Cura cu pepene galben
·
plante medicinale
·
remedii babesti
·
remedii naturiste
·
Retete naturiste
·
sanatateverde
·
terapii naturiste
Cura cu pepene galben
Cura cu pepene galben
Este unul dintre cele mai parfumate fructe de
la noi, fiind considerat in multe privinte mai
puternic ca actiune terapeutica decat pepenele rosu.
In plus fata de fratele sau descris mai sus, are un
efect racoritor foarte puternic, o actiune reglatoare
asupra apetitului (datorita substantelor sale
aromate), precum si efecte vitalizante puternice.
Cura cu pepene galben se tine intocmai ca si
cea cu pepene rosu, cu mentiunea ca, pentru a nu
produce perturbari digestive, nu se va depasi
cantitatea de 2 kilograme pe zi.
Sucul pepenelui galben sau, mai bine zis,
nectarul - este mai rezistent la oxidare decat cel al
pepenelui obisnuit. Nectarul se face foarte simplu,
prin simpla zdrobire a miezului cu ajutorul unui
mixer, putand adauga pentru indulcire 1-2 lingurite de
miere, la o cana de nectar. Se consuma foarte
proaspat, la cel mult 10 minute dupa preparare. In
cura se beau 3-6 cani din acest nectar pe zi.
Cateva indicatii ale curei cu pepene galben:
Anemie, convalescenta - Se beau minimum 3 cani de
nectar pe zi, cu o ora inainte de masa. Suplimentar,
se iau in fiecare zi 2-3 lingurite de afine (Vaccinium
myrtillus), uscate bine si maruntite.
Constipatie - 1-2 kilograme de pepene galben, mancate
in fiecare dimineata pe stomacul gol, actioneaza ca un
veritabil piston, care curata foarte bine tubul
digestiv. Daca simtim nevoia unui efect mai puternic,
dupa o portie buna de pepene galben putem lua si
cateva linguri de tarate de grau, inmuiate in apa.
Anorexie, tulburari de apetit - Miezul aromat si
racoros al pepenelui galben face minuni atunci cand
este consumat inainte de masa.
La acest remediu, doza
face efectul: persoanele cu apetit slab vor mesteca
foarte incet, tacticos, 1-2 felii de pepene galben cu
minimum 10 minute inainte de fiecare masa; persoanele
cu apetit foarte puternic vor consuma un kilogram de
pepene galben la inceputul zilei si unul la pranz,
fapt care va avea darul sa potoleasca senzatiile
persistente de foame si sa micsoreze considerabil
cantitatea de alimente consumate pe parcursul zilei.
Boli de piele (dermatoze) - Efectul racoritor si
antiinflamator al pepenelui galben il recomanda mai
ales pentru bolile de piele cu manifestari violente,
cum ar fi alergiile, dermatozele infectioase, insotite
de usturime si mancarimi etc. Se face o cura de pepene
galben de 10-12 de zile, timp in care sunt scoase din
alimentatie carnea, grasimile si alimentele sintetice
ori conservate. Pentru a intensifica procesele de
vindecare, se ia de trei ori pe zi 1 lingurita cu varf
de trei-frati-patati (Viola tricolor) pe stomacul gol,
cu putina apa.
Colagenoze - Se recomanda nectarul de pepene galben,
baut in cantitati mari. Este un adjuvant foarte bun la
tratamentele cu plante medicinale.
Diabet -Prezenta in componenta pepenelui galben a unor
elemente (cum ar fi potasiul, calciul) si a
vitaminelor A, B, C ajuta la pastrarea echilibrului
metabolic necesar in aceasta afectiune, protejand
organismul de aparitia unor complicatii pe sistem
nervos, arbore arterial, ochi si rinichi. Se consuma
cantitati moderate de pepene galben in fiecare zi, pe
parcursul sezonului.
Extern:
Masajul cu suc de pepene galben are efect hidratant si
calmant, fiind recomandat pentru tonifierea si redarea
elasticitatii pielii, pentru tratarea alergiilor si a
arsurilor usoare.
Tenul ofilit sau iritat va beneficia de efectul
hidratant si calmant al pepenelui galben. Se face
masaj usor cu suc proaspat sau se pun felii subtiri de
pepene galben pe fata si se tin vreme de 15-20 de
minute.
Inflamatiile si senzatiile de arsura de la nivelul
pielii se trateaza rapid, aplicand felii subtiri de
pepene galben, tinut in prealabil la frigider.
Este unul dintre cele mai parfumate fructe de
la noi, fiind considerat in multe privinte mai
puternic ca actiune terapeutica decat pepenele rosu.
In plus fata de fratele sau descris mai sus, are un
efect racoritor foarte puternic, o actiune reglatoare
asupra apetitului (datorita substantelor sale
aromate), precum si efecte vitalizante puternice.
Cura cu pepene galben se tine intocmai ca si
cea cu pepene rosu, cu mentiunea ca, pentru a nu
produce perturbari digestive, nu se va depasi
cantitatea de 2 kilograme pe zi.
Sucul pepenelui galben sau, mai bine zis,
nectarul - este mai rezistent la oxidare decat cel al
pepenelui obisnuit. Nectarul se face foarte simplu,
prin simpla zdrobire a miezului cu ajutorul unui
mixer, putand adauga pentru indulcire 1-2 lingurite de
miere, la o cana de nectar. Se consuma foarte
proaspat, la cel mult 10 minute dupa preparare. In
cura se beau 3-6 cani din acest nectar pe zi.
Cateva indicatii ale curei cu pepene galben:
Anemie, convalescenta - Se beau minimum 3 cani de
nectar pe zi, cu o ora inainte de masa. Suplimentar,
se iau in fiecare zi 2-3 lingurite de afine (Vaccinium
myrtillus), uscate bine si maruntite.
Constipatie - 1-2 kilograme de pepene galben, mancate
in fiecare dimineata pe stomacul gol, actioneaza ca un
veritabil piston, care curata foarte bine tubul
digestiv. Daca simtim nevoia unui efect mai puternic,
dupa o portie buna de pepene galben putem lua si
cateva linguri de tarate de grau, inmuiate in apa.
Anorexie, tulburari de apetit - Miezul aromat si
racoros al pepenelui galben face minuni atunci cand
este consumat inainte de masa.
La acest remediu, doza
face efectul: persoanele cu apetit slab vor mesteca
foarte incet, tacticos, 1-2 felii de pepene galben cu
minimum 10 minute inainte de fiecare masa; persoanele
cu apetit foarte puternic vor consuma un kilogram de
pepene galben la inceputul zilei si unul la pranz,
fapt care va avea darul sa potoleasca senzatiile
persistente de foame si sa micsoreze considerabil
cantitatea de alimente consumate pe parcursul zilei.
Boli de piele (dermatoze) - Efectul racoritor si
antiinflamator al pepenelui galben il recomanda mai
ales pentru bolile de piele cu manifestari violente,
cum ar fi alergiile, dermatozele infectioase, insotite
de usturime si mancarimi etc. Se face o cura de pepene
galben de 10-12 de zile, timp in care sunt scoase din
alimentatie carnea, grasimile si alimentele sintetice
ori conservate. Pentru a intensifica procesele de
vindecare, se ia de trei ori pe zi 1 lingurita cu varf
de trei-frati-patati (Viola tricolor) pe stomacul gol,
cu putina apa.
Colagenoze - Se recomanda nectarul de pepene galben,
baut in cantitati mari. Este un adjuvant foarte bun la
tratamentele cu plante medicinale.
Diabet -Prezenta in componenta pepenelui galben a unor
elemente (cum ar fi potasiul, calciul) si a
vitaminelor A, B, C ajuta la pastrarea echilibrului
metabolic necesar in aceasta afectiune, protejand
organismul de aparitia unor complicatii pe sistem
nervos, arbore arterial, ochi si rinichi. Se consuma
cantitati moderate de pepene galben in fiecare zi, pe
parcursul sezonului.
Extern:
Masajul cu suc de pepene galben are efect hidratant si
calmant, fiind recomandat pentru tonifierea si redarea
elasticitatii pielii, pentru tratarea alergiilor si a
arsurilor usoare.
Tenul ofilit sau iritat va beneficia de efectul
hidratant si calmant al pepenelui galben. Se face
masaj usor cu suc proaspat sau se pun felii subtiri de
pepene galben pe fata si se tin vreme de 15-20 de
minute.
Inflamatiile si senzatiile de arsura de la nivelul
pielii se trateaza rapid, aplicand felii subtiri de
pepene galben, tinut in prealabil la frigider.
0 comments :
Trimiteți un comentariu