background img

Articole noi

Tipurile de piele dupa afectiunile pielii

Tipurile de piele dupa afectiunile pielii

Pielea casectica (atrofiata) - culoare alb-galbui, descuamata, aspra la pipait, uscata si subtire, cu aspect de pergament, poate prezenta mâncarime si usturime.
Cauze: tulburari cardiace sau nervoase.

Pielea cuperozica - firisoare rosii care brazdeaza aripile nasului, pometii si barbia. Este insotita de obicei si de eritroza si poate genera acneea rozacee sau aceasta apare direct fara a mai trece prin faza de cuperoza.
Cauze: dilatatiile permanente ale vaselor capilare ale fetei cauzata de diminuarea elasticitatii peretilor vasculari sau a unor pusee congestive repetate. Alte cauze interne: tulburari nervoase, tendinta de inrosire a fetei la emotii puternice (la inceput temporara iar mai apoi permanenta), regim alimentar necorespunzator. Cauzele externe ar fi vântul, soarele puternic, schimbarile bruste de temperatura.

Pielea groasa - este de obicei deshidratata, la inceput alipica (lipsita de grasime) apoi uleioasa, de culoare galbuie, foarte palida, se pigmenteaza repede la soare, favorizeaza aparitia ridurilor adânci. Este caracteristica temperamentelor nervoase colerice.

Pielea ridata - existenta ridurilor (superficiale, fine sau cute adânci, definitive).
Cauze: vârsta inaintata, tutunul, bauturile alcoolice, abuzul de produsele cosmetice, tipul de piele uscat, diferiti agenti atmosferici.

Pielea pletorica (cu surplus de grasime) - foarte carnoasa si deshidratata, prezinta porii dilatati si adesea cuperoza difuza, predispozitie pentru acnee, pilozitate crescuta, se congestioneaza la cel mai mic efort. Caracteristica temperamentelor colerice.
Cauze: regim alimentar neechilibrat, diferite tulburari ale metabolismului.

Pielea acneica - prezinta comedoane, pustule foliculare, noduli, mici abcese si cicatrice.
Cauze: tulburari ale sistemului neuro-vegetativ, dereglaj al ciclului menstrual, etc,, tulburari digestive si afectiuni ale ficatului in cazul persoanelor in vârsta.

Pielea senila (imbatrânita) - uscata, ridata, existenta barbiei duble, edeme in special la ochi, pori dilatati, pete izolate, pigmentare neuniforma, aparitia unor fire de par, schimbare de culoare a pielii, pierderea fermitatii, etc.

Pielea care prezinta puncte negre - se intâlneste adesea la persoanele cu tenul gras iar uneori si la persoanele cu tenul uscat.
Extragerea punctelor negre se face dupa o baie de abur pentru a dilata porii iar in timpul operatiei, sursa de lumina trebuie sa fie intensa. Comedoanele sunt presate intre degetele dezinfectate si invelite in tifon steril fara a se folosi unghiile. Ordinea operatiei de extragere este aceasta: regiunea ochilor, nasul, fruntea, obrajii si barbia. La sfârsit se va dezinfecta cu o lotiune antiseptica.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE