background img

Articole noi

Schizofrenia poate fi tratata cu estrogen

Schizofrenia poate fi tratata cu estrogen


[Schizofrenia poate fi tratata cu estrogen] Femeile care sufera de schizofrenie si care urmeaza un tratament cu antipsihotice isi pot ameliora boala daca urmeaza un tratament cu estrogen, arata un nou studiu.

"Multe femei au raportat o legatura intre simptomele psihozei si schimbari majore in ceea ce priveste ciclul lor menstrual, nasterea unui copil sau inceputul menopauzei", a spus Dr. Jayashri Kulkarni.

Mai mult, experimentele pe animale arata ca estrogenul regleaza substantele chimice ale creierului, si anume dopamina si serotonina, cele care sunt vazute ca factori generatori ai schizofreniei.

Kulkarni, director al centrului de cercetari psihiatrice de la Universitatea din Monash impreuna cu o echipa din Melbourne, Australia, a studiat efectele estrogenului timp de 28 de zile asupra unor femei care au nascut si carora li s-a administrat estrogen sau un medicament placebo, simultan cu tratamentul cu antipsihotice.

Estrogenul a redus considerabil simptomele psihozei, comparativ cu medicamentul placebo. Mai mult, s-au observat imbunatatiri in cazul femeilor care nu raspundeau la tratament.

"O femeie a dezvoltat o schizofrenie avansata la scurt timp dupa ce a nascut, astfel ca a petrecut 8 ani de zile mai mult in spital decat in afara lui. Tratamentul cu estrogen a ajutat-o sa treaca de la neputinta de a se ingriji singura la capacitatea de a munci si de a trai independent", au spus cercetatorii.

Kulkarni a spus ca alte studii se afla in curs, iar metoda de tratament cu estrogen deschide o noua cale spre vindecare in cazul schizofreniei, atat pentru femei, cat si pentru barbati.

0 comments :

Trimiteți un comentariu

Imparte informatia cu prietenii tai !

Translate

Gasesti materiale suplimentare in articolele urmatoare

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Postări populare

Sanatateverde - Despre plante

O scurta introduce in lumea plantelor ...

Le intalnim la tot pasul, dar necunoscandu-le nu le dam atentia cuvenita: un fir de iarba, o floare, alt fir de iarba ... si-n seva lor, in substantele active depozitate in "camarile" celulelor pot sta vindecarea multor suferinte, alinarea multor dureri. Asistam in zilele noastra la un paradox: in timp ce utilizarea plantelor medicinale este intr-o vertiginoasa ascensiune(atat ca materie prima, in industria farmaceutica, cat si ca utilizare casnica), tot mai putini sunt cei care le pot recunoaste si cunosc perioada optima de recoltare. Este in mare parte urmarea urbanizarii, ruperea lumii de la legatura initiala cu natura si inchiderea ei in cutii de betoane. Natura a trecut pe locul II, urmand a fi vizitata doar la sfarsit de saptamana si atunci in semn de "multumesc" lasand in urma noastra adevarati munti de gunoaie. Deocamdata natura mai indura si inca ne ofera adevarata izvoare tamaduitoare. Folosirea plantelor medicinale are o veche istorie pe teritoriul tarii noastre, parintele istoriei, Herodot, a scris despre iscusinta geto-dacilor in folosirea lor in multiple afectiuni. Romania are un mediu extrem de favorabil pentru dezvoltarea faunei, poate tocmai de aceea se explica ca in tara noastra traiesc peste 3700 de specii de plante (mai mult de jumatate cat are toata europa) si din care peste 700 au caracteristici medicale. Deci haideti sa descoperim lumea plantelor si impreuna cu ea un nou tip de sanatate... SANATATE VERDE