background img

Articole noi

Sucuri din plante medicinale

Sucuri din plante medicinale

1. Sucul de dragaica (SÂNZIENE)

- se spalã planta proaspãtã, se stoarce cat este umedã cu ajutorul storcãtorului electric de uz gospodãresc. Se foloseste sucul amestecat cu unt în ulceratii canceroase si în bolile de piele de naturã canceroasã. Sucul proaspãt de drãgaicã împreunã cu alifia de gãlbenele este indicat în bolile maligne de piele, ale tiroidei si în cazul gusatilor.

2. Sucul de filimica (GÃLBENELE)

- se spalã frunzele, tulpinile si florile si se trec în stare umedã prin storcãtorul electric de uz casnic. Se foloseste împotriva cancerului pielii. Hemangionul uns de cateva ori pe zi, timp mai îndelungat, îl face sã disparã, la fel semnele din nastere (petele colorate) sau keratoza senilã (petele de bãtranete).

3. Sucul de ghiocei

- florile se pun într-un vas, se toarnã deasupra zeama de la 2 lãmai bine coapte, se agitã bine astfel încat florile sã se îmbine cu sucul de lãmaie. Se pun florile într-un sãculet de in, strecurand lichidul prin tifon. Sucul obtinut se pãstreazã în sticlã închisã la culoare, acoperitã cu dop de cearã, la rece. Inainte de culcare se înmoaie un tampon de vatã în sucul de ghiocei, se freacã zonele pãtate ale pielii si mainile. Se recomandã folosirea sucului panã la disparitia completã a pistruilor sau petelor închise la culoare de pe fatã, gat si maini.


4. Sucul de papadie


Este unul dintre cele mai pretioase tonice. Este bogat in saruri minerale si oligoelemente. Este bogat mai ales in magneziu si fier. Este tonic, aperitiv, depurativ sanguin, diuretic, antiputrid, antiscorbutic. Este indicat in litiaze biliare, reumatism, guta, anemie, astenie, obezitate, hemoroizi, celulita. Se beau 2-3 cesti pe zi, inaintea meselor principale. Sucul de papadie obtinut din frunze si radacini, combinat cu suc de frunze de gulie, ajuta la vindecarea bolilor de oase, intareste coloana vertebrala, previne formarea cariilor.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE