele in constipatie, etc.
-In aplicatii externe sucul de caisa este un tonifiant al pielii normale.
0 comments :
Trimiteți un comentariu