background img

Articole noi

Melanom Malign - Tratament

Melanomul Malign

Melanom Malign - Tratament

Pentru tumorile cutanate, rata de supravietuire depinde de profunzimea tumorii si de precocitatea diagnosticului.

Melanoamele dezvoltate pe membranele mucoase au un prognostic prost.

Dupa metastaza melanomului, supravietuirea la 5 ani este de 10%.

Melanom Malign - Tratamentul chirurgical

Tratamentul consta in excizia chirurgicala, cu limite de siguranta. Dupa efectuarea operatiei sub anestezie locala, regiunea este cauterizata cu ajutorul curentului electric.

Melanom Malign - Criochirurgia

Pentru anumite tumori de mici dimensiuni, cu localizare superficiala, este utilizata criochirurgia (cu ajutorul azotului lichid) pentru a distruge tesuturile afectate.

Melanom Malign - Fotocoagulare laser

Fasciculul laser permite distrugerea celulelor canceroase. Fotocoagularea laser este uneori utilizata pentru formele de cancer care afecteaza doar stratul superficial al pielii.

Melanom Malign - Radioterapia

Radioterapia este uneori utilizata pentru tratarea cancerelor unde efectuarea unei interventii chirurgicale este dificila (pleoapa, nas, etc.)

Melanom Malign - Chimioterapia topica

Uneoeri, medicamentele anticancer pot fi aplicate direct pe zona atinsa. Tratamentul este urmat zilnic timp de cateva saptamani.

Melanom Malign - Imunoterapia

Aflata inca in stadiu experimental in ceea ce priveste cancerele de piele, imunoterapia consta in intarirea sistemului imunitar, cu ajutorul produselor farmaceutice, pentru a invinge cancerul.

Melanom Malign - Grefa de piele

Atunci cand o portiune importanta de piele a fost indepartata pe cale chirurgicala, este utilizata o grefa de piele.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE