background img

Articole noi

Sucuri, remedii plante

Sucuri


Sucurile de fructe si legume avand valoare energeticã redusã, pot înlocui alimentele concentrate si hipercalorice, reducand astfel substantial nivelul energetic al ratiei alimentare, fãrã a diminua volumul mesei. Dacã 100 gr de paine oferã 230-250 calorii, aceeasi cantitate de pepeni galbeni sau rosii dau 30-40 calorii. Dacã 100 gr smantanã dau 200-300 calorii, aceeasi cantitate de mere, pere sau prune, furnizeazã 71-80 calorii.



In continuare sunt prezentate cateva proprietati ale sucurilor din fructe si legume:

* Sucurile scad colesterolul din sange si din bilã, prevenind concentrarea si precipitarea lui în colecist, sub formã da calculi. In acelasi timp sucurile dezintegreazã acidul uric, prevenind pe aceastã cale formarea calculilor renali, pe bazã de urati.
* In bolile renale, care evolueazã cu cresterea retentiei de apã, ca si în acelea cu retentie de substante azotate în sange (uree si acid uric), aceleasi sucuri prin actiunea lor diureticã împiedicã acest inconvenient.
* Tot prin efectul diuretic al sucurilor de fructe si legume se influenteazã favorabil si evolutia insuficientei cardiace; totodatã vitaminele si zaharurile naturale continute de fructe si unele zarzavaturi tonificã muschiul inimii, crescandu-i astfel puterea de contractie.
* Sucul de struguri poate acoperi 90-95% din necesitãtile de vitamina C ale organsimului.
* Sucul de rosii este bogat în acid ascorbic, vitamina C, apoi în caroten, fier, potasiu. Acest suc stimuleazã secretiile digestive, motiv pentru care luat înainte de masã este aperitiv, ca si sucul de telinã. Sucul de rosii reprezintã o bãuturã reconfortantã, cu indicatii speciale în anemii si convalescentã.
* Sucul de varzã albã reprezintã la randul sãu un bogat rezervor de vitamina C, de derivati sulfurosi cu marcatã activitate antimicrobianã, ca si de sãruri. Contine un principiu activ cu actiune antitiroidianã, ca si un factor cicatrizant în ceea ce priveste ulcerele gastroduodenale, factor indentificat de cercetãtori americani încã din 1956 si denumit de cãtre acestia vitamina U.
* Sucul de morcovi impresioneazã prin cantitãtile mari de caroten, motiv pentru care se bucurã de mare trecere în toate bolile tributare lipsei sau insuficientei de vitamina A din organism.
* Sucul de ridichi negre dã rezultate excelente în colecistitele si anginocolitele cronice, mai ale însotite de constipatie, exercitand efecte benefice asupra peristaltismului intestinal, ca si asupra musculaturii netede a canaliculelor biliare, usurand în felul acesta secretarea bilei.

Sucul de cartofi

Se obtine la fel ca si celelalte sucuri, prin centrifugarea
tuberculilor foarte bine spalati in prealabil.
Este recomandat sa fie consumat atunci cand este
foarte proaspat, altfel el oxidandu-se rapid si
pierzandu-si o parte din calitatile terapeutice.
Constituie unul din cele mai blande remedii din gama
pe care o vom prezenta acum, avand efecte calmante,
antiacide si usor depurative. Ce il face atunci un
medicament puternic? Studii recente au aratat ca sucul
foarte proaspat de cartof contine anumite substante
inrudite cu cortizonul, care au efecte de inhibare a
dezvoltarii tumorilor, de oprire a proliferarii
virusurilor hepatice, efecte hipotensoare si...
anticonceptionale. Sa vedem in continuare mai multe
despre aplicatiile acestui remediu:
Obezitate - o jumatate de pahar de suc de cartofi
baut cu un sfert de ora inainte de fiecare masa
(indiferent cat de saraca din punct de vedere
cantitativ ar fi) are efecte de inhibare a apetitului
alimentar foarte puternice. Mai mult, acest remediu
stimuleaza din plin procesele de eliminare, ceea ce
determina o accelerare a procesului de slabire.
Hepatita virala A, B, C - se bea de doua ori pe
zi o combinatie formata dintr-un sfert de pahar (50
ml) de suc de patrunjel si trei sferturi de pahar (150
ml) de suc de cartofi. Cura dureaza vreme de 30 de
zile, cu o pauza de 10 zile, dupa care se poate relua.
Efectele in tratarea hepatitelor, cronice sau acute,
sunt cu adevarat extraordinare.
Constipatii usoare, reumatism - se bea jumatate
de litru de suc de cartofi pe parcursul unei zile,
timp de 2-3 saptamani. Pentru a face gustul mai
suportabil, se poate adauga si suc de morcov.
Scorbut - sucul de cartofi este in aceasta
afectiune unul din cele mai puternice si mai rapide
remedii cunoscute. Se bea un pahar pe zi, in timpul
sezonului rece. Cancerul gastric - se bea cate un
sfert de pahar (50 ml) de suc de cartofi de 3-4 ori pe
zi. Pentru un gust mai bland si un efect mai puternic,
se dilueaza cu suc de morcov. Efecte si mai puternice
se obtin cu urmatoarea combinatie, care are o
eficienta foarte mare si in cazul gastritei. Se face
urmatorul amestec de sucuri: 100 ml cartofi + 100 ml
varza + 500 ml morcov. Se bea aceasta cantitate pe
parcursul unei zile. In ciuda gustului destul de greu
de suportat, acest amestec, baut in cure de 20 de
zile, are efecte exceptionale in aceasta categorie de
afectiuni. Daca simtiti ca va este greu sa beti foarte
mult din aceasta combinatie, puteti injumatati
cantitatea zilnica.

Sucul de sfecla rosie
Terapeutul austriac Rudolf Breuss considera acest
suc drept unul din cele mai puternice remedii in
tratarea cancerului si a leucemiei.
Tuturor pacientilor slabiti, anemici sau care nu aveau
pofta de mancare le prescria o cura cu acest suc, pe
care il recomanda sa fie baut cu lingurita, pentru a
avea efecte mai puternice.
Anemie, slabiciune generala a organismului - se
bea pe parcursul unei zile un pahar de suc, in
reprize, pe cat posibil inainte de masa cu minimum o
jumatate de ora.
Gripa - se beau 1-2 pahare de suc de sfecla rosie
pe zi. Acest remediu are efecte antifebrile, tonice si
mareste rapid capacitatea de lupta a organismului
impotriva infectiei.
Alergie - se bea pe stomacul gol cate un sfert de
pahar de suc de sfecla rosie, diluat cu suc de morcov,
de 2-3 ori pe zi. O cura dureaza 30 de zile si are o
eficienta extraordinara in cazul alergiilor la polen
si la praf.
O combinatie contra cancerului si leucemiei - se
amesteca: 50 ml patrunjel + 100 ml sfecla + 400 ml
morcov + 1 lingurita suc de lamaie. Se bea intreaga
cantitate pe parcursul unei zile, in cure de minimum o
luna.

Sucul de ceapa

Este atat de puternic, incat nu poate fi consumat
decat in doze mici (maximum 50 ml pe zi) si in
combinatie cu miere sau cu alte sucuri, cum ar fi cel
de morcov. Poate fi considerat un adevarat panaceu in
bolile respiratorii, in diabet, in infectiile urinare
si renale, precum si in anumite dereglari hormonale.
Este un puternic antiinfectios, elimina parazitii
intestinali, stimuleaza in mod deosebit activitatea
rinichilor. Iata in continuare cateva dintre bolile in
care este deosebit de eficient:
Viermi intestinali (ascaris, tenie) - 2 linguri
de suc de ceapa se dizolva intr-un pahar de lapte. Se
beau doua asemenea doze, dimineata si seara, pe
stomacul gol. O cura dureaza minimum 10 zile.
Preventiv, se administreaza copiilor expusi la
infectia cu paraziti intestinali o doza la 3-4 zile.
Ascita - se bea zilnic jumatate de pahar de
lapte, in care au fost dizolvate 3-4 lingurite de suc
proaspat de ceapa.
Diabet - la o ora dupa masa, se beau 2 linguri de
suc de ceapa diluate in jumatate de pahar de suc de
morcov. Tratamentul se face vreme de minimum trei
saptamani, timp in care, in cazul pacientilor
insulino-dependenti, glicemia va fi verificata
regulat, pentru a se ajusta doza zilnica de insulina.
Astm, bronsita, tuse - se amesteca doua linguri de suc
de ceapa cu patru linguri de miere. Se administreaza
acest remediu pe parcursul unei zile.
Infectii renale si urinare(cistita) recidivante -
intr-un pahar de suc de morcov se adauga 2 linguri de
suc de ceapa si 6 linguri de suc de telina. Se beau
2-3 asemenea doze pe zi, in cure de minimum doua
saptamani.
Dereglari ale glandelor cortico-suprarenale - se
bea sucul de mai sus (de la infectii renale): o doza
pe zi, in cure de doua luni.
O combinatie puternic detoxifianta: 40 ml ceapa +
100 ml telina + 50 ml ridiche (neagra sau rosie). Se
iau din acest suc cate 6 linguri, de 4-5 ori pe zi.
Este un excelent drenor si detoxifiant al
organismului, indicat pentru tratarea acneei,
psoriazisului, eczemelor alergice, lupusului
eritematos, bolilor imune in general.

Sucul de ridichi negre si rosii

Sucul obtinut din ambele tipuri de ridichi are -
veti vedea - un miros destul de greu de suportat, din
cauza unor substante sulfuroase care se disperseaza in
timpul prepararii. Efectele terapeutice compenseaza
din plin acest neajuns. In primul rand, acest suc este
o adevarata matura pentru vezica biliara si pentru
rinichi, pe care le curata rapid de calculi. Apoi, are
un efect puternic diuretic, motiv pentru care este
folosit si ca detoxifiant in reumatism, in bolile
produse de intoxicarea lenta a organismului. In
medicina manastireasca este la mare pret acest suc
pentru tratarea bolilor respiratorii cronice.
Reumatism - se dizolva un sfert de pahar de suc
de ridiche in trei sferturi de pahar de suc de
morcovi. Se beau pe stomacul gol doua asemenea doze pe
zi: una dimineata si una seara. Cura dureaza minimum
doua saptamani si se face mai ales la schimbarea de
anotimp.
Bronsita cronica - intr-o jumatate de pahar de
suc de ridiche se pun 4 linguri de miere si se
amesteca bine. Se bea cu inghitituri mici acest
remediu dimineata.
Calculi biliari - se amesteca patru linguri de
suc de ridiche cu aceeasi cantitate de suc de
patrunjel. Se bea aceasta combinatie inainte de
fiecare masa cu un sfert de ora. Tratamentul dureaza
trei saptamani si este deosebit de eficient in cazul
microlitiazei.
Calculi renali - se beau zilnic 50-100 ml (un
sfert - o jumatate de pahar) de suc de ridiche. Efecte
mai puternice are urmatoarea combinatie:
O combinatie pentru eliminarea calculilor renali:
400 ml morcov + 100 ml castraveti + 100 ml ridichi
(negre sau rosii) - rezulta 600 ml, care se beau, in
cateva reprize, dimineata, pe stomacul gol.
Tratamentul dureaza minimum 21 de zile si este
eficient indiferent de natura calculilor.

Sucul de varza

La fel ca si celelalte sucuri prezentate pana
acum, este obtinut prin stoarcerea prin centrifugare a
frunzelor de varza proaspete si bine spalate. Are prin
excelenta efecte tonice, purificatoare,
antiinflamatoare, fiind recomandat in mai mult de
cincizeci de afectiuni. Se remarca prin faptul ca
deblocheaza tranzitul intestinal, prin efectul sau de
stimulare si de normalizare a digestiei si, nu in
ultimul rand, prin actiunea sa anticancerigena. Iata
cateva din recomandarile terapeutice ale sucului de
varza:
Constipatie, prevenirea viermilor intestinali -
se bea dimineata si seara cate o jumatate de pahar -
un pahar de suc de varza. Pentru un gust mai bun, se
adauga cateva picaturi de suc proaspat de lamaie.
Cancer al tubului digestiv - se combina un pahar
de suc de varza cu doua pahare de suc de morcov. Se
bea intreaga cantitate pe parcursul unei zile.
Tratamentul dureaza trei luni, timp in care se va
mentine o alimentatie strict vegetariana si
preponderent crudivora.
Cancer la gat - se aplica tratamentul de la
cancerul cu localizare pe tubul digestiv. Suplimentar,
se face, de trei ori pe zi, cate o gargara cu suc
proaspat de varza.
Diabet - se bea jumatate de pahar de suc de varza
dimineata si la pranz. Acest remediu are un efect
foarte interesant de stabilizare a valorilor
glicemiei.
Adenom de prostata - se face o cura de trei luni,
in care se bea cate o jumatate de pahar de suc de
varza, de trei ori pe zi, dimineata, la pranz si
seara. Tratamentul cu suc de varza are efecte puternic
antiinflamatoare asupra prostatei si a traiectului
urinar.
O combinatie pentru a slabi rapid: 200 ml varza +
200 ml grepfrut. Se bea din acest amestec cate un
pahar, cu 5-10 minute inaintea fiecarei mese. Este o
combinatie mai putin obisnuita intre un suc alcalin
(cel de varza) si un suc acid (cel de grepfrut), care
are un puternic efect inhibitor al apetitului
alimentar si favorizeaza ajungerea rapida la satietate
pentru o perioada lunga de timp. Un tratament dureaza
doua luni si se poate relua la nevoie dupa o pauza de
10 zile.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE