Elixirul de viata lunga - SPIRULINA
Elixirul de viata lunga - SPIRULINA
Despre Spirulina se crede ca are o varsta de peste 500 milioane de ani. De-a lungul timpului, aceasta alga albastra a constituit hrana de baza pentru civilizatiile maya si azteca, ba chiar si pentru faraonii Egiptului antic. Navigatorul James Cook, cand a ajuns pe coastele africane, a observat ca locuitorii din acea zona erau foarte sanatosi si energici, in ciuda varstei inaintate. "Bunicii" tribului aveau par bogat, dinti sanatosi, o vedere agera, iar in timpul vanatorii parcurgeau distante foarte mari. Secretul? Turtitele verzi pe care le consumau ca hrana principala erau preparate din faina obtinuta din alga numita Spirulina. Asa a-nceput legenda. Azi, Spirulina e cunoscuta si folosita in toata lumea, cu rezultate de exceptie in intarirea sistemului imunitar si energizarea organismului. (Rusii le-o administreaza sportivilor si cosmonautilor, o folosesc ca tratament impotriva radiatiilor de la Cernobil.) Intr-o lume atat de poluata si de amenintata ecologic ca cea in care traim, Spirulina a devenit o componenta a vietii. Superconcentrat natural de exceptie, Spirulina este o minune a naturii. Cu cat vom profita mai devreme de ea, cu atat mai mult ii vom constata binefacerile la batranete.
Despre cercetarea Spirulinei in Romania si efectele sale benefice, vom afla amanunte de la dl Manea Stefan, directorul S.C. "Hofigal" S.A. - Bucuresti.
- D-le Manea, cel mai nou produs al firmei dvs. este Spirulina. Si se pare ca ati reusit sa obtineti un produs de inalta calitate, din moment ce alti fabricanti cu traditie in acest domeniu au dorit sa le vindeti patentul... Ce este Spirulina si ce noutati aduce ea in domeniul farmaceutic?
- Spirulina nu este o noutate, nici macar in tara noastra. Insa noi putem produce la acest moment o cantitate suficienta ca sa acoperim cererea de pe piata farmaceutica romaneasca. Pentru obtinerea acestui medicament, noi folosim Spirulina Platensis, o microalga multicelulara din familia algelor albastre. Fara a intra in amanunte de specialitate, as dori sa vorbesc putin despre compozitia sa chimica, pentru a se intelege de ce Spirulina este atat de importanta in domeniul medical. Spirulina are o compozitie chimica complexa, in care se regasesc toate vitaminele, atat din regnul vegetal, cat si din regnul animal (aceasta fiind o particularitate deosebita a Spirulinei - ea comportandu-se atat ca planta, cat si ca animal). De asemenea, as evidentia continutul de ioni si saruri minerale necesare organismului uman: magneziu, mangan, zinc, potasiu - in cantitati strict necesare vietii. Se considera ca Spirulina este un micromodel de dezvoltare perfecta a functiilor organismului uman. Aminoacizii Spirulinei sunt sub forme incluse ale ARN-ului si ADN-ului specifice omului. Prin compozitia sa, Spirulina nu este un medicament adresat unei boli anume, ci este un produs care contine tot ceea ce-i este necesar organismului uman pentru a-i stimula concomitent toate functiile, normalizandu-le. Deci Spirulina determina intrarea in normalitate a tuturor sistemelor complexe ale organismului: sistemul nervos, sistemul circulator etc.
- Ce proprietati farmaceutice are Spirulina?
- Spirulina este in primul rand un produs care se poate consuma profilactic. In special la copii, Spirulina dezvolta functiile organismului, determinand cresterea organelor interne. Chiar si coeficientul de inteligenta al copiilor este stimulat, acesta crescand cu 30-60%. Cat despre proprietatile sale terapeutice, as aminti punctual:
Spirulina normalizeaza schimburile de substante la nivel celular, restabileste legaturile intercelulare slabite (creand o elasticitate celulara remarcabila) si stopeaza hemoragiile celulare, in cazul fracturilor celulare, venind in ajutorul persoanelor cu fragilitate vasculara, predispuse accidentelor vasculare.
Stimuleaza anabolismul proteic, avand capacitatea de a descompune alimentele din tractul digestiv pana la fragmente netoxice, ajutand organismul sa distruga toti compusii chimici nocivi, mai ales conservantii.
Stimuleaza metabolismul general. Are actiune antioxidanta, adica pastreaza vitaminele in forma initiala pana cand ele ajung la celule.
Stimuleaza productia de corticoizi - in special a insulinei, avand astfel actiune antidiabetica, dar si a hormonilor tiroidieni si a adrenalinei.
Creste capacitatea de aparare a organismului fata de infectii.
Are rol antitoxic, prin facilitarea eliminarii particulelor de metale grele.
Previne scaderea numarului de leucocite dupa ršentgenografie. Se stie ca radiografiile sunt absolut necesare intr-o investigatie medicala, dar ca nu este indicat sa se faca mai mult de trei pe an. Utilizarea Spirulinei permite efectuarea a pana la 25 de examene radiologice pe an, fara ca acestea sa aiba un efect nociv asupra organismului.
Creste cantitatea de hemoglobina si numarul de eritrocite (celulele albe care apara organismul).
Are efecte benefice in afectiunile oculare. Chiar eu, purtand -2,5 la dioptrii si folosind experimental Spirulina, timp de zece saptamani, am fost nevoit sa renunt la ochelari, deoarece erau prea tari si ma deranjau.
Stimuleaza organele sexuale, avand efect benefic in spermatogeneza si in ovulatie.
Stimuleaza lactatia tinerelor mame, atat cantitativ, cat si calitativ.
Combate impotenta si frigiditatea, prin reglarea functiilor organelor sexuale.
Controleaza senzatia de foame si pofta de mancare, fiind recomandata in curele de slabire. Intr-un gram de extract de Spirulina se gasesc toate substantele pe care in mod normal organismul le asimileaza dupa o masa buna.
Ajuta procesul de digestie, prin faptul ca toti fermentii naturali necesari digestiei se dezvolta foarte rapid in tubul digestiv.
Are rol hepatoprotector, fiind comparabila cu cele mai bune medicamente hepatoprotectoare obtinute pe baza de anghinare.
- In ce boli este indicata Spirulina?
- Spirulina, fara a fi un leac universal, poate fi folosita cu succes in tratarea unei multitudini de boli: hepatite cronice, ciroze hepatice, gastrite, ulcere gastroduodenale, distrofii, diabet zaharat de tip II, insuficienta renala, obezitate, anemii, hipertensiune arteriala (eu sunt hipertensiv de o viata... aproape nu-mi amintesc sa fi avut vreodata sub 17/9 si, de aproape cinci saptamani, am 14/8,5. Este incredibil! De 30 de ani n-am avut o asemenea tensiune, iar rezultatul acesta l-am avut consumand doar 2 grame de Spirulina pe zi!), cardiopatie ischemica, distonii neurovegetative, suprasolicitare nervoasa, efort intelectual sustinut (studenti, elevi si oameni cu activitate intelectuala intensa), carenta de calciu si magneziu (fiind cea mai buna sursa de Ca si Mg organice asimilabile), cresterea lactatiei, impotenta, frigiditate, glaucom si cataracta, retinopatii, incetinirea procesului de imbatranire (langa Guadalahara, exista o localitate populata de aborigeni, principala lor sursa de hrana fiind Spirulina. Ei bine, in cimitirul acelei asezari, cel mai "tanar" decedat are 91 de ani!), profilaxia infectiilor microbiene si virale, profilaxia bolilor maligne, radioprotectie, cresterea performantelor sportive.
- Cand este indicat tratamentul profilactic cu Spirulina?
- Spirulina este recomandata in toate formele de infectii virale si microbiene. Specialistii straini sustin ca un organism intretinut cu o doza mica de Spirulina este imposibil sa fie atacat de formele virale si microbiene. Tot aici as aminti si profilaxia bolilor maligne, datorita multiplelor efecte amintite anterior. Este de subliniat faptul ca rezultatele cele mai bune se obtin in tratarea cancerelor cu actiune sanguina - cancerele din zonele bogat irigate (cancere ale organelor interne), cu un procent de 90%, iar in celelalte cazuri (ex.: cancerul osos) rezultatele sunt de cca 50%.
Cresterea performantelor sportive este evidenta dupa consumul Spirulinei. Intre anii 1964-1978, fosta Uniune Sovietica era premiata la toate olimpiadele si la toate Campionatele Mondiale cu sute de medalii, sportivii din aceasta tara avand rezultate de exceptie. Secretul? Toti sportivii de performanta erau alimentati cu Spirulina, in doze de pana la 20 g pe zi. Exista in momentul de fata dezvaluiri in acest sens, ca Spirulina era folosita doar de catre sportivii de performanta si de cadrele superioare de partid. Era considerata un medicament cu circuit inchis, avand chiar si un indicativ secret. In ultimii ani, s-a observat ca lumea sportiva nu mai este dominata de performantele rusesti. Spirulina a ajuns acum in lume, fiind la indemana tuturor.
- Spirulina are contraindicatii sau efecte adverse?
- Spirulina nu face altceva decat sa induca normalitatea functiilor organice. Nu creeaza dependenta. Ea creste capacitatea de efort prin cresterea vitalitatii organelor si a functiilor sale. Spirulina nu este, in nici un caz, un drog.
Pe plan mondial, Spirulina devine din ce in ce mai interesanta: la ora actuala este introdusa chiar in programele nationale ale tarilor dezvoltate, deoarece prin proprietatile pe care le are, elimina pierderile de la buget necesare aprovizionarii cu medicamente si elimina importante sume care s-ar aloca spitalelor pentru tratamente.
- Cat costa Spirulina?
- Pretul de fabricatie este de 29.000 flaconul, la care se adauga TVA-ul si procentul de vanzare al farmaciilor, ajungandu-se la cca. 38.000 lei pentru un flacon cu 20 comprimate. Aceasta, comparativ cu Spirulina din import, care are pretul aproape dublu. Dar aici, alt aspect este interesant: uneori nu pretul ii intereseaza pe cumparatori, ci frumusetea ambalajului. Dar stiti vorba aceea: "Pe afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul". Cam asa sta treaba si cu produsul nostru, care este net superior celor de import, chiar daca nu am reusit sa gasim un ambalaj mai estetic, pretul lui reflectandu-se in pretul final al produsului ambalat. Nu trebuie sa ascund faptul ca am fost contactat de alti producatori internationali de Spirulina, pentru a le vinde patentul de fabricatie, ceea ce demonstreaza calitatea acestui produs.
Despre Spirulina se crede ca are o varsta de peste 500 milioane de ani. De-a lungul timpului, aceasta alga albastra a constituit hrana de baza pentru civilizatiile maya si azteca, ba chiar si pentru faraonii Egiptului antic. Navigatorul James Cook, cand a ajuns pe coastele africane, a observat ca locuitorii din acea zona erau foarte sanatosi si energici, in ciuda varstei inaintate. "Bunicii" tribului aveau par bogat, dinti sanatosi, o vedere agera, iar in timpul vanatorii parcurgeau distante foarte mari. Secretul? Turtitele verzi pe care le consumau ca hrana principala erau preparate din faina obtinuta din alga numita Spirulina. Asa a-nceput legenda. Azi, Spirulina e cunoscuta si folosita in toata lumea, cu rezultate de exceptie in intarirea sistemului imunitar si energizarea organismului. (Rusii le-o administreaza sportivilor si cosmonautilor, o folosesc ca tratament impotriva radiatiilor de la Cernobil.) Intr-o lume atat de poluata si de amenintata ecologic ca cea in care traim, Spirulina a devenit o componenta a vietii. Superconcentrat natural de exceptie, Spirulina este o minune a naturii. Cu cat vom profita mai devreme de ea, cu atat mai mult ii vom constata binefacerile la batranete.
Despre cercetarea Spirulinei in Romania si efectele sale benefice, vom afla amanunte de la dl Manea Stefan, directorul S.C. "Hofigal" S.A. - Bucuresti.
- D-le Manea, cel mai nou produs al firmei dvs. este Spirulina. Si se pare ca ati reusit sa obtineti un produs de inalta calitate, din moment ce alti fabricanti cu traditie in acest domeniu au dorit sa le vindeti patentul... Ce este Spirulina si ce noutati aduce ea in domeniul farmaceutic?
- Spirulina nu este o noutate, nici macar in tara noastra. Insa noi putem produce la acest moment o cantitate suficienta ca sa acoperim cererea de pe piata farmaceutica romaneasca. Pentru obtinerea acestui medicament, noi folosim Spirulina Platensis, o microalga multicelulara din familia algelor albastre. Fara a intra in amanunte de specialitate, as dori sa vorbesc putin despre compozitia sa chimica, pentru a se intelege de ce Spirulina este atat de importanta in domeniul medical. Spirulina are o compozitie chimica complexa, in care se regasesc toate vitaminele, atat din regnul vegetal, cat si din regnul animal (aceasta fiind o particularitate deosebita a Spirulinei - ea comportandu-se atat ca planta, cat si ca animal). De asemenea, as evidentia continutul de ioni si saruri minerale necesare organismului uman: magneziu, mangan, zinc, potasiu - in cantitati strict necesare vietii. Se considera ca Spirulina este un micromodel de dezvoltare perfecta a functiilor organismului uman. Aminoacizii Spirulinei sunt sub forme incluse ale ARN-ului si ADN-ului specifice omului. Prin compozitia sa, Spirulina nu este un medicament adresat unei boli anume, ci este un produs care contine tot ceea ce-i este necesar organismului uman pentru a-i stimula concomitent toate functiile, normalizandu-le. Deci Spirulina determina intrarea in normalitate a tuturor sistemelor complexe ale organismului: sistemul nervos, sistemul circulator etc.
- Ce proprietati farmaceutice are Spirulina?
- Spirulina este in primul rand un produs care se poate consuma profilactic. In special la copii, Spirulina dezvolta functiile organismului, determinand cresterea organelor interne. Chiar si coeficientul de inteligenta al copiilor este stimulat, acesta crescand cu 30-60%. Cat despre proprietatile sale terapeutice, as aminti punctual:
Spirulina normalizeaza schimburile de substante la nivel celular, restabileste legaturile intercelulare slabite (creand o elasticitate celulara remarcabila) si stopeaza hemoragiile celulare, in cazul fracturilor celulare, venind in ajutorul persoanelor cu fragilitate vasculara, predispuse accidentelor vasculare.
Stimuleaza anabolismul proteic, avand capacitatea de a descompune alimentele din tractul digestiv pana la fragmente netoxice, ajutand organismul sa distruga toti compusii chimici nocivi, mai ales conservantii.
Stimuleaza metabolismul general. Are actiune antioxidanta, adica pastreaza vitaminele in forma initiala pana cand ele ajung la celule.
Stimuleaza productia de corticoizi - in special a insulinei, avand astfel actiune antidiabetica, dar si a hormonilor tiroidieni si a adrenalinei.
Creste capacitatea de aparare a organismului fata de infectii.
Are rol antitoxic, prin facilitarea eliminarii particulelor de metale grele.
Previne scaderea numarului de leucocite dupa ršentgenografie. Se stie ca radiografiile sunt absolut necesare intr-o investigatie medicala, dar ca nu este indicat sa se faca mai mult de trei pe an. Utilizarea Spirulinei permite efectuarea a pana la 25 de examene radiologice pe an, fara ca acestea sa aiba un efect nociv asupra organismului.
Creste cantitatea de hemoglobina si numarul de eritrocite (celulele albe care apara organismul).
Are efecte benefice in afectiunile oculare. Chiar eu, purtand -2,5 la dioptrii si folosind experimental Spirulina, timp de zece saptamani, am fost nevoit sa renunt la ochelari, deoarece erau prea tari si ma deranjau.
Stimuleaza organele sexuale, avand efect benefic in spermatogeneza si in ovulatie.
Stimuleaza lactatia tinerelor mame, atat cantitativ, cat si calitativ.
Combate impotenta si frigiditatea, prin reglarea functiilor organelor sexuale.
Controleaza senzatia de foame si pofta de mancare, fiind recomandata in curele de slabire. Intr-un gram de extract de Spirulina se gasesc toate substantele pe care in mod normal organismul le asimileaza dupa o masa buna.
Ajuta procesul de digestie, prin faptul ca toti fermentii naturali necesari digestiei se dezvolta foarte rapid in tubul digestiv.
Are rol hepatoprotector, fiind comparabila cu cele mai bune medicamente hepatoprotectoare obtinute pe baza de anghinare.
- In ce boli este indicata Spirulina?
- Spirulina, fara a fi un leac universal, poate fi folosita cu succes in tratarea unei multitudini de boli: hepatite cronice, ciroze hepatice, gastrite, ulcere gastroduodenale, distrofii, diabet zaharat de tip II, insuficienta renala, obezitate, anemii, hipertensiune arteriala (eu sunt hipertensiv de o viata... aproape nu-mi amintesc sa fi avut vreodata sub 17/9 si, de aproape cinci saptamani, am 14/8,5. Este incredibil! De 30 de ani n-am avut o asemenea tensiune, iar rezultatul acesta l-am avut consumand doar 2 grame de Spirulina pe zi!), cardiopatie ischemica, distonii neurovegetative, suprasolicitare nervoasa, efort intelectual sustinut (studenti, elevi si oameni cu activitate intelectuala intensa), carenta de calciu si magneziu (fiind cea mai buna sursa de Ca si Mg organice asimilabile), cresterea lactatiei, impotenta, frigiditate, glaucom si cataracta, retinopatii, incetinirea procesului de imbatranire (langa Guadalahara, exista o localitate populata de aborigeni, principala lor sursa de hrana fiind Spirulina. Ei bine, in cimitirul acelei asezari, cel mai "tanar" decedat are 91 de ani!), profilaxia infectiilor microbiene si virale, profilaxia bolilor maligne, radioprotectie, cresterea performantelor sportive.
- Cand este indicat tratamentul profilactic cu Spirulina?
- Spirulina este recomandata in toate formele de infectii virale si microbiene. Specialistii straini sustin ca un organism intretinut cu o doza mica de Spirulina este imposibil sa fie atacat de formele virale si microbiene. Tot aici as aminti si profilaxia bolilor maligne, datorita multiplelor efecte amintite anterior. Este de subliniat faptul ca rezultatele cele mai bune se obtin in tratarea cancerelor cu actiune sanguina - cancerele din zonele bogat irigate (cancere ale organelor interne), cu un procent de 90%, iar in celelalte cazuri (ex.: cancerul osos) rezultatele sunt de cca 50%.
Cresterea performantelor sportive este evidenta dupa consumul Spirulinei. Intre anii 1964-1978, fosta Uniune Sovietica era premiata la toate olimpiadele si la toate Campionatele Mondiale cu sute de medalii, sportivii din aceasta tara avand rezultate de exceptie. Secretul? Toti sportivii de performanta erau alimentati cu Spirulina, in doze de pana la 20 g pe zi. Exista in momentul de fata dezvaluiri in acest sens, ca Spirulina era folosita doar de catre sportivii de performanta si de cadrele superioare de partid. Era considerata un medicament cu circuit inchis, avand chiar si un indicativ secret. In ultimii ani, s-a observat ca lumea sportiva nu mai este dominata de performantele rusesti. Spirulina a ajuns acum in lume, fiind la indemana tuturor.
- Spirulina are contraindicatii sau efecte adverse?
- Spirulina nu face altceva decat sa induca normalitatea functiilor organice. Nu creeaza dependenta. Ea creste capacitatea de efort prin cresterea vitalitatii organelor si a functiilor sale. Spirulina nu este, in nici un caz, un drog.
Pe plan mondial, Spirulina devine din ce in ce mai interesanta: la ora actuala este introdusa chiar in programele nationale ale tarilor dezvoltate, deoarece prin proprietatile pe care le are, elimina pierderile de la buget necesare aprovizionarii cu medicamente si elimina importante sume care s-ar aloca spitalelor pentru tratamente.
- Cat costa Spirulina?
- Pretul de fabricatie este de 29.000 flaconul, la care se adauga TVA-ul si procentul de vanzare al farmaciilor, ajungandu-se la cca. 38.000 lei pentru un flacon cu 20 comprimate. Aceasta, comparativ cu Spirulina din import, care are pretul aproape dublu. Dar aici, alt aspect este interesant: uneori nu pretul ii intereseaza pe cumparatori, ci frumusetea ambalajului. Dar stiti vorba aceea: "Pe afara-i vopsit gardul, inauntru-i leopardul". Cam asa sta treaba si cu produsul nostru, care este net superior celor de import, chiar daca nu am reusit sa gasim un ambalaj mai estetic, pretul lui reflectandu-se in pretul final al produsului ambalat. Nu trebuie sa ascund faptul ca am fost contactat de alti producatori internationali de Spirulina, pentru a le vinde patentul de fabricatie, ceea ce demonstreaza calitatea acestui produs.
0 comments :
Trimiteți un comentariu