background img

Articole noi

Rujeola (Pojarul)

Rujeola (Pojarul)

Germenele de rujeola, despre care se crede ca este un virus, se dezvolta pe un mucus secretat in regiunea respiratorie superioara. Gravitatea acestei boli depinde de cantitatea deseurilor toxice eliminate de membranele mucoasei. Simptomele apar astfel: stare proasta, oboseala, febra, caracteristicile unei raceli obisnuite, cu tuse, apoi eruptia colorata pe piele. Cand ficatul nu a reusit sa neutralizeze toate toxinele, glanda tiroida intervine eliminand otrava prin membrana mucoasei, prin epiderma.

Daca mucoasa ochiului este implicata, va aparea conjunctivita. Copii bolnavi nu mananca decat rar, aparand astfel complicatii. Rujeola se trateaza cel mai bine ca o raceala puternica. Bai sau aplicarea de prosoape umede, care sa reduca febra,; clisme, care antreneaza secretiile intestinale; se administreaza gheata pisata (daca copilul o suporta), sucuri de fructe diluate. Cand ferba a scazut, se pot da copilului legume fierte, nefainoase, fructe crude sau fierte.

Nu se administreaza aspirina sau alte medicamente asemanatoare, pentru ca nu fac decat sa paralizeze extremitatile nervilor, sa provoace o falsa senzatie de securitate, sa mareasca toxicemia ficatului. Copilul are nevoie de repaus la pat, tot asa cum ficatul, pielea, mucoasele, au nevoie de repaus chimic.

Tratament naturist:

- Cura de sucuri de fructe, zarzavaturi, lapte, apa cu lamaie, lapte vegetal.
- O clisma dimineata, in perioada curei de sucuri cu coada calului, coada soricelului, musetel, galbenele.
- Suc de orz verde, 3 x 50 ml. pe zi.
- Cura cu boabe de ienupar.

- Ceai din urmatoarelee plante:
20 gr. cimbru, 10 gr. coaja de salcie alba, 20 gr. sovarf, 20 gr. isop,
10 gr. limba mielului, 10 gr. ciubotica cucului, 10 gr. lumanarica.

- Baie vitala de 2-3 ori pe zi, timp de 25 de minute.
- Baia jumatatii inferioare a corpului, o data pe zi.
- Baia de abur generala de 3 ori pe saptamana, dupa remisiunea febrei, a eruptiei.
- Spalaturi ale ochilor cu ceai de musetel si silur, de 2 ori pe zi.
- Comprese pe regiunea gatului, pe timpul noptii.
- Camera unde doarme copilul bine aerisita.
- Reflexoterapie, supraveghere medicala riguroasa.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE